Fizika szakos Mentorok 2020

Facskó Benedek – facsko.benedek@mentor.elte.hu

Sziasztok! 
Beni vagyok harmadéves fizikus hallgató, fizikus szakirányon.
A mentortársaimmal együtt én is fogom segíteni az integrációtokat az egyetemre. Ez egyrészt abból áll, hogy ellátunk titeket a fontosabb információkkal, másrészt meg hogyha a részetekről merül fel bármilyen kérdés, arra is örömmel válaszolunk. Az egyik legfontosabb dolgotok amúgy is ez lesz: merjetek kérdezni bármiről, ami felmerül bennetek. Egy teljesen új és ismeretlen helyzetbe kerültök, amelyben abszolút természetes, hogy nem evidens számotokra az eligazodás.
Remélem mindannyiótokkal megismerkedhetek személyesen is.
Szép nyarat!

Farkas Bendegúz – farkas.bendeguzmarton@mentor.elte.hu

Sziasztok Gólyák!
Bende vagyok, másodéves fizikus és üdvözöllek az ELTE-n. Legfőbb feladatom, hogy bevezesselek titeket az egyetemi életbe, így nyugodtan keressetek meg ha  kérdésetek van vagy ha nem értetek valamit vagy hacsak beszélni akartok valakaivel.
Valószínűleg elég sűrű agusztus-szemtemberetek volt/van gondolok itt a beiratkozásra,megkeresni hova kell menni abba a labirintusba, koleszba jelentkezni, felvenni a tárgyakat, beköltözni, SKÜ és még sorolhatnám.
Elég sok mindenre kell figyelnetek, így nem csoda ha valamit elfelejtetek  vagy ha valamelyikőtők kezd megőrülni. Pontosan ezért vagyunk mi mentorok, hogy (1.) a hivatalos dolgokat zökenőmentesen el tudjátok intézni illetve, hogy (2.) a szociális programokon keresztül le tudjátok vezetni a stresszt és megismerjétek egymást.
Így keressetek minket bátran és gyertek el minél több programra!

Horváth Anita – horvath.anitakrisztina@mentor.elte.hu

Üdvözlöm a gólyákat, és mindenkit, aki valamiért idetévedt! 🙂
Horváth Anita vagyok, másodéves Fizika Bsc-n, biofizikus szakirányon.
Világ életemben Budapesten éltem ezért bárki rendelkezésére állok szívesen, aki nem igazodik ki a városban.
Szabadidőmben olvasni, sorozatozni/filmezni, főzni szeretek, és amikor csak tehetem, kimozdulok otthonról. Közös iszogatástól, a kulturális programokon át, egészen a gokartozásig bármire kapható vagyok. Ezen kívül nagy természetjáró vagyok. Rólam elég is ennyi.
A középiskolai életről az egyetemire való átállás egyébként is nehézségekkel járhat, de a jelenlegi bizonytalan helyzetben ez most fokozottan igaz.  Na de aggodalomra nincs ok, ezért vagyunk mi mentorok, hogy megkönnyítsük nektek ezt az időszakot.
Eljuttatunk hozzátok minden szükséges információt, hasznos tanácsokkal látunk majd el benneteket, és persze rendelkezésetekre állunk bármilyen felmerülő kérdés esetén.
Nagyon fontos hogy kérdezzetek bátran, ha nem tudtok valamit, vagy csak bizonytalanok vagytok!!! Azért vagyunk, hogy segítsünk nektek, és megválaszoljuk az esetleges kérdéseiteket.
Bízom benne, hogy hasznosan fogjátok tölteni itt az egyetemi éveiteket. Abban viszont biztos vagyok, hogy élvezni is fogjátok őket, ha részt vesztek a közösségi életben. Mentorként természetesen az ebbe való beilleszkedéseteket is segítjük majd.
Remélem személyesen is minél hamarabb találkozhatunk majd.
Addig is élvezzétek ki az érettségi utáni nyarat! 😉

Juharos Eszter – juharos.eszterdiana@mentor.elte.hu

Sziasztok kedves Gólyák!
Szter vagyok, fizikás mentor. Az első évemet fejeztem be a szakon, infofizika szakirányos vagyok.
Igyekszem aktív tagja lenni a fizikus közösségnek, így tevékenykedem a Mafihében (tagosodjatok!) illetve úgy általában megtalálható vagyok a legtöbb fizikus programon.
Nagy hobbim a zene és a koncertek, szeretek új embereket megismerni és segíteni. Elég széles az érdeklődésem és nyitott vagyok mindenféle témára, úgyhogy ha bármilyen kérdésetek van, vagy csak szeretnétek egy kicsit beszélgetni, nyugodtan keressetek!

