Tanáris Mentorok 2020

Bartha Márton – bartha.marton@mentor.elte.hu
Aloha!
Bartha Márton, de inkább Tulok vagyok, 3 évig mentőtiszt, de most már negyedéves biosz-kémia tanártanonc.
Magamról annyit, hogy kutyával kilóra meg lehet venni, illetve komolytalannak tűnhetek, de ez ne tévesszen meg, amikor kell akkor 200%-ig komolyan veszem a dolgokat. Legyen szó útmutatásról, segítségről vagy bármely egyéb helyzetről/problémáról (akár éjjel 2-kor is) én biztosra veszem, hogy találunk rá megoldást, szóval nyugodtan fordulj felém bizalommal, nem harapok.

Dérfalvi Balázs – derfalvi.balazs@mentor.elte.hu

Sziasztok!
Dérfalvi Balázs vagyok, földrajz-történelem tanárszakos hallgató, szeptembertől leszek másodéves.
Először vagyok mentor, és azért jelentkeztem, mert szeretnék nektek segíteni belerázódni az egyetemi életbe, tanulmányi és közösségi szempontból egyaránt.
Röviden magamról annyit, hogy szeretek bringázni, túrázni, valamint elég közösségi lény vagyok, szeretek új emberekkel megismerkedni.
Ha bármiben segítségetekre lehetek, keressetek bátran Messengeren, vagy e-mailben: derfalvi.balazs@gmail.com
Remélem hamarosan találkozunk és felejthetetlen élményekben részesülünk együtt.

Hegedűs Dávid – hegedus.david@mentor.elte.hu

Sziasztok!
Dávid vagyok, harmadéves környezettan-történelem tanárszakos hallgató és a ti egyik leendő mentorotok.
Először is szeretnélek köszönteni titeket az egyetemünkön.
Ez egy új szakasz az életetekben, és remélem annyi újdonság, pozitív inger és emberek fognak rátok találni, mint rám anno gólyaként. Magamat egy laza, nyugodt természetű emberként írnám le, aki szerint nem létezik megoldhatatlan probléma.
Keressetek bátran, hisz bármilyen gondotok van, együtt biztos találni fogunk rá megoldást!
Magamról annyit, hogy Hódmezővásárhelyen születtem és itt is jártam ki a gimit matek-fizika tagozaton, 10 évig vízilabdáztam, de mára már nem vagyok az a sportos alkat, mint régen. Imádom a természetet, és mindenre is kíváncsi vagyok, legyen az a múlt nagy tanulsága vagy pusztán, ami nap mint nap a világban körül vesz. Ezért is lettem környtan-töris. 
Nagyon társasági ember vagyok. Szeretem a mélyen szántó filozofikus beszélgetéseket, normafás sütögetéseket, a kempingezést, a random ökörködéseket és a rettentően rossz ötleteket.  Hangulatomtól függően pedig magyar altert hallgatok, electro swinget, musicaleket, gengszter rappet vagy alpári veretős technot. 
Remélem, hamarosan találkozunk és megismerjük egymást!

Iványi Eszter – ivanyi.eszter@mentor.elte.hu

Sziasztok!
Iványi Eszter vagyok, matematika-angol szakos tanáris hallgató. Szeptemberben fogom kezdeni a második évemet, és remélem, hogy ezalatt sokatoknak segíthetek majd eligazodni abban az információrengetegben, amit gólyaként tudnotok kell.
Magamról annyit, hogy szabadidőm nagyrészét a barátaimmal töltöm, emellett imádok főzni, és természetesen ezalatt folyamatosan megy a háttérben az aktuális sorozat.
Forduljatok hozzám bátran az ivanyi.eszter@mentor.elte.hu címen, ha bármi kérédésetek lenne és kívánok Nektek egy új ismeretségekkel és élményekkel teli évkezdést, még ezek a szokatlan körülmények között is!

