Fizikus mentorok 2015

biricz andrisBiricz András

Sziasztok!

Biricz András vagyok, jövőre másodéves hallgató elméleti fizikus szakirányon. Bár ezt az irány választottam, a meteorológia is az érdeklődési körömbe tartozik.

Idén leszek először mentor, ezért is nagyon várom már a gólyatábort és az új félévet. Szeretek ismerkedni, másoknak segíteni, forduljatok hozzám bátran bármilyen kérdéssel, megpróbálok mindenre válaszolni.

Az elmúlt egy évben teljesen új “világba” csöppentem bele. A beilleszkedéshez nagy löketet adott a mentorom segítsége, nagyban megkönnyítette az első félévet. Én is szeretném kivenni a részemet ebből a munkából, szeretném, hogy ti is lelkes fizikushallgatókká váljatok, akik könnyen veszik az akadályokat, megtalálják a helyüket itt az egyetemen.

Talán külsősként mindig is furcsálltátok a fizikusokat, de ha majd ti is közénk tartoztok, meglátjátok, hogy itt a szuper légkör és csapatmunka a jellemző.

Találkozzunk a gólyatáborban!

bódai vikiBódai Viktória

Sziasztok!

Viki vagyok, szeptembertől másodéves fizikushallgató elméleti fizika szakirányon. Szabadidőmet szívesen töltöm a barátaimmal és, mivel nem budapesti vagyok, a város felfedezésével. Szeretek sétálni, filmet nézni, és ha van rá időm olvasni.

Idén először leszek mentor, de minden egyetemmel kapcsolatos kérdésetekkel, problémátokkal bátran forduljatok hozzám. 🙂

 

 

börcsök juditBörcsök Judit

Sziasztok!
Judit vagyok, végzős fizika szakos hallgató fizikus szakirányon. Szeptembertől már csak a szakdolgozatom és a záróvizsga van hátra.
Szabadidőmet szeretem a barátaimmal tölteni, és nagyon szeretek kirándulni, sétálni, zenét hallgatni, vagy filmet nézni.
Idén először leszek mentor, és már nagyon várom! Segítek nektek eligazodni az egyetem falai között, segítek a beiratkozásban, tárgyfelvételben, értesítelek benneteket a jobbnál jobb programokról! Szóval, számíthattok rám, minden kérdéssel, kéréssel nyugodtan forduljatok hozzám!
Remélem, a gólyatáborban már találkozunk!

albi     Illés Albert

Sziasztok! Illés Albert vagyok, másodéves geofizikus hallgató. Szabadidőmben szeretek spontán dolgokat csinálni és kimozdulni otthonról, ez lehet akár egy előadás, amit az egyetem szervez vagy közös főzés, koncert, szinte bármi. Képtelen vagyok egy helyben ülni és egyedül lenni bárhol. Az előzőekből adódóan rengeteget vagyok emberek között és képesnek érzem magamat arra, hogy bárkivel megtaláljam a közös hangot. Célom mentorként a saját mentorom túlszárnyalása és még jobb mentorrá válni és bevezetni új embereket a Fizika BSc afrodiziákumába.

 

 

 

kovács gabiKovács Gábor

Sziasztok!

Kovács Gabi vagyok, szeptembertől másodéves fizikushallgató csillagász szakirányon. Még viszonylag friss az élmény számomra, milyen volt gólyaként felkerülni egyetemre, bekerülni a kollégiumba. Akkor nekem sokat segített a mentorom, és elhatároztam, hogy én is szeretnék segíteni a leendő elsőéveseknek a kezdeteknél.

Szeretek túrázni, tudom mit jelent az, hogy „Turbék-turbék”, és szabadidőmet szívesen töltöm a barátaimmal. A maradék időmben sportolok, filmet, sorozatokat nézek, olvasok vagy gépezem. Elég gyakran megtalálható vagyok közösségi programokon, vagy szervezőként, vagy csak mezei fizikusként.

