Biológia szakos Mentorok 2023

Biczó Máté

Sziasztok kedves Gólyák!

Először is hadd gratuláljak a felvételetekhez az ELTÉ-re, higgyétek el, kalandos és izgalmakkal teli lesz az itt töltött időtök!

Máté vagyok, most fogom kezdeni a második évemet Biológus Bsc szakon. Már a kezdetektől fogva nagyon tetszett, hogy milyen aktív a hallgatói élet az egyetemen, rengeteg sokszínű program, szakkal kapcsolatos rendezvény és sportesemény is vár majd rátok az elkövetkezendő pár évben, így biztos vagyok, hogy Ti is megtaláljátok a hozzátok legközelebb állókat, amin majd örömmel fogtok részt venni. Ezek a programok a szórakozás mellett kiváló lehetőséget nyújtanak majd, hogy még több hallgatót megismerjetek, akár más szakokról is.

Gólyaként rengeteget segített számomra a Mentorrendszer, a Facebook csoportba bekerüléstől egészen az első szemeszter vizsgaidőszakáig bezárólag. A fontos információk átadása mellett segítettek a közösségszervezésben, csapatépítésben és az egyetemi életbe való belerázódásba is. Pontosan ezért jelentkeztem mentornak, hogy én is segíthessem a következő évfolyamot azaz Titeket, hogy minél élvezetesebb és gördülékenyebb legyen az egyetemi életbe és közösségbe való belépésetek.

Már nagyon várom, hogy végre megismerhesselek Titeket, valamint ha bármi kérdésetek lenne nyugodtan keressetek engem vagy mentortársaimat és ott segítünk ahol csak tudunk.

Addig is további jó nyarat és pihenjétek ki magatokat!

Máté


 

Frank Noémi

Kedves Gólyák!

Gratulálok nektek a felvételért! Nem kicsi teljesítmény, amit idáig elértetek!

Noncsi vagyok, másodéves bioszos hallagató. Nekem tavaly hatalmas segítség volt, hogy ott voltak a mentoraim, akikre számíthattam, mivel egy másik egyetemről kerültem ide, és bizony nem tudtam először, hogy pontosan hogyan történnek olyan dolgok, mint például a tárgyelfogadtatás. Ezért is jelentkeztem idén mentornak, hogy vissza is tudjak adni valamit abból a rengeteg segítségből, amit tavaly kaptam.

Nagy változás történik most éppen az életetekben, ami kétellyel és feszültséggel tölthet el titeket, de ne aggódjatok! Mentortársaimmal azért vagyunk itt, hogy minden bennetek felmerülő kérdést megválaszoljunk és segítsünk a lehető legzökkenőmentesebben elindítani titeket az egyetem első évében. Éppen ezért, ha bármi dologban megütköznétek, nyugodtan keressetek engem vagy kedves mentortársaim egyikét! 😊

Találkozunk nemsokára!

 


Heli Anett Panna

Kedves Gólyák!Gratula a sikeres felvételihez, köszöntünk Titeket az ELTE-n!

Én Panett vagyok, szeptembertől harmadéves biológia BSc-s hallgató és idén másodszorra mentor. Azért vagyok újra a titeket támogató csapat tagja, mert gólya koromban nekem is nagy segítség volt, hogy bármikor számíthattam mentoraim egyikére és ezt a törődést vissza szeretném adni.

Bártan keressetek minket, hisz azért vagyunk, hogy megkönnyítsük számotokra a beilleszkedést és segítséget nyújtsunk Nektek az egyetemi éveitek alatt!

Alig várom, hogy találkozzunk és közös élményekkel gazdagodjunk (mint például a Neptun szidása vagy a B épület felfedezése)!

Addig is legyetek jók!


Kalmár Balázs

Kedves Gólyák!

Nagyon nagyon gratulálok a sikeres érettségitekhez, felvételihez és üdv az ELTE TTK-n!

Balázs vagyok, lassan elsőéves mesterszakos biológus hallgató és harmadik alkalommal mentor. Kollégáimnak és nekem lesz feladatunk nektek segíteni az eligazodásban mind az egyetemi bürokrácia útvesztőiben, mind a közéletben és tanulmányaitokban.

