Földtudós Mentorok

Juhász Tilla

 

13569029_10208790920281760_8483166396803856014_oKedves Gólyácskák!

Nagyon sok szeretettel üdvözöllek Titeket a földesek kis családjában, a lehető legjobb helyre kerültetek, majd meglátjátok! Én Juhász Tilla vagyok, immáron másodjára mentor, szeptemberben pedig nekikezdek a harmadik -éshaajóégisúgyakarja akkor egyben az utolsó BSc-s évemnek, geológia szakirányon. Rólam annyit kell tudni, hogy egy icipici, dinnyelében úszó településen lakom a viharsarokban, van két kutyám, imádom a forma1-et, a mogyoróvajat, a Harry Pottert, szeretek napokig csak festeni vagy a fűben fetrengeni egy jó könyvvel.
Nem szeretnék klisének tűnő dolgokat írni, amikor találkozunk (remélem minél hamarabb) úgyis el fogom mondani ezerszer, hogy ha bármi, és tééényleg bármi gond van a tárgyfelvétellel vagy a vizsgákkal kapcsolatban, vagy akár ha csak meginnátok egy sört, ne habozzatok, keressetek nyugodtan, én segítek!

 ÉS gyertek RÁKÓRA!

Laza Dániel

 

10945500_839867646070097_3876446890683108957_nSziasztok kedves Gólyák!

Szeretnélek benneteket üdvözölni az ELTE köreiben! A nevem Laza Dániel, (igen, tényleg ez, nem vicc) másodéves földtudós hallgató vagyok, geológia szakirányon. Még tisztán emlékszem, hogy hogyan éreztem magam ilyenkor, mint most ti. Mi mentorok azért vagyunk, hogy végig kísérjünk benneteket az első félévben, segítsünk amiben kell. Ezért kérlek titeket, forduljatok hozzánk nyugodtan bármiben. De tényleg, akármiben. Rólam annyit kell tudni, hogy pesti srác vagyok így elég jól ismerem kis fővárosunkat, szeretek filmezni, imádom a téli sportokat pl: sí, jégkori, és imádok a haverokkal eljárni bárhova (nyilván inni). Remélem sokatokat már gólyatáborban megismerhetem és elkezdhetjük az összekovácsolódást. Rengeteg programmal, érdekesebbnél érdekesebb feladatokkal és mókával várunk titeket. Gyertek. Higgyétek el nekem, tapasztalatból mondom, eddigi életem legmeghatározóbb hete volt. Azóta sem tudtam elfelejteni egyetlen pillanatát sem. De addig is: készülődjetek, hangolódjatok, kérdezzetek; facebookon szinte bármikor elérhettek engem vagy bármelyik mentortársamat.

 

Lázár Krisztina

 

image1Helló Gólyák!

Lázár Kriszti vagyok, másodéves földtudós hallgató, meteorológia szakirányon. Üdvözöllek titeket az ELTE-n, grat a sikeres felvételihez! 🙂
Mentor társaimmal segítünk nektek belerázódni az egyetemi életbe. Életetek élménye lesz, még el sem tudjátok képzelni mennyire. Kezdve a gólyatáborral, amit meleg szívvel ajánlok minden vérbeli TTK-snak! Ha a tábor előtt még nem tudtad hol is található Bódvarákó, utána egy életre el nem felejted, ez tuti. Rólam azt kell tudni, hogy szeretek mindenféle kreatív feladatot, szeretek zenélni, kirándulni, fotózni, olvasni és lézer harcolni. Már alig várom, hogy találkozzunk, sok színes és érdekes programmal készülünk nektek. A tanév folyamán is a segítségetekre leszek, forduljatok hozzám bizalommal, legyen szó bármiről az égvilágon!

Meszleny Lilla

 

11068345_983678531656843_7568864095385693251_nSziasztoook!

Először is gratulálok mindenkinek a sikeres felvételikhez, üdvözöllek titeket az ELTE-n!
Meszleny Lilla vagyok földtudomány szakos másodéves hallgató geológia szakirányon.
Tavaly mikor egyetemista lettem, nem sok mindent tudtam az egyetem működéséről, tanulmányi-szociális ügyekről. A mentorok azért vannak, hogy bármilyen kérdéssel, panasszal fordulhattok hozzájuk. Első féléveteket végigkísérjük:)Ez ügyben élőben illetve facebookon is bármikor elértek, bátran zaklassatok, jelöljetek. Igyekszem minden tapasztalatot átadni nektek, amiket én szereztem. Forduljatok hozzám bizalommal bármilyen ügyben. Emellett Budapesten nőttem fel, szóval ha kerestek egy finom kajáldát, vagy egy klassz bulizóhelyet, helyilátványosságokat akartok nézni engem bármikor megkereshettek. Amit tudni kell rólam, hogy nagyon szeretek kirándulni, strandolni és filmet nézni.Számos gólyaprogramot találtunk ki nektek első félévre, ami segít összekovácsolni a társaságot, megismerkedni új emberekkel,valamint színesebbé tenni az egyetemista napjaitokat. Érdemes elmenni rájuk, én személy szerint nagyon élveztem őket.
Már most nagyon várom, hogy találkozhassunk, remélem sokakkal már a gólyatáborban is erre sor kerül. Addig is kellemes nyarat kívánok!

 

Nónay Fanni

 

mentor (1)Sziasztok Leendő Elsőévesek!

