Fizika szakos Mentorok 2021

Horváth Anita

Üdvözlöm a gólyákat, és mindenki mást is!
Horváth Anita vagyok, harmadéves Fizika Bsc-n, biofizikus szakirányon.

Szabadidőmben főleg főzni, sorozatozni, olvasni, és túrázni szeretek. Egy jó társasozásra is bármikor szívesen szakítok időt. Mindezek mellett a közös iszogatástól, a kulturális programokon át, egészen a sziklamászásig bármire kapható vagyok. Na de rólam elég is ennyi.

A középiskolai életről az egyetemire való átállás egyébként is nehézségekkel járhat, de a jelenlegi bizonytalan helyzetben ez most fokozottan igaz.  Na de aggodalomra nincs ok, ezért vagyunk mi mentorok, hogy megkönnyítsük nektek ezt az időszakot.Eljuttatunk hozzátok minden szükséges információt, hasznos tanácsokkal látunk majd el benneteket, és persze rendelkezésetekre állunk bármilyen felmerülő kérdés esetén.

Nagyon fontos hogy kérdezzetek bátran, ha nem tudtok valamit, vagy csak bizonytalanok vagytok!!!Azért vagyunk, hogy segítsünk nektek, és megválaszoljuk az esetleges kérdéseiteket.

Bízom benne, hogy hasznosan fogjátok tölteni itt az egyetemi éveiteket. Abban viszont biztos vagyok, hogy élvezni is fogjátok őket, ha részt vesztek a közösségi életben. Mentorként természetesen az ebbe való beilleszkedéseteket is segítjük majd.

 

Illés Eduárd

Sziasztok Gólyák!
Illés Eduárd vagyok, de nyugodtan szólítsatok Edunak.  Szeptembertől másodéves fizikushallgató leszek, számítógépes fizikus szakirányon folytatom tanulmányaimat.

Szabadidőmben szeretek gamelni, sorozatokat nézni és random érdekes (de annál inkább használhatatlanabb) dolgokat tanulni, továbbá nagyon szeretem a kulturált vitákat/eszmecseréket egypár sör mellett és néha az abszolút semmittevést.

Először is mindenkinek gratulálok aki bejutott a szakra, már túl vagytok az első lényeges lépésen!

Mi mentorok azért vagyunk, hogy ti minél hamarabb és minél zökkenőmentesebben tudjatok becsatlakozni az egyetemi életbe és hogy mindenről informálva legyetek. Az utolsó egy év sok embernek eléggé döcögősen ment, viszont így mi mentorok a tapasztalatunkat felhasználva mindent megteszünk azért, hogy minél könnyebben induljanak meg a tanulmányaitok az egyetemen attól függetlenül, hogy mit hoz a jövő.
Természetesen ahhoz, hogy ez meg is történjen egyetlen dolgot kérek tőletek: Bármennyire is úgy érzitek, hogy ciki lenne akár a legapróbb részletekbe is belemászni, ha valami nem teljesen világos vagy ha valamit nem tudtok, akkor merjetek kérdezni!

Remélem minél hamarabb találkozhatunk mindannyiótokkal és remélem minél többen eljösztök a Gólya-Mentor találkozókra és a gólyatáborba, hisz így tudtok megismerkedni egymással a legkönnyebben (és ez véleményem szerint nagyon lényeges lesz később számotokra, hisz együtt fogtok tanulni ).

Addig is minden jót nektek!

 

Juharos Eszter

Sziasztok kedves gólyák!
Szter vagyok,szeptembertől harmadéves fizikus mentor infofiz szakirányon. Én leszek az egyik, aki segíteni fog nektek eligazodni az egyetem világában az első évben, tanulmányi, adminisztrációs, minden és bármilyen ügyben.😊

Az egyetem egy nagy váltás a gimihez képestés amennyire ijesztőnek tűnhet elsőre annyi érdekes és izgalmas dolog vár rátok itt. Rengeteg új infó fog rátok zúdulni és még ennél is több új embert fogtok megismerni, bátorítalak titeket, hogy kérdezzetek minél többet!