Körtefái Dóra – kortefai.dora@mentor.elte.hu

Sziasztok!
Körtefái Dóri vagyok, másodéves leszek fizikus MSc-n és persze egyike a mentoraitoknak.
Mentorként szeretném ha mindannyian tagjai lennétek egy nagyszerű fizikus közösségnek, célom megkönnyíteni számotokra az egyetem ügyes-bajos dolgaival való megismerkedést, illetve hozzám az MSc-vel kapcsolatos kérdésekkel is bátran fordulhattok.
A Hallgatói Önkormányzat közelébe mentorként keveredtem még BSc-s koromban, ezt követően közel másfél évig a fizika szakterület koordinátora voltam, majd a rendezvényszervező referens  tisztségét is kipróbálhattam.
A kutató fizikus specializáción belül atommag- és nehézionfizika modulon vagyok, előző szakdolgozatomban nukleáris asztrofizikával foglalkoztam.
A fizikán kívül is számos dolog érdekel,  szeretem a kávékat, a corgikat, a rockzenét, a kézi meccseket, a cuki állatokat és általánosságban az egész világot. Mérsékelt mennyiségű szabadidőmben rajzolni, olvasni és sorozatot nézni szoktam.
Remélem minél hamarabb találkozhatunk fizikás és TTK-s rendezvényeken, hogy személyesen is megismerjük egymást!

Mig András – mig.andras@mentor.elte.hu

Sziasztok!
Andris vagyok, harmadéves fizika BSc-s informatikus fizikus szakirányon.
A következő félévben én, és a többi mentor fogunk segíteni nektek, hogy el tudjatok igazodni az egyetem bonyolult világában. Legyen szó beiratkozásról, tárgyfelvételről vagy ösztöndíjak megpályázásáról.
Nekünk se ment anno minden simán, de ezért vagyunk most mi, hogy tudjunk nektek segíteni bármiben, ami az egyetemmel kapcsolatos.
Most kivételesen a gólyatábor sajnos nem lesz megtartva, de már tervezzük a következő félévet, hogy minél több lehetőségetek legyen megismerkedni velünk, és egymással.
Ne feledjétek, hogy az egyetemre nem csak tanulni járunk be, nagyon fontos baráti és szakmai kapcsolatokat is lehet gyűjteni itt.
Remélem minél előbb találkozunk személyesen is.

Sarus Balázs – sarus.balazs@mentor.elte.hu

Sziasztok kedves Gólyák!
Sarus Balázs vagyok másodéves Fizika BSc hallgató, a fizikus szakirányon. 
Több mentor társammal együtt én fogok nektek segíteni nektek, ebben a különleges helyzetben az egyetemre való beilleszkedésben és az egyetemi élet eleinte görönygyösnek tünhető útjain való navigálásban.  Így a lehető legegyszerűbbé és gördülékenyebbé téve az egyetemi életetek első időszakát.
Egyébként imádok részt venni  az egyetem közösségi életében legyen az HÖK-ös vagy más esemény, így ezeken gyakran megtalálhattok. Az egyetem mellett érdekel a sport, hiszen magam is félmaratonokon és triatlon versenyeken mérettetem meg magam rendszeresen. Emelett, ha marad időm szeretek olvasni, na meg persze videójátékokkal elütni az időt.
Gyertek vegyetek részt a programokon, kapcsolódjatok be az egyetmi életbe, és ha bármi kérdés felmerül forduljatok hozzám és a többi mentorhoz bátran.
Remélem mihamarabb találkozunk, és megismerhetlek titeket!

