Fizikus mentorok 2013

Bukovinszki Orsolya

Kedves gólyák!

Bukovinszki Orsolya vagyok, harmadik évemet fogom kezdeni idén fizika szakon. Tanár szakirányon vagyok matek mellékszakkal. Szabadidõmben szeretek olvasni, filmeket és sorozatokat nézni, zenét hallgatni és zenélni, játszani a kutyáimmal, akiket imádok, és a családommal lenni.
Idén elõször leszek mentor, igyekszem mindenben segíteni hogy könnyebb legyen beleszokni az egyetemi életbe. Mentorként célom többek között az, hogy Ti, akik majd a gólyáim lesztek, (a segítségemmel) kevesebbszer tévedjetek el az épületben, mint én az elején, és érezzétek, hogy van valaki, akihez bármikor fordulhattok vészhelyzetben.:)
Fizikus hallgatónak lenni nagyon jó, a mi kis közösségünkben sosem érzed magad majd egyedül, mindig van valaki, aki tud segíteni, vagy tudja, hogy ki segíthet.

Dologh Bence Ervin

Üdv!

Dologh Bence Ervin vagyok – sokan Magic-ként is ismernek -, ötödéves, elméleti fizika szakirányos hallgató, ámbár ez nem akadályozott meg abban, hogy az összes többi szakirány tárgyaiból párat meg ne csináljak. 😀
Immáron negyedik éve vagyok mentor, ezen nem csekély szolgálati idõm alatt nagyon sok mindent/mindenkit megismertem, rengeteg tapasztalatot szereztem (például 4, jelenleg is mûködõ ELTE kollégiumban is laktam hosszabb-rövidebb ideig), amit szívesen bocsájtok a gólyák, azaz a Ti rendelkezésetekre, amennyiben szükséges.
Amennyire csak módomban áll, szeretnélek Titeket segíteni abban, hogy idõvel könnyedén eligazodjatok az egyetemi életben, legyen szó akár szociális, tanulmányi, kollégiumi, közéleti vagy bármilyen más ügyrõl.

Remélem minél többetekkel találkozok majd a gólyatáborban, higgyétek el, nem szabad kihagyni! 🙂

Szép hetet!

Magic

Gál Veronika

Sziasztok!
Veronika vagyok, másodéves és fizika-matematika tanári szakirányos.
Idén elõször leszek mentor, amit már nagyon várok. Remélem, majd mindannyian elhalmoztok a kérdéseitekkel, amikre majd csillogó szemmel adok választ.
Nem szeretek egyedül lenni, szóval ajánlom, hogy sokat sürögjetek körülöttem :). Lelki szemetesládának is nagyon jó vagyok, tehát tényleg minden problémátokkal nyugodtan fordulhattok hozzám. Szabadidõmben nyilván örülök, ha élek, olvasok, sorozatot nézek, fõzök, zenét hallgatok, plusz a musicaleket éneklem a szobatársam nagy örömére. Kicsit bohókásnak, vidámnak és 16 évesnek gondolom magam, és jaj annak, aki ezt megcáfolni igyekszik. Állatmániás vagyok, és rajongok a madarakért, szóval, ha velem sétáltok, ne lepõdjetek meg, ha random örülök egy szarkának :D.
A fizikusok általában furcsa állatok, ezért is szeretem ezt a társaságot annyira. Mindenkinek helyén van a szíve, és mindenki segít a másiknak. Egy jó nagycsalád, tele bátyókkal, és nõvérkékkel.
De majd ezt mind megláthatjátok, ha eljöttök a gólyatáborba! 🙂

Kovács Olivér

Sziasztok!
Kovács Olivér vagyok, idén negyedszer vagyok mentor, ebben az évben megkaptam a fõmentori címet is a szakunkon, így szinte bármilyen kérdéssel fordulhattok hozzám bizalommal!
Fizika alapszakos hallgató vagyok, negyedéves, kémia minor tanári szakiránnyal (bár ez a tanári szakirány nektek már úgysem mond semmit), ennek ellenére a tanár szakos elsõéves hallgatókkal is kiemelkedõen szeretnénk foglalkozni, így ha fizika tanári szakra vettek fel bármilyen párosítással, akkor is állok rendelkezésetekre!
Három éve aktív tagja vagyok a hallgatói közösségi életnek is: képviselõje vagyok a Hallgatói Önkormányzatnak, képviselem a szakunkat a különféle üléseken delegáltként. Fõ célomnak és feladatomnak tartom a fizika alapszakon a szakos tanulmányi ügyek segítését, illetve az illetékesekkel történõ kapcsolattartást, valamint a ti,- illetve felsõbbéves hallgatótársaitok informálását különféle határidõkrõl, tanulmányi szabályokról. Ezekkel kapcsolatban is keressetek bátran! Sok sikert a tanulmányaitokban!

