Kémia szakos Mentorok 2020

Bodnár Emma – bodnar.emma@mentor.elte.hu

Helló kedves elsőéves hallgató!
Üdv az egyetemen!
Emma vagyok, idén másodéves kémia BSc-n, a te egyik mentorod.
Mentorként a célom, hogy minél gördülékenyebbé tegyem az évkezdésed, segítsek megtalálni a helyed, ellássalak kisebb-nagyobb lifehackekkel, bármiről is legyen szó (külön üdv a vidéki gólyáknak a fővárosban, tudom milyen, amikor nem tudod hol kell kijönni egy aluljáróból).
Rólam annyit, hogy Miskolcról jövök, szeretek különféle kézműves dolgokat csinálni, ha találok egy zongorát, azt ki is próbálom, szeretem a hársfa illatát, a szerves kémiát, illetve a vizet szilárd halmazállapotban. Legalább annyira szeretem amikor a barátaimmal lehetek és szétröhöghetjük magunkat valami hülyeségen, mint az előbb felsoroltakat összesen. Társasjátékokban legtöbbször veszítek, nem szeretek sok ember előtt beszélni és saját magamról dolgokat leírni, szóval alig várom, hogy személyesen is megismerkedjünk és kezdetét vegye ez a félév.
A gólyaprogramokon találkozunk, gyertek minél többen, jó lesz!

Hegyi Patrik – hegyi.patrik@mentor.elte.hu

Sziasztok kémiás gólyák!
Patrik vagyok, másodéves kémia BSc hallgató, és a kémiás mentorok táborát gyarapítom én is.
Fontos feladatomnak tartom segíteni a beilleszkedéseteket és az egyetemi élethez való hozzászokásotokat/hozzáedződéseteket.
Bátran forduljatok hozzám kérdéseitekkel és gondjaitokkal.
Tanulmányi kérdésekben mindig szívesen segítek, valamint mestere vagyok az órarendtervezésnek, de egy sima kötetlen beszélgetésre is természetesen vevő vagyok .
Magamról egy pár gondolat:
budapesti vagyok, a kémia mellett hatalmas szerelmese vagyok a történelemnek és a documentaryknak, úgyhogy ebből adódóan kifogyhatatlan mennyiségben ontom magamból a fun facteket. A Petrikben vegyész technikusként végeztem és szívesen várom a volt petrikesek sztorijait nosztalgiázásra
Óriási törpemalacrajongó vagyok (pun intended) és büszkén nevelem a képen látható apró 18 kilós 3 hónapos kiskutyám.
A kémiás mentorgárdáról boldogan mondhatom el, hogy egytől egyig kedves barátaim, akiket az egyetemnek köszönhetően ismertem meg és rajta leszek az ügyön, hogy hozzám hasonlóan Ti is ugyanilyen barátokra tegyetek szert!
Várom, hogy találkozzunk és gyertek el sokan a gólyaprogramokra, addig is Sziasztok!

Kümmel Viktória – kummel.viktoria@mentor.elte.hu

Sziasztok kedves kémiás gólyák!
Én Viki vagyok, az egyik kémiás mentorotok. Azért vagyok, hogy nektek segítsek, és tanácsot adjak, ha esetleg rátok tör a vizsgaidőszakbeli mental breakdown. Vannak jó kis jegyzeteim, amit direkt nektek őriztem meg, hogy megkönnyítsem a dolgotokat. Zaklassatok bátran a kérdéseitekkel, vagy akkor is, hogyha csak beszélgetni szeretnétek valakivel. (Ha esetleg a Petrikből jössz, akkor én vagyok a Te embered, hiszen mi Petrikesek tartsunk össze.)
Rólam annyit kell tudni, hogy 5 éve tanulok japánul, 3kutya+1macska büszke anyukája, valamint óriási összeesküvés elmélet hívő. (Oh, és azon se lepődjetek meg, ha a jövőben változni fog a hajszínem, félévente megesik, vagy gyakrabban. Majd megszokjátok).  Szabadidőmben szinte mindig netflixezek (az összes murder documentaryt láttam a netflixen). Amikor nem a netflixet bámulom, akkor általában kutyát sétáltatok, edzek, vagy a barátaimmal töltök el egy kis minőségi időt.
Nagyon szerencsésnek mondhatom magamat, hogy egy olyan csapatot találtam itt az egyetemen, akikkel minden perc egy öröm. (Ez a csapat a ti mentoraitok lesznek).
Egyik célom az, hogy segítsek nektek megtalálni egy ilyen csapatot, ahogy nekem is sikerült. Ne feledjétek az egyetemet nem lehet egyedül elvégezni, szükségetek lesz valaki(k)re, higgyetek nekem!
Már várom, hogy megismerhesselek titeket és kezdetét vegye a szórakozás😉 (remélem te is a tanulásra gondoltál).
Gyertek el minél többen a gólyaprogramokra, hogy bulizhassunk egy nagyot. (Légyszi gyertek el mindannyian, nem bánjátok meg, kisujj eskü).
よろしくお願いします。(esetleg, ha érdekel a kiejtés: yoroshiku onegaishimasu)