Sörös Péter – soros.peterdaniel@mentor.elte.hu

Szervusztok!
Söri vagyok másodéves fizikus hallgató, fizikus szakirányon.
Mentorotokként az elkövetkezendő félévben a legfőbb feladatom az lesz, hogy minden tudásommal támogassalak titeket az egyetem bonyolult és eleinte kissé idegen világában történő eligazodásban. Hogy megmutassam, hogy milyen a hírhedt Neptunban az ügyeitek intézése, a kollégiumi felvételi és, hogy mire figyeljetek a szoctám kérvénynél. Ott leszek a beiratkozáson is, ahol segítek az órarendetek összeállításában és a számotokra legmegfelelőbb tárgy kiválasztásában.
Természetesen nem csak a tanulmányi ügyeitekben fogok segíteni, hanem megismertetem veletek a kari és az igen eseménydús szakos közösségi életet, a MaFiHE-t, a KCSSK és a NUK kollégiumi eseményeit és tapasztalataimat ezen kolikról. Továbbá tippeket adok arra is, hogy mely helyeken lehet egy fárasztó nap után meginni egy finom hűsítő nedűt és hol érdemes kiereszteni a gőzt csütörtök este.
Remélem, hogy még a nyár folyamán lehetőségünk lesz személyesen is találkozni.

Szűcs Máté – szücs.mate@mentor.elte.hu

Sziasztok!
Máté vagyok, másodéves fizikus hallgató infófiz szakirányon.
Az egyik fizika szakos mentorotok leszek idén.
Szabadidőmben szeretek sportolni, bulizni, a barátaimmal lenni, sorozatozni stb…
Már a gólyatáborban eldöntöttem, hogy mentor szeretnék lenni, mert annyi sok, jó élménnyel gazdagítottak minket a mentoraink és mi is azon leszünk, hogy rengeteg pozitív élménnyel gazdagodjatok ti is 😉
Nyugodtan kereshettek minket az egyetemi és azon kívüli dolgokkal, mindig szívesen segítünk. Biztos furcsa lesz számotokra ez az új környezet, de ránk szamíthattok.
Remélem minél hamarabb találkozunk! 😀

Takács Roxána – takacs.roxana@mentor.elte.hu

Sziasztok Gólyák!
Rhó vagyok, harmadéves fizikus hallgató, fizikus szakirányon.
Azért lettem idén ismét mentor, hogy megkönnyítsem számotokra az egyetem kezdés nehéz időszakát.
Úgy érzem az egyetemen eltöltött két év, illetve a tavalyi mentorságom alatt elég sok tapasztalatot szereztem ahhoz, hogy bátran merjek elétek állni és segítséget nyújtsak egyetemi életetek minden területén.
Mind tudjuk milyen nagy változás előtt álltok most és az elején igencsak bonyolultnak tűnhet a tárgyfelvétel, az ösztöndíjak leadása vagy éppen a kollégiumi ügyek rendezése. Ebben szeretnék nektek segíteni és ellátni titeket hasznos és fontos információkkal, ezzel megkönnyítve számotokra ezt az időszakot.
Az egyetemen kívül is igyekszem bármikor rendelkezésetekre állni, legyen szó fizikus activityről, társasjáték estről, vagy egy laza esti kiruccanásról.
Az elmúlt két év alatt sok mindent láttam már, sok féle kérdést hallottam, de remélem ti is meg tudtok majd lepni.
Remélem minél többetekkel találkozhatok és minél előbb megismerhetjük egymást!

Tóth Bálint Dániel – toth.balintdaniel@mentor.elte.hu

Sziasztok,
Tóth Bálint Dániel vagyok egy budapesti másodéves fizikushallgató.
Már általánosban felkeltette az érdeklődésemet a fizika, és így választottam az ELTE fizika szakot.
Szabadidőmet falmászással és asztali szerepjátékokkal töltöm előszeretettel, ha nem a fizika valamely területéről olvasok.
Azért lettem mentor, mivel egy érdekes feladatnak tartom és szeretném segíteni az utánam jövő hallgatókat, valamint szeretném kivenni a részemet minél jobban az egyetemi életből.