Szakos Mentorfelelősök

A Mentorfelelősök szerepe:

A szakos Mentorfelelősök az egyes szakterületek Mentorjelöltjeikért, később pedig a megválasztott Mentoraikért felelnek. Ők azok, akik a képzés során segítik és vezetik a Mentorjelölteket, tanácsokat adnak, munkára ösztönzik őket, és megpróbálják minél jobban összekovácsolni a csapatukat. A Mentorok és a Mentorkoordinátor között ők az elsődleges összekötő kapocs; ha bármilyen feladat vagy közérdekű információ felmerül, akkor ők azok akik azonnal továbbítják ezeket a Mentoraiknak.

 

Bemutatkoznak a 2024/2025-ös Mentorrendszer Mentorfelelősei:

 

Biológia – Környezettan: Biczó Máté

Sziasztok!

Máté vagyok, másodéves Biológia BSc-s hallgató. Már gólyatáborban nagyon megtetszett a Mentorrendszer és elhatároztam, hogy én is mentor szeretnék lenni. Aktívan részt vettem az egyetem közösségi életében az elmúlt egy évben, valamint része voltam a 2023/24-es Mentorrendszernek, mint mentor és minden percét imádtam. Nagyon jó érzés volt segíteni a gólyáknak az egyetemi életbe beilleszkedni, közösséget építeni és tippeket adni, a saját tapasztalataim alapján. Hamar eldőlt számomra, hogy az idei mentorrendszerben is részt akarok venni, és végül úgy döntöttem, hogy szívesen emelném a mentorkodást egy magasabb „szintre” és tulajdonképpen mentorálnám a mentorjelölteket. Biztos vagyok, hogy az idei Mentorrendszer is nagyon király lesz, és már nagyon várom a közös munkát Veletek!

 

 

Fizika: Szigeti Boldizsár

Szigeti Boldizsár vagyok, az idei mentorrendszer fizikás mentorfelelőse és másodéves fizikushallgató. A mentorrendszer számomra alapvető fontosságú volt az eddigi egyetemi éveim során. Gólyaként személyesen tapasztaltam mennyire fontos szerepet játszottak a mentoraink abban, hogy megtaláljam a helyemet az egyetemi közösségben. Másodévesként pedig fantasztikus embereket ismerhettem meg a mentorkodásom alatt. Célom, hogy az idei évben egy még erősebb és összetartóbb csapatot hozzunk létre, hogy további remek emlékeket szerezzünk mindannyiunknak, a jövőbeli gólyákkal együtt.

 

 

 

 

Földrajz – Földtudomány: Rab Fanni

Rab Fanni vagyok, másodéves földtudós csillagász hallgató, nagyon izgatott vagyok, hogy én lehetek idén az FF-es mentorfelelős. Az előző mentorrendszerben mentorként voltam jelen, ennek hatására kedveltem meg még jobban a TTK-s közösséget, valamint a mentorrendszert. Szabadidőmben szeretem az eget kémlelni, a barátaimmal időt tölteni, de egy csésze kávéra sem mondok nemet. Általában nagyon nyüzsgök, teleszervezem a naptáram, de a legfontosabb dolgokra mindig tudok időt szakítani. Fontosnak érzem, hogy minél többeknek tudjak segíteni, ezért is szívügyem a gólyák segítésében való aktív részvétel. Gólyaként és mentorként is élveztem a gólyatábort, illetve az orientációs napokat, valamint a mentorképzést is szuper élménynek éltem meg, így alig várom, hogy idén a leendő mentorokkal is megoszthassuk, milyen egy jó TTK-s mentorképzés:)

 

 

Kémia: Horváth Hanna

Sziasztok!

Horváth Hanna vagyok másod éves kémia BSc hallgató és egyben a kémiás mentorfeleleős. Az előző félévben mentorként tevékenykedtem ezáltal sok embert ismerhettem meg és rengeteg talasztalatot szerezhettem. Mentorfelelősként az lesz a dolgom, hogy a lehető legjobb mentorgárdát segítsek összeállítani, hogy a képzés alatt minden szükséges tudást elsajátítsatok és persze, hogy eközben jól is szórakozzatok.

Bármilyen kérdés esetén keressetek bizalommal nyugodtan messengeren vagy akár e-mailben (hrvth.hanna.zs@gmail.com).

Egy kicsit magamról: nagyon szeretek emberek között lenni és elég nehezen maradok meg egy helyben, ezért a mindenféle programokon valószínűleg megtaláltok majd.

Köszi ha elolvastad, már nagyon várom a közös munkát!

Hanna

 

Matematika: Horlik Zalán

Sziasztok! 

Horlik Zalán Zoltán vagyok, másodéves matematika szakos hallgató, a 2024-es évben én leszek a matekos mentorfelelős. 

Tavalyi évben már mentorként részt vettem a képzésben, de idén úgy gondoltam kipróbálom magam felelősként is. Számomra emlékezetes élmény volt a gólyatábor, illetve az egyetemi élet kezdete, így szeretném ezt a jó érzést tovább adni, hogy mások is hasonló élményekkel kezdjek egyetemi pályafutásukat. 

Szabad időmet folyton különböző dolgokkal töltöm el. Lelkes zene hallgató vagyok követem a magyar zenei szférát, de szívesen hallgatom a múlt és a 21. század rockzenéit. Lelkes koncertre járó vagyok. Nagyon szeretek filmeket és sorozatokat nézni, klasszikusokat pótolni, kedvenceken nosztalgiáznak. Ezekről akár órákat is tudok beszélgetni barátaimmal, családommal. 

 

Tanárképzés: Széchényi Ágnes

Sziasztok!

Széchényi Ágnes vagyok, harmadéves matematika-testnevelő tanárszakos hallgató. Korábbi években két évig mentorként segítettem a gólyáknak a beilleszkedést és az eligazodást az egyetemi életben, most a tanárképzési szakterület mentorfelelőseként segítem majd a ti munkátokat.

Pár szóban magamról annyit, hogy szabadidőmben szeretek olvasni és sportolni. Imádok kézműveskedni, legyen szó a kötéstől az agyagozáson keresztül a gyöngyfűzésig. Valamint szeretem a fehércsokit.