Fizika szakos Mentorok 2023

Csengeri Kamilla

Sziasztok, Gólyák!

Csengeri Kamilla vagyok, harmadéves fizikushallgató, fizikus szakirányon. Gratulálok a sikeres felvételihez és üdvözöllek titeket a fizika szakon!

Az egyetem világa elsőre ismeretlen vizeket jelenthet legtöbbetek számára. Aggodalomra azonban semmi ok, mert ezért vagyunk itt mi, a mentoraitok. Bármilyen kérdéssel, kéréssel, problémával nyugodtan keressetek bennünket, nagyon szívesen segítünk!

Rólam azt érdemes tudni, hogy fizikán belül leginkább a részecskefizika érdekel, jelenleg nagyenergiás nehézionfizikával foglalkozom. Emellett aktívan tevékenykedek a Magyar Fizikushallgatók Egyesületében (amit nektek is ajánlok, mert nagyon szuper dolog). Egyébként szeretek egyszerre mindent is csinálni, de leginkább videójátékozom szabadidőmben, illetve nagyon szeretek fizikus nótákat énekelni.

Remélem, minél többetekkel találkozom majd a gólya-mentor talikon, az orientációs napokon, valamint az évközi fizikás programokon is. Bátorítalak titeket, hogy minél többre gyertek el az előbbiek közül, mert nagyon jók szoktak lenni!


Cserpák Mihály Márkó

Sziasztok Márkó lennék harmadéves fizikushallgató.

 Gólyaként az első félévemben sikerült a legtöbb adminisztrációs tárgyfelvevős neptunos dolgot elrontanom ezért most másodjára leszek mentor, hogy segítsek nektek elkerülni ezt, és ilyen úgynevezett forgatónyomatékkal hassak rátok, hogy forduljatok felénk a kérdéseitekkel.

Bemutatkozásban rossz vagyok, de a hobbijaim közé tartozik a csibésznek levés, szeretek adminisztrációs határidőket benézni illetve leszoktam a fázásról. Kedvenc fizikusom Einstein volt mert azért valljuk be kitalálta amit ki kellett.

Bármilyen gondotok, kérdésetek van forduljatok felénk felénk bizalommal. Nemsokára találkozunk, addig is jó pihit nektek a nyárra!


Fülepi Dávid

Sziasztok Gólyák!

Fülepi Dávid vagyok, idén leszek harmadéves fizikushallgató fizikus szakirányos. Elsőként szeretnélek titeket üdvözölni a mi kis kedves szakunkon és gratulálok a felvételetekhez!

Tudom milyen nehéz a felvételi után eligazodni az összes egyetemi procedúrán, hisz teljesen más rendszerbe csöppentetek bele, mint amit középiskoláig megismerhettetek. Mi mentorok pontosan ezért vagyunk, hogy segítsünk nektek eligazodni a sok fogalom és határidő között, ezért is fontos, hogy mindig bátran kérdezzetek! Bármilyen probléma vagy óhaj/sóhaj merül fel bennetek, kérdezzetek, és mentortársaimmal mindig próbálunk segíteni!

Pár szót magamról is leírok, szeretek youtube-on videó esszéket binge-elni, sorozatozni, társasozni és olvasni (vagy inkább megvenni könyveket és őrizgetni a polcaimon), de a bulizást sem vetem meg néha. A többi meg majd élőben 😉

Várom már, hogy megismerkedjünk a gólya-mentor talikon és az orientációs napokon, hogy minél gördülékenyebben menjen az egyetemi éveitek kezdete. Remélem tudok segíteni megtalálni itt a közösségeteket, hogy annyira élvezzétek az egyetemet amennyire csak lehet!

Hamarosan tali, és addig is sok sikert a kezdetekhez!


Gaál Barnabás

Sziasztok, Gólyák!

 Barni vagyok, másodéves fizikus hallgató. Mindenkinek szeretnék gratulálni a sikeres felvételihez!

Biztos vagyok benne, hogy sokan lesztek, akik hasonlóan elveszettnek fogjátok érezni magatokat, mint én az első hetekben. Nekem elmondhatatlanul sokat segítettek az én mentoraim, már csak a jelenlétükkel is. Remélem, hogy a mi csapatunk is ennyire sokat tud majd segíteni nektek!

És most valami egészen más: néhány szó jómagamról. Általánosságban kedvenc hobbim a szabadidő keresés, valamint kísérletezek a hirtelen felindulásból elkövetett kopaszsággal.

Remélem, hogy minél többeteket személyesen is megismerhetlek az félév előtti programokon! És addig is nyugodtan keressetek minket!


Kovács Réka

Sziasztok!

Kovács Réka vagyok, most leszek másodéves Fizika BSc-s hallgató, geofizika szakirányon.
Először is gratulálni szeretnék nektek a sikeres felvételihez! Nagyon örülök, hogy eltaláltatok ide, hozzánk. 😊

Lehetséges, hogy van bennetek még nyugtalanság az egyetem elkezdésével és az egyetemi élettel kapcsolatban, de ne aggódjatok, mert mi, mentorok azért vagyunk, hogy segítsünk nektek. Nyugodtan keressetek minket bármikor, bármennyiszer a kérdéseitekkel, mert nagyon fontos, hogy ezek időben meg legyenek válaszolva!

Higgyétek el, hogy nagyon jó helyre kerültetek (még akkor is, ha még nem érzitek így), nagyon összefogó és szoros közösség vagyunk, mi fizikások, és TTK-sok is.

Rólam röviden annyit, hogy sok hobbim van, köztük például a futás, jogázás, nyelvtanulás. Nagyon szeretek továbbá új helyeket és embereket megismerni.

Nagyon várom, hogy megismerjelek titeket, és hogy minél több programon találkozhassak veletek!


Szigeti Boldizsár

Sziasztok Gólyák!
Boldi vagyok, másodéves fizikushallgató fizikus szakirányon. Elsőként gratulálni szeretnék nektek a sikeresen felvételihez, nem kis teljesítmény ez! Higyjétek el, hogy egy nagyszerű közösség mellett döntöttetek.

Mesélek nektek egy kicsit magamról. Eléggé zene mániás vagyok, hosszú ideje játszok már hangszereken. Imádok sportolni, legyen az tenisz, kosár vagy mondjuk falmászás. De azért persze a videójátékoknak is hagyok időt.
Mindezek mellett imádom a közös szakos és egyetemes programokat. Törekszem a legtöbben részt venni és ezt nektek is javaslom. Nagyon jó lehetőségek ezek kapcsolatok építéséhez és emellett természetesen iszonyat szórakoztatóak is.

Kérlek titeket hogyha bármilyen kérdésetek van, bármikor nyugodtan keressetek minket. Én személy szerint nagyjából 0-24 elérhető vagyok Messengeren de mondjuk emailben (szigeti.boldizsar@gmail.com) is nyugodtan kérdezzetek. Sose felejtsétek, hogy nincs rossz vagy fölösleges kérdés, csak fel nem tett. Nekünk mentoroknak a legfőbb feladatunk, hogy a ti életeteket megkönnyítsük. Legyen az megismerkedés az egyetemi élettel, vagy mondjuk a tanulmányaitok gördülékeny megkezdése.

Alig várom hogy találkozunk majd a Gólya-Mentor talikon, illetve az Orientációs napokon. Remélem ti is annyira várjátok ezeket mint mi.
A hátramaradó időszakra pedig a legjobbakat és előre is sok sikert nektek!

Boldi✧