Kémia szakos Mentorok 2021

Budai Eszter

Sziasztok kedves gólyák!
Először is nagy-nagy gratula, hogy idáig eljutottatok! Üdv az ELTE Kémia szakán.

Engem Eszternek hívnak és mint az egyik mentorotok, az a feladatom, hogy innentől segítselek titeket belerázódni az egyetemi életbe.
Bizony itt már nektek kell menedzselni magatokat és sok határidőre és lehetőségre nektek kell figyelni, de ettől nem kell megijedni. Pont ezért vagyunk mi, hogy tanácsokkal és trükkökkel, megkönnyítsük az évkezdést. Keressetek bátran, ha elbizonytalanodtok beiratkozás előtt, tárgyfelvételnél, vagy akár akkor is, ha csak egy jót szeretnétek beszélgetni.

Rólam annyit kell tudni, hogy a kémia mellett imádok zenélni, és kreatívkodni, de szörnyű a tájékozódási képességem, szóval a tantermeket közösen keresgetjük majd. 😉Az elmúlt egy évben az egyetemen több dolgot is megtanultam, amit mindenképp szeretnék nektek átadni: Mindig maradj pozitív! És sose add fel! Ha másoknak is sikerült, neked miért ne menne?

Nagyon várom, hogy személyesen is megismerkedjünk, de addig is, ha bármilyen kérdésetek lenne bátran keressetek.

Találkozunk a programokon, gyertek minél többen, mert nagyon várunk benneteket.

FE

Frigyes Enikő

Sziasztok!
Enikő vagyok, másodéves Kémia Bsc hallgató és az egyik mentorotok. Előszöris üdvözöllek titeket az egyetemen! Tudom mennyire új ez a közeg és könnyen elveszettnek érezhetitek magatokat, de ezért vagyunk itt mi, a mentoraitok.

Az elkövetkezendő évben én foglak titeket a mentortársaimmal együtt mindenféle tippekkel és információkkal ellátni az egyetemmel kapcsolatban, de ha ezen túl is kérdéseitek lennének vagy valami felől érdeklődnétek, akkor abban is rendelkezésetekre állok.

Rólam annyit kell tudni, hogy nagyon sok minden érdekel és gyakran kezdek bele új dolgokba, mint például különbözőnyelvek tanulása és meglepő módon szívesen ismerkedem és segítek másoknak, ezért is már nagyon várom, hogy személyesen is megismerkedjek veletek.

 

Gombás András

Kedves leendő kémikus!
Üdv az ELTE TTK Kémia szakterületének fedélzetén!

Andris vagyok, másodéves kémia BSc-s hallgató, a Te mentorod. Mentortársaimmal arra vállalkoztunk, hogy elkalauzoljunk benneteket gólyákat az egyetemi évkezdés szövevényes útvesztőjében és támogassunk titeket abban, hogy minél gördülékenyebben, sikeresebben és boldogabban teljen itt az első évetek mind tanulmányi mind közösségi tekintetben.

Elöljáróban rólam azt érdemes tudnod, hogy a szakterületen belül kifejezetten érdekelnek az elméletibb, matekos, fizikás háttértudást is igénylő tárgyak, ezért, ha netán megfordul a fejedben, hogy már rögtön a haladó tárgyak közül is válogatnál, akkor faggass bátran! Azonban a kémia és a TTK területén kívül is sok minden foglalkoztat: többek között a pedagógia, a történelem, a közélet, a művészet és a zene. Bármikor benne vagyok egy közös dalolásban, társasozásban vagy beszélgetésben az élet nagy kérdéseiről.

Gyere el mindenképpen a Gólyatáborba és a gólyaprogramokra!
Én már alig várom, hogy személyesen találkozzunk, megismerjünk Téged, és persze Te megismerj minket, a szaktársaid és a többi szakterületet is!

Természetesen az online térben is keress bátran Facebookon vagy e-mailben a gombasandras@student.elte.hu címen!

Saly Eszter

Kedves Kisgólyák! 
Gratulálok a sikeres felvételihez, már alig várom, hogy megismerhesselek Titeket!

Én leszek az egyik mentorotok.
Hogy ez mit jelent? Elsősorban azt, hogy az első félévetek alatt végig azon leszek, hogy beilleszkedjetek az egyetemi közösségbe. Ha az ösztöndíjakkal, kollégiummal, tárgyfelvétellel vagy bármi mással gondotok akad, hozzám bátran fordulhattak, ha véletlenül nem tudom a választ, akkor utánanézek.

