Mentorkoordinátor

IMG_9855

Kedves olvasó!
Vigh Patricia vagyok,  az ELTE TTK mentorrendszerének koordinátora. Rövid bemutatkozásomban szeretném ismertetni veled a motivációim mellett a mentorrendszer jelentőségét is szakunkon.

Ki vagyok én?

Harmadéves biológia-természetismeret/környezettan tanárszakos hallgató vagyok. A jövővel kapcsolatban elég sok tervem van, de a tanítás mindegyikben szerepel. Nagyon élvezem azt, amit tanulok. Mindig is aktív tagja voltam az iskolai közösségeknek, szeretem ha van mit csinálnom, talán ezért is vagyok most ebben a pozícióban. Fontos része még az életemnek a sport, jelenleg az egyre népszerűbb rúdsportot űzöm már 2,5 – 3 éve. Egy jó buliban, vagy egy kis szórakozásban bármikor benne vagyok. 🙂

Egyetemi élet mentorként

A 2015. év elején jelentkeztem először tanáris mentornak, így indult kapcsolatom a mentorrendszerrel. Alapvetően azért jelentkeztem, hogy több embert ismerjek meg és otthonosabban érezzem magam az egyetemen. Tanárisként azt hiszem, nem kell nagyon megmagyaráznom, hogy szerettem volna a gólyáknak is segíteni. Rengeteg hasznos információt szereztem tanulmányi, szociális és közéleti témákról, amiket a mai napig rendszeresen hasznosítok. Aztán ez az egész magával ragadott, részese akartam lenni újra és így lettem másodszorra is mentor. Talán ezért már nem csak a gólyáim tekintenek rám mentorként, hanem a szaktársaim és a TTK-s barátaim is. A gólyatáborokban imádtam részt venni. A Tanári Napokon kétszer vittem a zöld csapatot és nagyon szerettem. Bódvarákó pedig a kedvenc eseményeim közé tartozik, szóval örültem, hogy itt is kétszer a csapatvezetés tagja voltam.

A Mentorrendszer jövője

Mentorkoordinátorként, az én felelősségem ezen egyedi, kihagyhatatlan lehetőségeket biztosító és vitathatatlanul hasznos rendszer működtetése és fejlesztése. Ehhez elsősorban segítőkész, vidám hallgatókra van szükségem, akik szívesen tesznek a szakterületükért, és a TTK-ért, valamint nem bánják, ha részt kell venni egy-két király buliban. Szeretném ha a GT-k továbbra is a jól megszokott felejthetetlen élményt nyújtanák a gólyáknak, szeretném ha a szakterületek jobban megismernék egymást, szeretném kicsit egységesíteni az ELTE TTK-t és a hallgatóit. Ehhez nyújt lehetőséget a Mentorrendszer.

Tehát?

A szakos mentorfelelősökkel, a rendszer segítőivel és persze veled közösen szeretném fejleszteni az egyetemi közéletet, a kar javára.

Köszönöm, hogy végigolvastad!

Ha bármi kérdésed van, keress bátran! (mentorkord@ttkhok.elte.hu)