A TTK különlegessége, hogy borzasztóan király arcokból álló, hatalmas, összetartó közösségünk van, amelybe most ti is belecsöppentek. Engem ez a közösség motivált arra először és végig az évek során, hogy mentor legyek, segítsek, ahol tudok, hisz ezt a csodát, ami itt van, kár bárkinek is kihagynia. Úgy érzem, az ilyen közeg nem csak a tanulmányokat könnyíti meg, de jellemformáló is és nagyon várom, hogy a közös munkánk során ezt ti is megélhessétek.

Előre kérlek bennetek, hogy írjatok, ha kérdésetek van, hisz (tudom, cliché, de igaz) nincs rossz kérdés, csak olyan, ami nem lett feltéve.

Hamarosan találkozunk, addig is jó pihenést és szép nyarat mindenkinek!


Kincses Adél

Sziasztok kicsi Gólyák!

Mentortársaimmal nagyon örülünk, hogy felvételt nyertetek az ELTE-re, hatalmas gratula mindenkinek! Legyetek büszkék magatokra, hosszú és megmérettetésekkel teli egyetemi utatok első nagy sikere ez! 

Másodévesként még egész közeli (kicsit megtelt) memóriámból emlékszem, mennyire nagy segítség volt az elején, hogy fogták a kezem. A ti esetetekben sem lesz ez másként, igyekszünk titeket mindenben támogatni, segíteni. Bármilyen kérdéssel fordulhattok hozzánk. Ne féljetek, már az elején becsatlakozni programokba és a közösségi életbe.

Nekem eddig nagyon jó élményeim vannak. Ez egy olyan hely, ahol mindenki megtalája az embereit és a programjait, ha igazán szeretné.

De nem is szaporítanám a szót, várom, hogy megismerjük egymást, találkozzunk, jókat bulizzunk és beszélgessünk! 

Addig is puszi pacsi mindenkinek!


Kósa Judit

Hát sziasztok Kisgólyák!

Gratulálok a sikeres felvételihez, és üdvözöllek titeket eme csodálatos egyetemen, az ELTE-n!

Judit vagyok, BSc-t végzett biológus. Ha minden igaz, most fogom elkezdeni az MSc képzést, úgyhogy sokmindent tudok már az egyetem ügyes-bajos dolgairól. Életeteknek most egy új, rendkívül izgalmas fejezete kezdődik. Az egyetemi élet nagyon sokmindenben különbözik a gimistől, de higgyétek el, hogy – a vizsgaidőszakot leszámítva – nagyon jól fogjátok magatokat érezni. (Nyugi, azért a vizsgák sem olyan vészesek.) Én és mentortársaim azért vagyunk, hogy bármilyen egyetemmel kapcsolatos dologban segítsünk nektek, legyen az tanulmányi avagy szociális ügy. Nem harapok, keressetek bátran, ha válaszokra/motivációra/tanácsra/jól bevált népi praktikákra/Bear Grylls-féle túlélési tippekre van szükségetek!

Alig várom, hogy megismerhesselek Titeket, de egyelőre élvezzétek tovább ezt a kellemes nyarat, és vigyázzatok magatokra! <3

Judit


Madarász Anna

Sziasztok!

Először is gratulálok a sikeres felvételihez!

Madarász Anna vagyok, most leszek harmadéves és másodszor mentor.

Rólam annyit, hogy nagyon szeretek társasozni, ha meglátsz az egyetemen, biztos van nálam egy pakli kártya. :0  Emellett szeretem azt a bodzás fantát is, aminek kék a palackja. (de nem a zérót!)

Mi mentorok azért vagyunk hogy segítsünk nektek eligazodni az egyetem csínjában-bínjában. Forduljatok hozzánk egyetemi, közösségi, tanulmányi, meg végülis igazából bármilyen témájú kérdéssel!

Már alig várom hogy találkozzunk!


Neizer Bálint

Sziasztok!

Bálint vagyok, és a második évemet fogom itt megkezdeni az ELTE berkein belül.

Először is gratulálok, hogy felvettek! Véleményem szerint ez egy nagyszerű ugrás az ember életében. Ha aggódsz egy picit is, felesleges, van mindig egy kis izgalom az emberben, de ez hamar enyhülni fog!

Engem már az első pillanattól lenyűgözött az a közösség, ami itt fogadott, és ami itt fog kialakulni számotokra is. Biztos vagyok benne, hogy mindannyian meg fogjátok találni azokat az embereket, akikkel a későbbiekben szívesen beültök egy-egy előadásra, vagy akár lazítani egy finom sörre is.