Juhász Anna – juhasz.annatimea@mentor.elte.hu

Sziasztok!
Juhász Anna vagyok, 20 éves egyetemi hallgató, idén másodjára mentor. 
Szeptembertől kezdem majd harmadik évemet matek-történelem szakpáron.
Etyeken lakom, de már a gimnáziumot is Budapesten végeztem el. Szeretek olvasni, sorozatmaratonokat tartani, moziba járni és a barátaimmal lógni.
Én személy szerint eléggé tartottam az első évtől az egyetemen, így nagyon megörültem, amikor kiderült, hogy lesz segítségem és nem egyedül kell majd rájönnöm mindenre (mert valljuk be: sok újdonsággal találkozunk gólyaként).
Bármilyen kérdésetek van tanórákkal, vizsgaidőszakkal vagy akár azzal kapcsolatban hol lehet jó kávézót találni Budapesten, ne tartsátok magatokban! Keressetek bátran! Ezen a címen elértek: juhasz.annatimea@mentor.elte.hu
Remélem mihamarabb megismerhetlek titeket! 🙂

Kéri Máté – keri.mate@mentor.elte.hu


Helóbeló! 
Máté vagyok, és nekem is még csak a második aktív félévem lesz a TTk-n.
Előtte azonban jártam másik felsőoktatási intézménybe is, úgyhogy azt remélem a mentortársaimmal egyetemben meg tudjuk majd könnyíteni a “nagybetűs életbe” való belépéseteket. Magamról annyit mondanék, hogy fontosnak tartom az Istenbe vetett hitem, az emberekkel való kapcsolatépítést, és nagyon szeretek sportolni is. 
Nem ígérhetek mást, mint hogy minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy szakmailag és emberileg is a maximumot hozzuk ki ebből a számotokra és számomra is új helyzetből.
Kommunikálni facebookon, emailben (keri.mate@mentor.elte.hu), és (reméljük) élőben lesz célszerű.
Bármi van szóljatok, és megoldjuk okosba 😉 

Kovács Andrea – kovacs.andreaeva@mentor.elte.hu

Sziasztok!
Kovács Andrea vagyok, biológia-kémia tanárszakos mentor. Szeptemberben kezdem a harmadik évem, illetve ez lesz a második mentorságom, így már tapasztaltnak mondhatom magam.
Elsőévesként rengeteg kérdés merül fel az emberben, illetve sok esetben kell útmutatás az egyetemi élethez, én ebben igyekszem majd nektek segíteni. Legyen szó tanulmányi, közösségi vagy akár magéneleti problémákról, hozzám bátran fordulhattok!
Nagyon szeretem a természetet, főzni finomakat és az egyik kedvenc elfoglaltságom az egyetem mellett a falmászás.
Remélem minél több közös programon találkozunk, sok kitartást kívánok az egyetemi élethez!
Bármikor kereshettek Messengeren, illetve e-mailen a kovacs.andrea98@gmail.com címen

Kutas Domonkos – kutas.domonkos@mentor.elte.hu

Sziasztok Gólyák!
Kutas Domonkos vagyok, jövőre harmadéves, matek-fizika tanáris mentor.
Gimibe Kecskemétre jártam a Piaristákhoz, utána kihagytam egy évet, hogy vendégdiák legyek Salzburgban és csak azután jöttem egyetemre.
Szeretek gitározni, sorozatot nézni töménytelen mennyiségben. Most éppen kollégista vagyok, de jövőre valószínűleg már albiban fogok lakni.
Idén másodjára leszek mentor, úgyhogy már lesz egy kis tapasztalatom abban, hogy mi a fontos egy gólya első pár hónapjában. Persze az idei év más lesz mint a tavalyi, de biztos vagyok benne, hogy bármi történik meg tudjuk majd oldani, illetve bármilyen kérdésetek adódik arra találunk választ. Nyugodtan írjatok a kutas.d@gmail.com, vagy a kutas.domonkos@mentor.elte.hu e-mail címek valamelyikére, ha valami nem egyértelmű, vagy facebookon is megtaláltok, ott is kereshettek. 
Addig is további szép nyarat és jó pihenést.
Sziasztok!Magassy Ádám – magassy.adamgergely@mentor.elte.hu

Sziasztok!
Magassy Ádám vagyok harmadéves fizika-matematika tanárszakos mentor.
Szeretek olvasni, sportolni vagy sportot nézni, illetve zenélni. A sport és a zene is közel áll hozzám: 8 évet kajakoztam, illetve több mint 10 éve zenélek. 
Az egyetem és a középiskola között elég nagy a különbség, és ezen átállás megkönnyítése miatt jelentkeztem mentornak.
Ha kérdésed van, bátran fordulhatsz hozzám.