Az első egyetemi évemet távoktatásban kezdtem (és folytattam), de ennek ellenére sikerült rengeteg szuper emberrel megismerkednem, és azon leszek, hogy ezt egy év múlva Ti is elmondhassátok majd magatokról (persze a távoktatásos részt kivéve). 

Rólam annyit, hogy imádok teázni, zenei műfajok terén mindenevő vagyok, egyébként vegetáriánus. Vidékről jöttem, így tudom, milyen érzés totálisan elveszve bolyongani a nagyvárosban, ha még új nektek a közlekedés, megnyugtatlak Titeket: majd belejöttök. Otthon vagyok oktatáspolitikai kérdésekben, szívügyem a környezetvédelem, ezen területeken civilként tevékenykedem. Imádom a csapatépítő játékokat – szinte állandóan van nálam toll és papír, ha esetleg szükség lenne rá -, mindig örömmel fogadom, ha új játékot mutattok nekem.

Kevés szabadidőmben zongorázok, gitarozok és énekelek, mindenki nagy örömére. Nem áll tőlem távol az irodalom sem, különösen a szépirodalomba szerettem bele, na meg az orosz írók “úgyis mind meghalunk” stílusába.

Valószínűleg ezer dolog van még, amit kihagytam, de mégis mire jók a találkák, ha nem arra, hogy jobban megismerjük egymást? (Légyszi gyertek minél többször minél többen, mi már nagyon várjuk!) 

Hosszú és eredményes életet! 

Eszter <3 

 

Szabó Boglárka

Sziasztok kedves Gólyák,
Bogi vagyok, másodéves BSc hallgató és én leszek az egyik kémiás mentorotok. Ezzel azt a feladatot vállaltam, hogy segítek nektek gördülékenyen túljutni az első év nehézségein.Ha érdekelnek titeket az ösztöndíjak, tudok mutatni lifehacket körülbelül az összes fellelhető egyetemi (és más hazai) pályázathoz.Örömmel segítek nektek akkor is, ha kutatni vagy TDK-zni szeretnétek. Nyugodtan forduljatok hozzámkérdésekkel, írjatok bátran akkor is, ha csak beszélni akartok valakivel, vagy támogatásra van szükségetek a vizsgaidőszakban.

Rólam röviden annyit, hogy nagyon hiperaktív ember vagyok, általábanlegalább háromfelé figyelek egyszerre. Mivel folyton a határidőkkel harcolok, megtaníthatlak titeket időtervet készíteni, hogy elkerüljétek az káoszt – és közbenmég jól is érezzétek magatokat, legyen szabadidőtök élvezni ezeket az éveket.

A tanuláson túl pedig, ha van egy kis művészeti érzéketek, akkor velem el tudtok beszélgetni akár zenéről, akár festészetről, fotózásról vagy irodalomról, hiszen amellett, hogy majd gyógyszervegyészként emberek életét akarom jobbá tenni a jövőben, szoktam festeni, írni, jelenleg modellkedem és tanultam zongorázni is.

Gyertek el sok-sok programra, mert nem csak nagyon izgalmasak, szórakoztatóak, hanem ezeken ismerhetjük meg egymást a legjobban. Várom az első találkozást Veletek!

Szkladányi Ábris

Kedves gólyák!
Üdvözöllek titeket a kémia alapszakon!

Ábris vagyok másodéves kémia BSc hallgató, a ti évfolyamotokért felelős mentorok csapatának a tagja.

Szeretném, ha minden gólya könnyen be tudna illeszkedni és láthatná, hogy az egyetemen milyen jó szociális élet van, mennyire is nem kell félni a tárgyaktól és megmutatni, hogy együttesen minden problémára lehet megoldást találni!

Bármilyen kérdéssel fordulhattok hozzám, de véleményem szerint tanulmányi kérdésekben tudnék a legtöbbet segíteni és a tudatos felkészülés megtanulásában. Rengeteg jegyzetet szedtem össze és sok időt öltem bele abba, hogy belelássak a vegyész karrier lehetőségeibe.

Magamról annyit, hogy nagyon szeretek sportolni, zenét hallgatni, tanulni és aktívan pihenni.

Meg fogjátok látni, hogy ezek remek éveitek lesznek, az egyetemen rengeteg kedves és végletekig barátságos ember van és véleményem szerint sok művész lélek is.