Én Nónay Fanni vagyok, másodéves geológia szakirányos földtudós hallgató. Mindenekelőtt hatalmas örömmel gratulálok nektek a felvételihez, most már hivatalosan is egyetemisták lettetek! Rólam annyit, hogy miskolci vagyok, borzasztóan szeretek sportolni, főleg futni, kerékpározni és sziklát mászni. Mindenem a természet, talán épp emiatt kötöttem ki ezen a szakon.  Na de igazából azért vagyok itt, hogy mindenben a segítségetekre legyek, legyen szó tanulásról, ügyintézésről, vagy ami a legfontosabb, bulizásról. Pontosan tudom, hogy milyen nehéz az első pár hét, hogy mennyi akadállyal kell megküzdenetek, mivel én is tavaly voltam gólya. Szerencsére itt vagyunk nektek, hogy együtt áthidaljuk ezeket az időket, és mi több, bevezessünk titeket az egyetemi életbe! Ennek az első lépcsőfoka a gólyatábor, ahova szeretettel várunk mindnyájatokat! A Bódvarákón megrendezett táborban megismerhetitek a csoporttársaitok, néhány oktatót is, továbbá hatalmas bulik és kirándulások is várnak rátok, nem beszélve az itt kialakítható barátságokról… 🙂 Szóval mindenképpen gyertek el, mi várunk titeket, hogy összehozzuk az eddigi legjobb gólyatábort! Addig is ne felejtsetek el kérdezni, bármi akadályba ütköztök, nyugodtan forduljatok hozzánk, zaklassatok bátran! 🙂

 

Novák Roland

 

11059198_1000656466631218_6983650901253917867_nCsáó kedves Gólyákok!

Elsőként hadd gratuláljak Nektek a sikeres felvételihez, mostantól ti is az ELTE büszke hallgatói lehettek 🙂

Engem Novák Rolandnak hívnak, másodéves földtudós hallgató vagyok chillagász szakirányon. Ráadásul a helyzet az, hogy először mentor is vagyok, így bizonyára sokat fogtok találkozni velem. Az első és legfontosabb, hogy mindenképpen gyertek el Bódvarákóra aBio-Geo gólyatáborba, hiszen egy felejthetetlen élményben lesz részetek, és rengeteg jófej gólyatársatokat illetve random felsőbb évest megismerhettek.

Másodszor, mivel az első félévben igen fontos, hogy mindent megtudjatok a mi kis egyetemünkről, ne féljetek keresni 0-24 órában bármilyen kérdés-óhaj-sóhaj kombóval, személyesen/telefonon/fészbúkon/postagalambbal. Bármilyen gondotok akad, azt sec perc alatt megoldjuk, de ha csak kocsmázni, vagy chillelni van kedvetek, arra is mindig vevő vagyok összes többi mentortársammal egyetemben. 😀

Bemutatkozásnak nem szeretnék ide többet írni, sokkal királyabb lesz, amikor majd megismerjük egymást személyesen GMT-n a kocsmatúra, vagy Bódvarákón a partyzás közben. 🙂

 

Pintér Dóra

NévtelenSziasztok!

Pintér Dóri vagyok, másodéves földtudós hallgató csillagász szakirányon. Először is szeretnék gratulálni a felvételihez! Én és a többi mentor már nagyon várjuk, hogy megismerjünk Titeket! Remélem minél többen eljöttök Bódvarákóra a gólyatáborba, mert az a legfontosabb alapja az ismerkedésnek és életetek egyik legkirályabb hetét tölthetitek ott velünk! Mi mentorok azért vagyunk, hogy mindenben segítsünk nektek, mert bevallom nehéz mindenre odafigyelni az elején. Bármilyen kéréssel fordulhattok hozzám, írjatok nyugodtan facebookon. Rólam röviden annyit, hogy szeretek kirándulni, bulizni, enni, új embereket megismerni. Hamarosan találkozunk!!! 🙂

 

 

Szabó Bence

 

DSCN1024Kedves Gólyákok!

Szabó Bence volnék másodéves földtudós, geofizika szakirányon. Először is gratulálni szeretnék nektek a sikeres felvételitekhez. Az első akadályt sikerrel vettétek, ahogyan a többit is majd remélhetőleg. Az elkövetkezendő akadályokhoz kívánok hasonló sikerélményeket.

Tavalyi tapasztalataim alapján nagyon sokat tud segíteni egy mentor a beilleszkedésben és a tanulmányi ügyek intézésében, amely már a gólyatáborban elkezdődik. Életem eddigi legjobb egy hetét töltöttem a Szent Réten (Bódvarákó Gólyatábor). Mindenkit csak bíztatni tudok, hogy látogassa meg a kis gólyatáborunkat. 🙂

Rólam annyit kell tudni, hogy szeretem az „igényes” zenét, szeretek „táncolni” és szeretem a „minőségi” borokat. Na jó az idézőjelek nem véletlenek 🙂 . Szeretem a bulikákat, egy jó veretést nem hagyhatok ki sosem 🙂 .Rajomgon a magyar média által kitermelt Lyútub celebekért (Máónika Só, Attila a kecske, Pepsi Béla stb.), amely videókból gyakran idézem is :). Emellett élek-halok az Amerikai footballért. (Hajrá Ravens!! ). Magamról egyelőre ennyit, gólyatáborban és év közben lesz még alkalmunk megismerni egymást. Ha kérdés van, ebben az évben is megtaláltok majd lennt a gólyatáborban, fészbúkon vagy pedig a későbbiekben telefonon és ímélben is. Bármilyen jellegű kérésetek kérdésetek van bizalommal fordulhattok hozzám, legyen az bármilyen jellegű.

U.i.: Legyen tánc, meg zárcsökkentés!! 🙂