Pádár Kitti – padar.kitti@mentor.elte.hu

Sziasztok Gólyák! 😀
Pádár Kitti vagyok, másodéves angol-biológia szakos hallgató.
Egri lányként cseppentem bele az egyetemi élet kalandos világába, ami az első év során kicsit sem volt egyszerű.
Szerencsésnek mondhatom magam, hogy nagyon jó mentoraim voltak, s éppen ezért döntöttem úgy, hogy én is szeretném segíteni a gólyákat abban, hogy sikeresen vegyék az első egyetemi akadályokat.
Ami az egyik legfontosabb, hogy bármikor bizalommal keressetek, akár messengeren, akár e-mailen (padar.kitti@freemail.hu), amiben csak tudok, segítek.
Mindig merjetek kérdezni, bármivel kapcsolatosan; hiszen nincs buta kérdés, csak fel nem tett! 😀
Még pár gondolat magamról, 11 éve floorballozom és egy nagyon édes vizsla büszke gazdája vagyok. Nagyon szeretek enni és bulizni, így ha éppen nincs kivel ebédelnetek két előadás között vagy felfedezni a buli negyed csodás helyeit, csak dobjatok majd egy üzenetet! 😉
Már nagyon várom, hogy megismerjelek benneteket! <3

Rompos Luca – rompos.luca@mentor.elte.hu

Sziasztok!
Rompos Luca vagyok, idén leszek másodéves földrajz-történelem tanár szakos hallgató.
Nekem tavaly hatalmas segítség volt a mentorrendszer, ezért idén én is igyekszem mindent megtenni, hogy megkönnyítsem az első éveteket. Minden aprósággal is lehet nyugodtan keresni.
Rólam annyit érdemes tudni, hogy vidám és kíváncsi vagyok, szeretek sokat beszélgetni, és mostanában igyekszem többet olvasni és főzni. Van három húgom és egy cserkészőrsöm, úgyhogy nem tudtok buta kérdést feltenni 🙂
Remélem bátran fordultok hozzám bármivel.
Messengeren vagy e-mailen (romposluca00@gmail.com) is keressetek nyugodtan 😉

Szabolics Gergely – szabolics.gergely@mentor.elte.hu

Sziasztok!
Szabolics Gergely vagyok másodéves tanárszakos hallgató matek-fizika szakpárral.
Szeretek kosarazni, kirándulni és rajzolni (még szép holdat is tudok).
Mentortársaimmal az a nemes feladatunk, hogy minnél zökkenőmentesebbé és kellemesebbé tegyük az itt töltött féléveiteket.Ennek értelmében nyugodtan forduljatok hozzám bármikor bármilyen problémával legyen az tanulmányi vagy ösztöndíjas ügy vagy az ELTE főbejáratának megtalálása.
Elérhető vagyok messengeren valamint az alábbi e-mail címeken: szabolics.gergely@mentor.elte.hu  és szabolics.gergely@gmail.com.
Én semmit sem értettem egy évvel ezelőtt és tudtak nekem segíteni a mentoraim, de a siker másik kulcsa az volt, hogy majdnem mindenre rákérdeztem. Szeretném ha ti is hasonlóan járnátok el, mert tényleg örömmel segítek.
Elsőévesként az egyik legfontosabb tapasztalatom az volt, hogy sokkal könnyebb és vidámabb bármilyen egyetemi tevékenység ha baráti társaságban történik. Ehhez nekem és az egész évfolyamomnak kiváló csapatépítéssel és szép emlékkel járultak hozzá mentoraim. 
Remélem, hogy ti is hasonlóan éreztek majd egy év elteltével!