Máté Mihály

Sziasztok!
Máté Mihály vagyok. Szeptembertõl másodéves fizikushallgatóként kezdem az évet elméleti fizika szakirányon. Már második éve a KCSSK-ban vagyok kollégista.
Magamról: Szabadidõmben szeretek focizni, biciklizni, régóta zongorázom. Szeretek eltés lenni, rendszeresen részt veszek egyetemi eseményeken, programokon is. A nap 24 órájában bátran forduljatok hozzám bármilyen kérdéssel, óhajjal-sóhajjal, vagy akár panasszal. Igyekszem majd mindenben segíteni, és megkönnyíteni az egyetem megkezdését.
Találkozunk a gólyatáborban!:)

Tajkov Zoltán

Sziasztok!

Tajkov Zoltán vagyok, harmadéves fizikushallgató elméleti fizikus szakirányon. Szabadidõmben szívesen filmezek, olvasok, kirándulok, zongorázok.
Idén vagyok elõször mentor, de igyekszem mindenben segíteni nektek, hogy eligazodjatok az egyetemen, és sikeresen beilleszkedjetek a fizikusok elég érdekes, de annál szórakoztatóbb, barátságosabb, kedvesebb, aranyosabb, okosabb társaságába. Elég sok program szervezésében voltam/vagyok benne, így jórészt tudom, épp mi történik a fizikus életben. Az egyetemen eltöltött évek alatt rengeteg tapasztalatot szereztem, szívesen segítem az ifjakat az elsõ szárnypróbálgatások során. Az elsõ év során nagyon nagy segítségemre voltak a mentorok, titeket is arra biztatlak, hogy bátran forduljatok hozzánk, akármilyen kérdés vagy probléma felvetõdik!
“A tudomány remek dolog, ha nem abból kell az embernek megélnie.”
/Albert Einstein/

Vanó Lilla

Sziasztok!
Vanó Lilla vagyok, harmadéves fizikus, elméleti fizikus szakirányon. Idén már másodszor leszek mentor, így van tapasztalatom a gólyák segítésében. Én nagyon szeretek mentor lenni, a gólyatáborunk után ez az egyik legjobb dolog, ami történt velem az egyetemen. Támogatást és irányt adni a gólyáknak, bevezetni õket az oly nagyon várt egyetemi életbe, mind a tanulmányok, mind a társaság terén.
A fizikus társadalom néha talán különc és furcsa, de abban biztosak lehettek, hogy itt sosem fogtok unatkozni. A közösségi programokban általában részt szoktam venni, szervezõként vagy egyszerû mezei fizikusként, szóval sosem fogok eltûnni szem elõl. Engem lehet nyugodtan zaklatni bármiféle kérdéssel, csak hogy érezzem a törõdést, mindenre lelkesen fogok majd válaszolni.
A szabadidõmben csupa olyasmit csinálok, mint bárki más, olvasok, kirándulok, moziba megyek, és nyûgös leszek, ha nem nézhetem a sorozataimat. Plusz egy egészen kicsit szeleburdi vagyok, ami állandó jókedvben és mosolygásban nyilvánul meg.

Wirnhardt Bálint

Sziasztok!
Bálint vagyok, másodéves fizikus szakirányú hallgató.
Még frissen él bennem, milyen gólyaként belevágni az egyetemi életbe. Ezért is szeretnék segíteni nektek, hogy minden a lehetõ legjobban menjen. Tárgyfelvétel, ösztöndíjpályázás és bármiféle egyéni kérdés felmerülése esetén nyugodtan zargathattok, nagyon szívesen segítek a nap 24 órájában, ezért vagyok.
Emlékszem, hogy a mentorom nélkül eléggé elvesztem volna, így most én is szeretnék több segítséget nyújtani nektek.
Ezeken kívül szabadidõtök igényes eltöltésére is rengeteg alkalom van az ELTE-n, ezek kapcsán is felkereshettek, hogy mi milyen, hol érdemes ott lenni.
Egyébként én szabadidõmben kosarazni szoktam, természetet járok. Télen snowboardozni szoktam, nyaram egy részét pedig gyerekek táboroztatásával töltöm. Szeretek fõzõcskézni, és természetesen finomakat enni :D.
Szóval tényleg bármikor fordulhattok hozzám, remélem zökkenõmentes félévet tölthetünk majd együtt.
Addig is kellemes nyarat kívánok nektek!
Bálint