Pintér Bence – pinter.bence@mentor.elte.hu

Sziasztok,
Bence vagyok, másodéves kémia hallgató.
Az első félévben a mentortársaimmal együtt én foglak titeket bevezetni az egyetemi életbe. Szeretnék segíteni abban, hogy hamar megtaláljátok a helyeteket a közösségünkben, illetve azon leszek végig, hogy minden segítséget megkapjatok a félév során. Elkezdeni az egyetemet ijesztőnek és nehéznek tűnhet, de pont ezért vagyunk, hogy ezt könnyebbé tegyük számotokra. Bármilyen felmerülő probléma kapcsán bátran keressetek!
Gyertek minél többen a programokra, sok izgalmas dologgal készülünk!
Nagyon várom, hogy találkozzunk és megismerhessük egymást!

Simonka Tamás – simonka.tamas@mentor.elte.hu

Kedves Gólya!
Először is vegyél egy nagy levegőt, aztán fújd ki! Nem véletlenül keveredtél ide, hanem helyed van itt! Tudom, hogy sok-sok új dolog és nagy változás köszönt most be, de hey’ take it easy! Az egyetem remek dolog, bár kicsit több mindenre kell figyelni, mint a gimiben. És éppen ezért vagyok Neked én, a mentorod, hogy segítsek!
Egy kis infó rólam: 
Minden kémia mellett nagy rajongója vagyok a humán tárgyaknak. Szeretem az időmet másokkal eltölteni, ápolni régi, és teremteni új kapcsolatokat. A kémiát azért tanulom, mert kihívást jelent(és persze mert meg akarom menteni a világot).
Bármikor keress bizalommal! Igyekszem minden felmerülő kérdésre választ és problémára megoldást találni, amivel csak találkozol!
Ui: Várunk a programokon!
Pacsi,
Tamás

Szaló-Pál Kinga – szalo-pal.kinga@mentor.elte.hu

Sziasztok gólyák!
Kinga vagyok, másodéves BSc hallgató, az egyik mentorotok.
Ennek megfelelően az a legfontosabb feladatom, hogy segítselek titeket az egyetemi élet rejtelmeiben kiigazodni, a kezdeti nehézségeken minél könnyebben átlendülni és úgy általában minden felmerülő kérdésre választ adni. A hivatalos ügyintézés talányos világának ismeretén felül pedig olyan titkos információk birtokában is vagyok, mint hogy hol lehet a környéken jókat enni és inni, valamint, hogy ezt, vagy azt a tankönyvet honnan lehet kifejezetten legális módon beszerezni.
Szabadidőmben újabban programozni tanulok, de egyébként nagyon szeretek helyeken lenni, meg úgy általában nagyon sok dolgot csinálni, például a kötött pulóver és elszáradt szobanövény gyűjteményemet gondozom és kórusban énekelek, legjobban viszont a barátaimmal eltöltött időt élvezem, amire az elmúlt hónapokban sajnos igen korlátozottan volt csak lehetőségem.
Már nagyon várom, hogy megismerhesselek titeket a félév során, addig is boldogságot, napfényt és minden jót kívánok nektek!