Matematika szakos Mentorok 2023

Horlik Zalán Zoltán

Sziasztok Zalán vagyok, másodéves matematika szakos hallgató. Vác melletti faluban Rádon lakom, de az ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégiumában lakok a szorgalmi időszak alatt. Azért választottam a matematika szakterületet, mert középiskolában ez a tantárgy érdekelt a legjobban, és kíváncsi voltam, hogy még mit rejthet ez a tantárgy. Bár még nem tudom pontosan milyen irányban szeretnék tovább haladni tanulmányaimmal, de biztos vagyok benne, hogy a matematikával kapcsolódó területen szeretnék elhelyezkedni. Emellett kifejezetten érdekel a könnyű zene azon belül is főleg a hazai alternatív, hip-hop és pop vonal. Hobby szinten gitározok és otthon vagyok a popkultúrában, legyen az film, sorozat, könyv vagy videójáték.


Koch Balázs

Sziasztok gólyák! 

Üdvözöllek titeket itt a matekon és gratulálok a felvételhez! Koxi vagyok, az egyik mentorotok. Én leszek az egyik ember, aki bevezet titeket az egyetem működésébe és bevon a közösségi életbe. Tudom, hogy tavaly nekem is szükségem volt a segítségre, úgyhogy készen állok minden okosságot megosztani veletek. És aztán persze együtt lazítani is és egy segítőkész és fun közösségbe bevonni titeket.

Rólam: Második évemet kezdem matematikán. Billiárdozásokban, túrákban, társasozásokban mindig benne vagyok. Találkozhattok még velem küzdősport edzéseken, és persze a legtöbb közösségi eseményen.

Remélem ti is várjátok a kezdést! Hajrá, hajrá!


Komáromi István

Sziasztok kedves gólyák, üdvözöllek benneteket az ELTE TTK-n!
 
Engem Komáromi Istvánnak hívnak, de szólítsatok bátran Pistinek. Idén harmadjára leszek mentor, szóval bátran kereshettek bármivel, amire csak szükségetek van. Nincs rossz kérdés, csak fel nem tett kérdés! Szabadidőmben szeretek társasozni, a haverokkal lógni, vagy csak simán aludni egy nagyot. Nagyon várom már, hogy találkozzunk és ti is megtapasztalhassátok az egyetem szépségeit!

 

Orobej Maté

Sziasztok!

Máté vagyok, harmadéves, az alkalmazott matematikus specializáción.

Én is, mint a többi mentor, arra vállalkoztam, hogy segítselek titeket az egyetemi évek kezdetén. Nagy váltás, nehéz megérteni elsőre mi hogy működik. Így ne ijedjetek meg, ha valami nem világos, kérdezzetek bátran! 😁 Nekem nagyon sokat segítettek az én mentoraim.

Veszprém megyei kis faluból, Waldorf suliból jöttem. Első éveimben két kollégiumot is megjártam és nem régóta albérletben lakom. Nagyon szeretek 3D-s grafikával foglalkozni, társasozni és gondoskodni a szobanövényeimről.

Nagyon jó kis közösségbe csöppentetek, izgalmas időszak áll előttünk, remélem ti is várjátok!


Papp György

Sziasztok gólyák!
Gyuri vagyok, budapesti és most kezdem a második évemet matematika alapszakon.


Nagyon várom, hogy segíthessek nektek, mert tudom, hogy nagyon nagy a váltás a középiskola és az egyetem között és tavaly nekem is rengeteg kérdésem volt, amiben nagyon sokat segítettek a mentoraim, úgyhogy remélem én is legalább ilyen hasznos leszek nektek és könnyen fog menni az évkezdés.

Magamról annyit, hogy kiskorom óta érdekel a matek, úgyhogy jó ideje tudtam, hogy ide szeretnék jelentkezni. A matekon kívül nagyon szeretem a sportokat, kimondottan a Forma-1-et és a focit, de egy kis röpiben is bármikor benne vagyok. Szeretek sütni, főzni, társasozni és mindig kapható vagyok egy csocsó meccsre.

Gyakran veszek részt a különböző szakos, vagy kari rendezvényeken és szerintem egy nagyon jó közösségbe kerültetek bele, úgyhogy nagyon várom már, hogy megismerhesselek titeket és ti is részesei lehessetek az egyetemi életnek.


 

Végh Margaréta Viktória

Sziasztok, leendő első éves matekosok!

Most kezdem a második évem a matematika szakon. Szóval egy évvel ezelőtt még én is tele voltam kérdésekkel, hogy mi az a Neptun és hogyan vegyem fel a tárgyimat stb.. Mint nekem is ott voltak a mentoraim, úgy én is itt vagyok nektek. Keressetek bizalommal, ha csak egy gyors kérdésed lenne vagy akkor is, ha beszélgetni szeretnél valamiről. Egy kávé bármikor belefér.

Magamról pár szóban: Mindig csinálok valamit, folyton pörgök, gondolkozom valamin, még akkor is, ha nem úgy tűnik elsőre. Folyton történik velem valami, csak hogy ne unatkozzak, vagy szervezem a dolgokat. Hobbijaim magját a karate alkotja, ami nagy szerepet tölt be az éltemben, de szeretek sütni-főzni, olvasni és más sportokat kipróbálni.

Már izgatottan várom, hogy megismerkedhessek veletek. Addig is minden jót nektek!

Margaréta