Mentorkoordinátor

Kedves olvasó!
Benkovits Ádámnak hívnak,  az ELTE TTK mentorrendszerének koordinátora vagyok.

Rövid bemutatkozó

1995. november 16-án Győrben születtem. Az ELTE előtt a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumba jártam és 2016-ban felvételt nyertem az ELTE TTK biológus képzésére. Jelenleg másodéves biológus hallgatóként végzem tanulmányaimat az egyetemen.

Korábbi tapasztalatok

A 2016-17-es tanév során mentorként voltam részese a Mentorrendszernek. A képzés során rengeteg emberrel ismerkedtem meg és számos tapasztalattal gazdagodtam, amelyek sokban segítenek egyetemi tanulmányaimban. Mindig fontosak voltak számomra a körülöttem lévők, éppen ezért jelentkeztem tavaly mentornak, idén pedig mentorkoordinátornak. Táboraink mindig hatalmas élményt nyújtanak a hallgatóinknak és ez idén sem volt másképp. Az évkezdés óta a gólyáknak rengeteg szociális eseményt szerveztünk, melynek szerves részét képezték a bulik, a közös sport lehetőségek és a kulturális rendezvények is.

 

Hogyan tovább?

Mentorkoordinátorként, az én felelősségem a Mentorrendszer vezetése és folytonos korszerűsítése. A rendszer működéséhez olyan hallgatókra van szükség, akik örömmel képviselik saját szakterületüket és szívesen dolgoznak össze a többivel is. Mentorként elengedhetetlen, hogy hallgatótársaikkal segítőkészek és kedvesek legyenek. A mentorok egyfajta hidat képeznek a hallgatók és az oktatók között. A tanulmányok mellett a közéletben is kiemelkedő szerepe van mentoroknak, mert ők azok, akik megkönnyítik a szocializációt az újdonsült hallgatók közt.

 

Köszönöm, hogy végigolvastad!

Ha bármi kérdésed van, keress bátran! (mentorkord@ttkhok.elte.hu)