Kémia szakos Mentorok 2023

Bosnyák Dávid

Helló Gólyák!
Bosnyák Dávid vagyok, másodéves kémiás.

„Welcom to ELTE TTK” – [Insert Jurassic Park theme]

Lehet a képem nem adja át, de nagy örömmel tölt el, hogy mentorotokként ismerhetlek meg Titeket!
Ugyan az érettségin már túl vagytok, de az élet ezzel nem áll meg.
Remélem kipihentétek magatok, mivel nálunk megállás nélkül érik egymást a tanulmányi és a szociális események (vagy ha épp nincs semmi, akkor az előadások, gyakorlatok, laborok)

Gólyaként, segítő kéz nélkül belevágni az egyetembe nehéz.
Ezért jövünk mi a képbe, hogy átruházzuk rátok azt az alaptudást, amit a mentorrendszer generációkon át közvetít.

„Mindent lehet, de semmit se kötelező”
KÉRDEZZETEK! Legyetek bátorak és kérdezzétek meg azt a „hülyeséget”, mert valszeg úgyse az, sőt lefogadom, hogy lesz legalább egy ember, aki ugyan ezen agyalt, de nem kérdezte meg.

Akkor is lehet kérdezni, ha többedjére hangzik el. Nem tanárok vagyunk, hanem felsőbb évesek, akik segítenek és vigyáznak Rátok!

Na de mit is érdemes tudni rólam?
20 éve pesti vagyok szóval, ha gondod akad a közlekedéssel vagy nem tudod, hogy mi lenne a megfelelő úti cél a programodhoz, állok rendelkezésre.
A hajszínemet rendszeresen változtatom és valószínűleg már akkor se ilyen lesz, mikor előszőr találkozunk.
Bármilyen probléma nyomja a szívetek velem megoszthatjátok, így is legalább egy II. világháborús irattárat viszek magammal a sírba.

Nagyon várom, hogy megismerjük egymást!
A legközelebbi programon találkozunk! 😉

Puszi pacsi


Gargya Noémi

Kedves gólyák!
Gratulálok, hogy felvettek az ELTE TTK kémia szakjára!
Gargya Noémi vagyok, másodéves hallgató, és az egyik mentorotok. Alig várom, hogy találkozzunk hamarosan a nyár a folyamán a gólya mentor talikon és egyéb programokon. Tavaly az én mentoraim is nagyon sokat segítettek a beilleszkedésben és az egyetemen való eligazodásban, idén mi is ezen leszünk mentortársaimmal. Bármikor, akár már az első pillanattól nyugodtan forduljatok hozzánk kérdésekkel, nyitottan állunk mindenki felé bármilyen problémával!

Rólam annyit, hogy nagyon szeretek új emberekkel megismerkedni, bármilyen spontán programban benne vagyok. Szenvedélyem a kémia, bár ez ezen a szakon nem túl meglepő, ezen a kívül a zene is nagyon közel áll hozzám, de kb bármilyen hülye témáról képes vagyok másokkal elbeszélgetni. Kedvenc programom pedig barátokkal túrázás a hegyekben, kis iszogatással egybekötve.

Alig várom, hogy megismerjük egymást! Addig is jó nyarat, és a jó pihenést az egyetem megkezdése előtt!


 

Herczeg Flóra

Kedves Gólyák!

Üdvözöllek Titeket az ELTE TTK Kémia szakon!

Flóra vagyok, jelenleg másodéves kémia alapszakos hallgató és az egyik mentorotok. A többi mentorral azon leszünk, hogy az első éveteket megkönnyítsük és segítsünk átvészelni a legnehezebb napokat is.


Ahogy ezt látjátok, bármilyen kérdéssel, óhajjal, sóhajjal fordulhattok hozzám, nincs olyan hogy hülye kérdés.

Magamról annyit, hogy nagyon szeretek emberek között lenni és feldobni mások kedvét. Remélem segítségetekre leszek és sikerül egy remek közösséget kiépítenünk Együtt!

Várlak Titeket szeretettel minden programon és az Orientációs Napokon!

Addig is legyetek jók!


 

Horváth Hanna

Sziasztok Gólyák!

Üdvözöllek titeket az egyetemen! Hanna vagyok másodéves kémia BSc hallgató és egyben az egyik mentorotok is. 

Mentorként a feladatunk az lesz, hogy felkészítsünk titeket az önálló egyetemi évekre, ezért ha bármilyen kérdésetek van az egyetemmel kapcsolatban (akár a  kollégiumokról, vagy a tárgyfelvételről, vagy csak hogy órák után hova érdemes egy sörre beülni) bátran forduljatok hozzám és bármelyik mentortársamhoz. 🙂

 

Egy kicsit magamról: Nagyon nehezen maradok meg egy helyben, ezért a különböző programokon jellemzően megtaláltok majd. Kedvenc színem a fekete és a kedvenc fánkom pedig az almás-fahéjas.

Már nagyon várom, hogy megismerhesselek Titeket, remélem mihamarabb személyesen is találkozunk!
Késmárki Kornél

Sziasztok gólyák!

Elsősorban gratulálok a felvételhez valamint üdvözöllek titeket a TTK-n és a kémiai szakán.

Mint a többi mentorotok, én is másodéves BSc hallgató vagyok, Kornél névre hallgatok. Ahogyan anno nekem is nagyon sokat segítettek a mentoraim mind az egyetembe beleszokásban mind konkrét tanulmányokhoz kapcsolódó kérdésekkel megpróbálok én is nektek, ha kérdésetek van írjátok meg a többi mentornak és amikor ők nem válaszolnak akkor akár nekem is, ha valami lightly iszogatásra készültök akkor nekem írjátok először!

Hiper fontos dolgok rólam: az én kedvenc fánkom az a retro eperlekvárral töltött, tudok pár kiváló kávézót a városban ahol vizsgaidőszakban lehet ordítva sírni tanulás közben.

Várva várom hogy találkozzunk, orientációs napokon vagy gólya mentor talin vagy ami biztos az egyetemen, tali.


 

 

Kovács Brigitta

Sziasztok kedves Gólyák! Gratulálok a sikeres érettségihez és felvételihez, és köszöntelek benneteket az ELTE TTK kémia szakán!

Brigi vagyok, másodéves kémia hallgató és az egyik mentorotok. A mi feladatunk az, hogy támogassunk titeket az egyetemi életbe való beilleszkedésben, úgyhogy bármilyen kérdéssel bátran forduljatok hozzánk! Az én régi mentoraim nagyban megkönnyítették számomra az egyetem elkezdését, ezért minden erőmmel azon leszek, hogy hozzájuk hasonlóan segítselek benneteket!

Magamról annyit, hogy kedvenc színem a zöld, szeretek horgolni, és bármilyen zenére képes vagyok bulizni. A tanulmányaimban igen maximalista vagyok, szóval nyugodtan forduljatok hozzám, ha kérdésetek van az egyes tárgyakról vagy a vizsgákról!

Alig várom, hogy megismerhesselek titeket! Remélem sokan részt vesztek majd a Nektek szervezett programokon :))