Idén leszek először mentor, és lelkesen várom, hogy megismerjelek benneteket. Szívesen válaszolok minden egyetemmel, kollégiummal kapcsolatos kérdésetekre a nap bármely szakaszán. Mottóm, hogy minden kérdésre van válasz csak meg kell találni.

németh vikiNémeth Viktória

Sziasztok!

Németh Viktória vagyok, idén végeztem a BSc-n fizika-matematika tanári szakirányon. Most leszek először hivatalosan mentor, de már a korábbi években is sokat foglalkoztam a gólyákkal, segítettem, ahol tudtam, szerveztem gólyatábort is (ami mellesleg a fizikusok legjobb programja nyáron, ne hagyjátok ki J). Szeretnék Nektek mindenben a segítségetekre lenni, legyen szó tanulmányi ügyekről, a Neptun rendszerének kiismeréséről, az egyetem felfedezéséről, vagy akár Budapest legfinomabb és legolcsóbb kajáldáinak megismeréséről.

A mentorság mellett a Mafihében is aktív szerepet vállalok már évek óta. A fennmaradó kevés szabadidőmben olvasok, sorozatokat nézek, de leginkább az EHB programjain veszek részt, így például a Fiziqs Focin, a ’SKÜ-n, és az elmaradhatatlan Fizikus Bulikon, melyekből sosincs hiány. A fizikusok néha furák, néha szeleburdik, de én pont így szeretem Őket. Olyanok vagyunk akár egy nagy család, akik mindig ott vannak és segítenek, ha kell. Ha bármi kérésetek vagy kérdésetek van, nyugodtan forduljatok hozzám, és ha én nem is tudnék válaszolni, meg fogom találni azt, aki tud Nektek segíteni.

wirnhardt bálintWirnhardt Bálint

Sziasztok!

Bálint vagyok, elsőéves MSc-s hallgató.

Élesen megvan bennem a kép, hogy milyen gólyaként belevágni az egyetemi életbe. Ezért is szeretnék segíteni nektek, hogy minden a lehető legjobban menjen. Tárgyfelvétel, ösztöndíjpályázás és bármiféle egyéni kérdés felmerülése esetén nyugodtan zargathattok, nagyon szívesen segítek a nap 24 órájában, ezért vagyok.

Emlékszem, hogy a mentorom nélkül eléggé elvesztem volna, így most én is szeretnék több segítséget nyújtani nektek.

Ezeken kívül szabadidőtök igényes eltöltésére is rengeteg alkalom van az ELTE-n, ezek kapcsán is felkereshettek, hogy mi milyen, hol érdemes ott lenni.

Egyébként én szabadidőmben kosarazni szoktam, természetet járok. Télen snowboardozni szoktam, nyaram egy részét pedig gyerekek táboroztatásával töltöm. Szeretek főzőcskézni, és természetesen finomakat enni :D.

Szóval tényleg bármikor fordulhattok hozzám, remélem zökkenőmentes félévet tölthetünk majd együtt.

Addig is kellemes nyarat kívánok nektek!

gagóZsidi Gabriella

Sziasztok! 🙂

Zsidi Gabriella vagyok, de általában Gagónak szólítanak. Idén végeztem a fizika szak csillagász szakirányán. A szabadidőmben olvasni, kreatívkodni szoktam, de már sütés-főzéssel is ismerkedem. Imádom az állatokat, ezt a macskáink nem mindig, a kutyánk viszont annál inkább értékeli. Már régóta fuvolázom, Pesten egy szimfonikus zenekarban játszom.

Szeretném megkönnyíteni nektek az évkezdést, és nagyon szívesen megosztom veletek az elmúlt három évem tapasztalatát, bármilyen aprósággal bátran forduljatok hozzám. Hogy ne vesszetek el a sok újdonságban, ott leszek veletek a beiratkozáskor, segítek a tárgyfelvételben, és értesítelek titeket a jobbnál jobb egyetemi és fizikus programokról.

Idén már másodszorra leszek mentor, és alig várom, hogy megismerjelek titeket, akár már a gólyatáborban. 🙂