Földtudós mentorok 2013

Biró Máté

Haligalihó!
Máté vagyok másodéves (a szöveg megírásának idõpontjában reménybeli geológus).
Ez az elsõ alkalom, hogy mentor lehetek, de úgy hiszem ez nem jelent akadályt. Ha a képemrõl nem is ismernétek fel, várhatólag egy hét alatt ráébredtek majd, hogyha valahol egy indokolatlanul integetõ srác vigyorogva ugrabugrál, akkor ez a ti mentorotok lesz :D!
Szívesen segítek, igyekszem majd minden kérdést jól megválaszolni (tanulmányi szinten is), de bulikhoz is mindig rendelkezésetekre állok majd :D.
Juppijájó

Farkas Rita

Sziasztok!
Elõször is: juhuuhuhuu felvettek titeket! :DDD Másodszor pedig én Rita vagyok, másodéves földtudós, leendõ meteorológus.
Igazából megpróbáltam magamról leírni a fõbb dolgokat, viszont hamar kiderült, hogy ez nem megy, ezért segítséget kértem barátaimtól, hogy fejezzék be a “Te egy olyan ember vagy, aki..” kezdetû mondatot. 😀 Igen érdekes és még több igazságtartalmú megoldások születtek: “Makacs, de szerethetõ, az igazságtalanságot nem szereti.” , “Szeszélyes.”, “Lelkiismeretes, maximalista, bolond, akinek a közelében csak vidámnak lehet lenni, mert mindenkit megnevettet.”, “Aki hozzád fordul, annak a dolgát a szíveden viseled és mindent megteszel azért, hogy jobb legyen neki.”
Bárhogy is legyen, egy biztos, csokira és sportra bármikor vevõ vagyok. ;D Kérdéseitekkel mindig megtalálhattok, mentortársammal egymást kiegészítve fogjuk megoldani akár a mindennapos apró dolgaitokat, akár nagyobb problémáitokat is! 😉

Kiss Zsóka

Sziasztok!
Kiss Zsóka vagyok, másodéves földtudós hallgató, geofizikus szakirányon.
Elsõ alkalommal vagyok, mentor és ezzel arra a feladatra vállalkoztam, hogy segítségetekre legyek az elsõ egyetemi hónapokban, hogy megmutassam, miért is ennyire jó ELTE polgárnak lenni! Kérdéseitekkel bármikor kereshettek, akár az egyetemen, akár a Kõrösi Csoma Sándor Kollégiumban, hisz jómagam is kollégista vagyok, de a facebookon is megtalálhattok. Szeretem a vidámságot, a jó bulikat, remélem, sok közös élményt fogunk szerezni!

Kovács Bence

Sziasztok!
Kovács Bence vagyok, sokaknak Benya, másodéves geofizikus.
Az ELTE már a második egyetemem, korábban már elkezdtem tanulni, mint molekuláris bionikus ami sajnos nem igazán nyerte el a tetszésem, így egy passzív félév után átjöttem az ELTE-re ami az eddigi legjobb döntésemnek bizonyult! 😀
Idén elõször leszek mentor, de igyekszem megfeleni az elvárásoknak és remélhetõleg társaimmal sikeresen tudjuk majd átadni azt a felemelõ érzést, hogy mit jelent tétékásnak lenni!
Szinte bármikor elérhetõ vagyok, így keressetek bátran! Telefon, Facebook, Viber, bármi játszik! Szóval csak nyugodtan! Tudjátok, néma gyereknek a csapos sem érti a szavát! Remélem minnél többetekkel találkozunk Bódvarákón!

Kozma Márton

Sziasztok! Marci vagyok, harmadéves földtudós, geológus szakirányon. Idén másodszor tölthetem be a mentori tisztséget, legnagyobb örömömre, így ebben az évben veletek, az új évfolyammal, is számtalan élményben lesz részünk. Legtöbbeknek nagy kihívás az egyetemi élet kezdete, mi mentorok pedig azért vagyunk, hogy ebben segítsünk, szóval keressetek engem is bátran bármilyen kérdésetek van, legyen szó például tanulmányi ügyekrõl, sportról vagy lakhatásról.
Mivel jelenleg én töltöm be a külügyi biztosi tisztséget ELTE TTK HÖKben, az önkormányzattal és külfölddel kapcsolatos kérdéseket személyesnek veszem ?. Ha meg éppen nem az egyetem körül forog a világ,minden programban benne vagyok, igyekszem szakítani idõt, tehát ha kirándultok, fociztok vagy lazulni akartok fárasztó napok után szívesen csatlakozom hozzátok. Forduljatok hozzám bizalommal! 🙂

