Csillag Barnabás – csillag.barnabas@mentor.elte.hu

Sziasztok! 
Csillag Barnabás vagyok, a fizika szakterület egyik mentora.
   A ponthatárok kiderülése után valószínűleg elkezdtetek gondolkodni számos alapvető kérdésen, ami az első félévetek érinti az egyetemen. Ilyenek lehetnek a teljesség igénye nélkül:
– milyen ösztöndíjak vannak, és hol, milyen formában lehet pályázni rájuk?
– hogy, mire tudom használni ezt a neptunnak nevezett valamit?
– rendben van, hogy már hallgató vagyok, de hogy-hogy nem volt semmi felvételiszerűség? (lesz, majd mondjuk)
– milyen elsőéves tárgyak vannak, és mit érdemes róluk tudni?
– milyen lehetőségek vannak az egyetemen a sportra?
– stb.
A mentorrendszer arra lett kitalálva, hogy ezekre a kérdésekre választ kapjatok, illetve tájékoztasson titeket minél több lehetőségről/eseményről, ami titeket érint. Ezen felül a mi feladatunk bevezetni titeket az egyetemi és a szakterületi közösségbe.
   Magamról: másodéves vagyok fizikus szakirányon. Azért tanulok fizikát, mert lenyűgöz, hogy a világ működését milyen bonyolult matematikai modellek írják le. Kutató fizikus szeretnék lenni, de ha nem sikerül az itt szerzett tudással reményeim szerint találok munkát. Egyéb személyes extra dolgot nem igazán tudok elmondani, szabadidőmben szeretek olvasni, futsalozni, sakkozni, ilyesmik.
   Az első alkalom, ahol megismerhetjük egymást a gólya-mentor találkozó (ebből több is lesz a nyáron), illetve a gólyatábor. Szerintem egyiket sem érdemes kihagyni, mert itt ismeritek meg a szaktársaitok is, akikkel később rengeteg időt fogtok együtt tölteni. Ha bármi kérdésetek van megtaláltok facebookon, az a legegyszerűbb, de ezeken az eseményeken már személyesen is bombázhattok velük. Remélem minél többetekkel találkozom még a nyáron.
 

Dobos Csenge – dobos.csenge@mentor.elte.hu

Sziasztok!

Dobos Csenge vagyok, másodéves leszek biofizika szakirányon. Képzőművészeti szakközépiskolába jártam, szabadidőmben most is festek, rajzolok. Ezen ívül szeretek a barátaimmal szórakozni, táncolni, vagy csak egy sör mellett beszélgetni, és új embereket megismerni. Annak idején nekem is nagy segítségemre voltak a mentorok, jó volt, hogy fordulhattam valakihez az egyetemmel kapcsolatos kérdéseimmel, és bevezettek az egyetemi életbe – tanulásba és bulizásba egyaránt. Remélem én is ilyen hasznos leszek számotokra!

 

Farkas Lili – farkas.lili@mentor.elte.hu

Sziasztok, új fizikusévfolyam!
Farkas Lili vagyok, harmadéves, és az lesz a dolgom, hogy könnyebbé tegyem nektek az egyetem első, a legtöbb változást hordozó időszakát. Forduljatok hozzám bizalommal tanulmányi, ügyintézési, vagy akár mélylélektani kérdésekben, hiszen észre fogjátok venni, hogy az új közegbe kerülve rengeteg nem várt nehézség merülhet fel, úgy mint a “nem vettek fel koliba, hogy jelentkezzek várólistára?”, “érdemes egy tárgyat emelten felvennem?” vagy éppen “honvágyam van és még azt sem tudom, hogyan kell deriválni 🙁 “. Meglátjátok, hogy bár mindenki mindenről panaszkodik, nagyon élvezni fogjátok az egyetemi éveiteket, szóval csak keményen, minden menni fog, ami meg nem, arra itt vagyok én 🙂
 

Kovács Zoltán – kovacs.zoltan@mentor.elte.hu

Sziasztok!

Kovács Zoltán vagyok, és másodéves leszek a fizika BSC-n biofizikus szakirányon. Azért lettem mentor, hogy megkönnyítsem nektek az egyetemi életre való átállást, hiszen ez drasztikusan különbözik a középiskolától. Itt sok mindenben magatokra vagytok utalva, és segítség nélkül az egész nagyon ijesztőnek hathat, de azért vagyok itt én és a többi mentor a szakterületen, hogy ezt ne kelljen átélnetek.
Természetesen a tanulmányok mellett az egyetemnek a közösségi élet is egy fontos része. Az ebbe való beilleszkedést is segíteni fogom, néhány programnak a szervezésében is aktívan részt veszek.
A hobbijaim közé tartoznak a videojátékok, a redditezés és filmek/sorozatok nézése. A sportokat inkább nézni szeretem, főleg az NBA-t és az NFL-t követem.
Remélem hogy találkozhatok minél többetekkel a gólya-mentor talikon, és minél többen eljöttök a gólyatáborba is!
 

Pesztránszki Márton – pesztranszki.marton@mentor.elte.hu

Sziasztok!
Marcinak hívnak és gratulálok mindenkinek a sikeres felvételihez! Harmadéves fizika szakos hallgató vagyok, biofizikus szakirányon és idén leszek először mentor. 
Rövid idő alatt elég sok változás történik az életetekben. Elballagtok a régi középiskolátokból, fizikai értelemben eltávolodtok a szeretett osztálytársaktól, akár még az otthon melegéből is egy ismeretlen, idegennek tűnő kollégiumi életbe csöppentek… Nem csodálom, ha hirtelen furcsának találjátok ezt az egészet. De ezért vagyunk mi, akik segítenek titeket útba igazítani az egyetem rögös útjain.
Kérdezzetek bátran bármit nincs rossz kérdés!
A gólya mentor talin és a GT-ben találkozunk!

 

Szakállas Nikolett – szakallas.nikolett@mentor.elte.hu

Sziasztok!

Szakállas Niki vagyok, másodéves fizikus hallgató, biofizikus szakirányon. Mentorotokként egyik legfontosabb feladatom lesz segíteni nektek minden ügyes-bajos kérdésben. Forduljatok hozzám bizalommal.
Gondolom mindannyian izgatottak vagytok már, hogy milyen is lesz az egyetemi élet a jól megszokott középiskolaihoz képest. Megsúgom: szuper! Találkozzunk a GT-ben és a gólya-mentor talikon! Addig is: legyetek jók 🙂