 A mentorság mellett aktív tagja vagyok a kari és szakos közösségi életnek, így a Mafihének is (majd megtudjátok, hogy mi is ez 😉), de ezen kívül szabadidőmben koncertekre járok, épületeket fotózok és 20. századi archívumokat bújok.

A legtöbb jelenléti programon megtalálható vagyok, keressetek bátran, mindig nyitott vagyok egy jó beszélgetésre. Nagyon várom, hogy végre személyesen is megismerhesselek titeket, addig is vigyázzatok magatokra! 😊

 

kk

Kara Kamilla

Üdv!
Kara Kamilla vagyok, másodéves leszek fizikus szakirányon és igyekszem megkönnyíteni ezt az időszakot nektek.

Először is gratulálok a felvételihez, nem fogjátok megbánni, hogy ide jöttetek. Bizalommal fordulhattok hozzám tanulmányi, ösztöndíj, koli/albérlet kérdésben vagy ha csak egy lelkifröccsre lenne szükségetek.

Az online oktatás miatt még én sem jártam sokat az egyetemen de a mentoraimnak köszönhetően így sem maradtam ki teljesen a közösségi életből.

Megtettek mindent, hogy online formában fenntartsuk a kapcsolatot és megtanultam hogy csapatmunka nélkül nem lehet végig csinálni.
Akármi is lesz szeptembertől ne féljetek, itt vagyunk.

Várom már, hogy találkozzunk kedves kis Gólyák, szóval vigyázzatok magatokra!

Rábóczki Bence

Sziasztok gólyák!
Rábóczki Bence vagyok, lassan harmadéves fizikushallgató geofizika szakirányon.
Először is gratulálok mindenkinek a sikeres felvételihez, biztos vagyok benne hogy jól fogjátok érezni magatokat nálunk 😀

Személyes tapasztalatból tudom, hogy ilyenkor nehéz helyzetben van az ember, még nem is igazán érti, hogy mi vár rá szeptembertől. Nekem hatalmas segítséget jelentettek a mentoraim gólya koromban és ez inspirált arra, hogy én is visszaadjak valamit ebből nektek. Legyen szó akár a Neptunról, hivatalos ügyekről vagy személyes nehézségekről bátran fordulhattok hozzám bármivel, hiszen a mentortársaimmal azért vagyunk, hogy minél jobban bevezessünk titeket az egyetemi élet minden területébe.

Ha tehetitek mindenképp gyertek el a gólya-mentor találkozókra és a gólyatáborba, hiszen a ti kedvetekért szervezzük az eseményeket 🙂

Remélem minél többetekkel személyesen is megismerkedhetem majd, és hogy ti is élvezni fogjátok az előttetek álló éveket!

 

Takács István

Sziasztok !
Üdvözöllek titeket a fizika alapszakon !

Takács István vagyok, de nyugodtan szólítsatok Istinek, fizikus szakirányon kezdem meg a második évemet itt az egyetemen. Ahogy a többi mentortársamhoz, úgy hozzám is nyugodtan és bizalommal fordulhattok, akármilyen kérdésetek van vagy ha csak beszélgetni akartok. Tudom nem a  legkellemesebb kérdéseket feltenni, de ne féljetek, senki sem fog emiatt rossz szemmel nézni rátok, viszont egy kis félreértés is igazán kellemetlen helyzeteket tud eredményezni. 

Hozzátok hasonlóan én sem jártam még sokszor az egyetemen, szóval már előre várom, hogy együtt fedezzük fel. Remélem a gólyatáborral kezdve sok közös programon fogunk találkozni, és hogy egy élményekkel teli első évetek lesz, amit még jó sokáig fel fogtok emlegetni.

Pár szót ejtek magamról is. Szabadidőmben ( bár nincs sok és nektek sem lesz több ) szeretek sorozatot nézni, zenét hallgatni, a youtube feneketlen mélységeibe órákra belevetni magam, társasozni vagy összeülni valakikkel. Nem akarok, illetve nem is tudnék regényt írni magamról, szóval remélem majd megismerjük egymást jobban, amint adódik rá alkalom, de addig is vigyázzatok magatokra !