Szabó Richárd

Sziasztok!
Szabó Richárd vagyok, idén fogok végezni geofizika szakirányon.
Életem fontos része a sport, hobbi szinten focizom de nézni is nagyon szeretem emellett ha idõm engedi, szívesen túrázom és horgászom. A Kõrösi Csoma Sándor Kollégiumban lakom (egyszerûen csak KCSSK), úgyhogy ha erre jártok keressetek bátran, egy jó sörre, vagy beszélgetésre mindig nyitott vagyok. Ha bármiféle nehézségeitek adódnak az igencsak kaotikus félévkezdésnél keressetek bátran tanulmányi ügyekkel, kollégiummal, bulikkal, vagy bármilyen dologgal kapcsolatban, mivel mi azért vagyunk, hogy segítsünk eligazodni az egyetemi élet útvesztõiben a kezdeteknél. Késõbb már úgyis megy minden magától.
Ha tehetitek, mindenképp gyertek el Bódvarákóra! Egy hihetetlen nagy buli, garantáltan egy életre szóló élményben lesz részetek!

Tóth Mónika

Sziasztok!
Tóth Mónika (Móni) vagyok, második évem kezdem szeptemberben geológia szakirányon.
Bármiféle sportprogramra vevõ vagyok, imádok kirándulni, kempingezni. Másoddiplomám majd töri-régész szakirányon tervezem, szóval bölcsészkategóriás témákra épp úgy vevõ vagyok, mint az ûrkutatásra. Néptáncolok, biciklizek, verset írok, kedvenc háziállataim pedig a kutyám és a csigáim. 🙂
Mikor az ELTÉ-re felvételiztem, még korántsem voltam biztos a dolgomban, de ez az egy év, amit itt töltöttem, meggyõzött arról, hogy jobban nem is választhattam volna. Kicsit féltem, hogy bajos lesz a beilleszkedés, meg az ügyintézés, de a mentoraim és a gólyatáborban megismert emberek a kezdetektõl sokat segítettek: a tanárok kedvenc szívatásaitól és zh-íratási szokásaitól a legjobb kocsmákig és egyetemi bulikig mindent megtudhattam tõlük. Igyekszem majd ezeket az információkat nektek is tovább adni, segíteni a tanulmányi ügyekben, és emellett persze óriásikat fogunk bulizni is! 🙂 Ne feledjétek: augusztus, gólyatábor, Bódvarákó!

Zakariás Barbara

Sziasztok!
Barbi vagyok (van akinek csak Zaki), harmadéves földtudós térképész szakirányon. Másodszor választottak mentorrá és képviselõvé, így idén is alkalmam nyílik közelebbrõl megismerni Titeket, gólyákat. (-:
Mentorpárommal azon leszünk, hogy minden fontos információ eljusson hozzátok, ami segít az egyetemi élet megismerésében (tanulmányi ügyek, rendezvények, közéleti tevékenységek, lakhatás, és az elmaradhatatlan sportolási lehetõségek).
Magamról annyit mondanék, hogy jelenleg sportszervezést is tanulok, így támadhattok a különbözõ ajánlatokkal, hogy mikor focizzunk egy jót. (: Ezek mellett szeretem Rákót, ha süt a nap, hogy csapatverseny, random éjszakázást, hogy létezik alázatosság és lojalitás, az MKB Veszprémet, mert MEGÉRETT A MEGGY 🙂 (gólyatábor után érteni fogjátok), a vidámságot, hogy a tanulás fontos, azt, ha van mit mesélni (de nem vagyok ám pletykás) :), a Tankcsapdát, a szalonnasütést, és végezetül, ha bizalommal fordultok hozzám bármilyen kérdéssel/kéréssel. A Nagytétényi koliban lakom, szóval bármikor “becsengethetsz”, ha arra jársz. (-:
http://www.youtube.com/watch?v=mJndTWeHK-w