PROGRAMOK

A mentorképzés programjairól pontos leírást, és a hozzájuk tartozó időpontokat a Mentorkoncepcióban találjátok.

A Mentorbevonók

A Mentorbevonók során a Mentorrendszer felé érdeklődő hallgatóknak tartunk betekintés a rendszer működésébe, felépítésébe és jövőbeli programjaiba. Két különböző alkalmon is részt vehettek, mely alkalmaknak a tematikája kis mértékben el fog térni, megéri ellátogatni mindkettőre! Az első, rövidebb, előadásszerű mentorbevonón a mentorrendszer felépítésének bemutatásán, programok ismertetésén és korábbi tapasztalt mentorok élménybeszámolóján lesz a hangsúly. A második mentorbevonón folytatjuk a mentorrendszer oszlopos elemeinek ismertetését és az addigra megválasztott mentorfelelősök is bemutatkoznak majd. Több információt a Mentorbevonók facebook eseményeinél találtok, érdemes figyelni őket!

Első Mentorbevonó 

Időpont: 2023. december 14. (csütörtök) 18:00

Helyszín: Déli tömb 2-712

Facebook esemény link

 

Második Mentorbevonó

Időpont: 2024. február 15. (csütörtök) 18:00

Helyszín: Déli tömb 2-712

Facebook esemény link

 

A mentorképzés programjai

A mentorképzés alatt különböző készségek fejlesztésére ösztönözzük a mentorjelölteket, hogy a későbbiekben maradéktalanul láthassák a mentori teendőiket. Az itt felsorolt eseményeken a mentorjelölteknek az említett okokból kötelező a részvétel, a mentorjelölt előre jelzett hiányzás esetén kimentéssel élhet, amit a mentorfelelőse és a mentorkoordinátor felé is jeleznie kell, a program kezdete előtt legalább 24 órával. 

 

Szakterületi mentorprogram

A jelentkezési felület lezárulása utáni első program a szakterületi mentorprogram, ezt legegyszerűbben egy múzeum látogatás nélküli osztálykirándulásként lehetne leírni. A program fő célja, hogy kötetlen keretek között megismerkedhessetek, összeszokjatok a többi mentorjelölttel a szakterületetekről, de a csapatépítés fortélyaiba is elkezdődik a bevezetés a mentorfelelősök segítségével. A program részleteit szakterületenként külön dolgozzák ki a mentorfelelősök a szakterületi koordinátorok segítségével, a ti véleményetek figyelembe vétele mellett. 

A program időpontja:

2024. március 2. (szombat)

 

Játéknapok

A mentorjelöltek összeszokásához és közösségszervező készségeiknek fejlesztéséhez elengedhetetlen programok a játéknapok. A játéknapokon a mentorjelöltek véletlenszerűen kerülnek csoportokba a mentorfelelősökkel együtt, ahol különböző játékokat kell egymással játszaniuk. Egy gólya csapat szocializációját szimulálva az első játéknapon az ismerkedésen van a hangsúly, a második játéknapon már az egymással érintkezős és szórakoztatóbb játékok is előkerülnek, a harmadik játéknapon pedig már a felszabadultabb játékoké a főszerep. A játéknapok délelőtt kezdődnek és kora délután érnek véget, a program közepén egy félórás ebédszünetet hagyva.

Első játéknap

Időpont: 2024. március 9. (szombat)

Helyszín: Lágymányosi Campus

Második játéknap

Időpont: 2024. április 6. (szombat)

Helyszín: Lágymányosi Campus

Harmadik játéknap:

Időpont: 2024. április 20. (szombat)

Helyszín: Lágymányosi Campus

 

Mentorkirándulás

A mentorkirándulás minden évben egy nagy sikernek örvendő esemény. A program alatt a mentorjelöltek szakterületi csoportokban állomásos túrán vesznek részt és versenyeznek a többi szakterülettel. A mentorkirándulás sokszínűségét az állomásokon teljesítendő feladatok sokfélesége, és a ti kreativitásotok biztosítja. A mentorkirándulást egy eredményhirdetés zárja, ahol a győztes csapat jelképes jutalomhoz jut.

A programról:

Időpont: 2024. március 23. (szombat)

Helyszín: Piliscsaba

 

Játékhét

A játékhét, ahogy a neve is sugallja, egy több napot átívelő esemény a mentorrendszer alatt. A játéhét alatt a szakterületek, hagyományhoz illően, száz rövid feladatot kapnak a hételején, amikre péntekig tudnak megoldásokat beküldeni, az előre megosztott Google Drive linken keresztül. A beküldött megoldásokat értékeljük és a győztes szakterületet a játékhetet követő szombati játéknapon díjazzuk.

Időpont:

2024. április 15-20.

 

Mentortábor

A mentortáborban a kiválogatott mentorok beosztásra kerülnek azon csapatokba, amikben a későbbiekben a gólyákat fogják fogadni a kari gólyatábor/ orientációs napok alatt. A csapatok a mentortáborban megtudják a jövőbeli gólya csapataik színét, így már ekkor elkezdődhet a csapat tematikáján történő ötletelés. Emellett a csapatok több, csapatépítő programon vesznek részt de emellett a mentoroknak olyan képzéseken is részt kell venni, mint például az érzékenyítés, vagy a kommunikációs tréning.

A programról:

Időpont: 2024. július 15-18.

Helyszín: Teleki Pál Cserkészpark, Mogyoród