A mentoraim nagy nyomot hagytak bennem, hatalmas lelkesedéssel kezdtem meg az egyetemet, reményeim szerint ezt teljes mértékben át fogom tudni adni, és hasonlóan jól fog alakulni számotokra minden!

Mindenféle kérdéssel nyugodtan keressetek meg Facebookon, 0/24 mentorszolgálatot vállaltam, úgyhogy lehetőségeim szerint megoldom, bármi problémád is adódott.

Nagyon várom már, hogy személyesen is találkozzak veletek, szerencsére erre nem kell sokat várni!

Bálint


Pap Kitti

Sziasztok Kedves Gólyák!

Mindenekelőtt gratulálok a sikeres felvételhez, üdvözöllek Benneteket az ELTE-n!

Kitti vagyok, másodéves biológia alapszakos hallgató. Gólyaként rengeteg segítséget kaptam a mentoraimtól, tudtam, hogy bármivel megkereshetem őket. Én is így szeretnék segíteni Nektek.

Nem könnyű bekerülni az egyetemi életbe. Rengeteg új információ zúdul rátok, de ne ijedjetek meg, mentortársaimmal azért vagyunk, hogy segítsünk Nektek bármiben az egyetemi éveitek alatt, különösen az első félévben.

Ami nagyon fontos: ne féljetek kérdezni. Akár a tanulmányokkal, kollégiumokkal, ösztöndíjakkal kapcsolatban van kérdésetek, akár, hogy hol találjátok a legjobb gyrost vagy kocsmát. Nyugodtan tegyétek fel, akkor is, ha bagatellnek tűnik elsőre.

Ne feledjétek: nincs rossz kérdés csak fel nem tett.


Simon Csaba

Szervusztok Gólyák!

A legnagyobb szeretettel üdvözöllek benneteket az ELTE-n!

Csabi vagyok, másodjára mentor és nem is akármilyen, hanem bizony bioszos. Ez a szak a szívem csücske és idén kezdem a harmadik évemet.

Máig emlékszem az első napra, amikor az egyetem területére léptem. Emlékszem a sok újdonságra, a sok bizonytalanságra, a sok izgalomra és a sok boldogságra, amit az okozott, hogy egyetemista lettem. Mentorként kötelességemnek érzem, hogy segítsek mindezt nektek is megtapasztalni és néha bizony átvészelni.

Meg fogtok lepődni, milyen hamar beilleszkedtek az új környezetbe.


Szabó Hanna

Sziasztok Gólyácskák! 
 
Gratulálok a felvételihez, üdv az ELTE-n! 
 
Hanna vagyok, (hamarosan) másodéves bioszos, és újdonsült mentor.
Mikor az egyetemre jöttem, mint sokan mások, én is nagyon elveszett voltam.
De a sok program és segítség a csodás mentoraimtól ezt gyorsan megváltoztatta. 
Ezért mentortársaimmal együtt nekem is ez a célom.
Szerintem idén is fantasztikus közösség jött össze, úgyhogy forduljatok bátran hozzánk! Tényleg bármivel!
Legyetek nyitottak, mert a TTK szuper és változatos emberekkel van tele! Remek közösségek alakulhatnak és erős barátságok szövődhetnek. 
 
Már előre várom, hogy megismerjelek titeket.
Addig is pihenjetek, tartogassátok az energiátokat, mert szükségetek lesz rá!

Vida Zsófi

Kedves Gólyák!
Gratulálok a sikeres felvételitekhez és üdvözöllek Titeket a TTK-s kiscsaládban! Zsófi vagyok, másodéves biológia alapszakos mentorotok.


Mikor én voltam gólya nekem nagyon sokat segített a mentorrendszert, és ezért vagyok most én is itt, hogy segítsek nektek. Sose feledjétek: nincs rossz kérdés csak fel nem tett. Nyugodtan zaklathattok minket bármilyen témában: kollégium, tájékozódás az egyetemen (az első napomon én is eltévedtem) de akár a közeli étkezési lehetőségekről is.

Most egy teljesen új rendszert fogtok megismerni, de nem kell megrémülnötök, a félév során (és még utána is) mellettetek leszünk hogy segítsünk.
További szép nyarat kívánok és már várom az első találkozásunkat!