Fizikus Mentorok

Bélteki János

 

NévtelenSziasztok!

Jani vagyok, másodéves geofizikus hallgató. Az első félévben az egyetemi élet igazi útvesztő a gólyáknak, tapasztalatból tudom. Ezért igyekszem mindent megtenni, hogy ne vesszetek majd el benne.Ezen felül próbállak majd titeket a fizikus társaság aktív tagjaivá tenni, mert higgyétek el, bőven megéri.:)
Magamat sokoldalúnak tartom, egyszerre vagyok társasági ember és élvezem a magányt, szeretek kimozdulni, világot látni, olvasni, sorozatokat nézni. Fontosnak tartom, hogy senkinek se szűköljön be a látó- és érdeklődési köre, ahogy én is geofizikushallgatóként imádom a történelmet, a költészetet. Ha bármilyen problémád, kérdésetek van, engem megtaláltok. Még akkor is, ha nem is én leszek/vagyok a mentorotok. 😉
FONTOS! A fizikus gólyatábor az egyik legklasszabb dolog a világon, ne hagyjátok ki alaptalan előítéletek, félelmek miatt!
Plusz az ott kötött barátságok és vicces történetek fogják meghatározni az első néhány egyetemi hónap beszélgetéseit, és ki szeretne úgy társaságban ülni, hogy mindenkinek van valami sztorija a GT-ből, csak neki nem? Vagy épp nem tudod, hogy „Kik is vagyunk mi?”, netán hogy merre van a regéci várrom… Gyertek el, jó lesz! 😉

 

Bódai Viktória

 

Viki2Sziasztok!
Viki vagyok és mindenkinek gratulálok a sikeres felvételihez. Harmadéves Fizika BSc-s hallgató vagyok, biofizikus szakirányon és idén másodszorra vagyok mentor. Az egyetemi élet elsőre nehéznek tűnhet, de mi, a mentoraitok azért vagyunk, hogy minden erőnkkel átlendítsünk titeket a kezdeti bonyodalmakon. Legyen szó tanulmányi ügyről, szociálisról, kollégiumról, Neptunról vagy az egyetemhez kapcsolódó bármely kérdésről, nyugodtan kereshettek és igyekszem legjobb tudásom szerint válaszolni rá. 00:00-06:00 közötti időtartam kivételével nagyon örülök minden megkeresésnek, és ne féljetek, nincs hülye kérdés. 🙂
A gólyatábor után is rengeteg program lesz nektek, melyeken remélem minél többetekkel megismerkedhetek, de a tábort se hagyjátok ki, hiszen sok emberrel megismerkedhettek és remek élményekkel gazdagodhattok. Szóval augusztus 31 Keleti pályaudvar. 🙂

Budaházi Fanni

 

_MG_5316xSziasztok!
Gratulálok a sikeres felvételitekhez és üdvözöllek titeket az ELTE-n! Fanni vagyok, szeptembertől másodéves hallgató fizikus szakirányon. Tavaly én is tapasztaltam, hogy a középiskola után az egyetem teljesen más, rengeteg új dolog van, amivel addig nem találkozunk, és szeptember első napjaiban ez mind a nyakunkba szakad. Ha nem lettek volna a mentorok, sokkal nagyobb kihívás előtt találtam volna magam én is és a többi gólya is, ezért lettem én is az, hogy amiben csak tudom, megkönnyítsem a dolgotokat.
Budapesthez viszonylag közel lakom, középsuliba a belvárosban jártam, így jól kiismerem magam főleg Pesten. (Ha van rá igény, szívesen körbe is vezetlek titeket 🙂 .) Mikor van rá lehetőségem szívesen utazok. Szeretek olvasni, és ha van rá időm rajzolni vagy fotózni.
Gyertek el mindenképp a gólyatáborba! Sok jó programmal és felejthetetlen élménnyel várunk titeket.

Dömény Balázs

 

keppSziasztok!

Dömény Balázs vagyok, harmadéves csillagász szakirányos hallgató.
Az egyetem, főleg az első félévben amikor még nem rázódtatok bele (tapasztalat) nem egyszerű, és az adminisztrációkban illetve az ismeretlen közegben is felmerülhetnek problémák, de egyik sem megoldhatatlan, ebben próbálok (főként) mentorként segíteni nektek. Magamról… hümm… Elég széles érdeklődési körű embernek tartom magam, sok minden érdekel, és komolyabban meg kevésbé komolyan is hozzá tudok szólni a dolgokhoz. Ezen kívül fontosnak tartom a kapcsolatot az évfolyamok között (ne szeparálódjunk már, mind fizikusok vagyunk 🙂 ) szóval megpróbálok megtenni minden tőlem telhetőt, hogy megismerjétek az “öregeket” és viszont.
Jah, és igen! a gólyatábor jó és azt kihagyni nem jó… 😀

 

Illés Albert

 

13884451_1332888920074600_2038132390_nSziasztok!

Illés Albert vagyok, harmadéves geofizikus hallgató.

Szabadidőmben szeretek spontán dolgokat csinálni és kimozdulni otthonról, ez lehet akár egy előadás, amit az egyetem szervez vagy közös főzés, koncert, szinte bármi.

Képtelen vagyok egy helyben ülni és egyedül lenni bárhol. Az előzőekből adódóan rengeteget vagyok emberek között és képesnek érzem magamat arra, hogy bárkivel megtaláljam a közös hangot.

Célom mentorként a saját mentorom túlszárnyalása és még jobb mentorrá válni és bevezetni új embereket a Fizika BsC afrodiziákumába.

Komáromi István

 

12647709_959926020710100_670283052_nSziasztok!

Komáromi Pisti vagyok, 21 esztendős, másodéves matek-fizika szakos tanáris mentor. Tavaly ilyenkor én is gólyaként kezdtem meg az egyetemi életet, ahogyan most ti is. Nekem személy szerint nagyon sokat segített a mentorrendszer, hogy minél előbb belerázódjak az egyetemi életbe, jó volt, hogy mindig volt kihez fordulni az ügyes-bajos dolgaimmal. Főként azért jelentkeztem mentornak, hogy én is legalább akkora támasz lehessek számotokra, mint amilyenek az én mentoraim voltak számomra. Rólam főként azt érdemes tudni, hogy Táton, egy Esztergom melletti kis városban, élek, amikor épp nem vagyok fent Budapesten. Szabadidőmet főként pihenéssel töltöm, de amikor kedvem támad aktívkodni, akkor szívesen megyek el biciklizni vagy focizni a haverokkal. A foci régóta nagy szenvedélyem 5 évig játszottam a mennyei megyeiben, de aztán sajnos az élet úgy hozta, hogy abba kellett hagynom, de hobbiként továbbra is űzöm a sportágat. Nagyon nyitott és barátságos embernek tartom magam, szóval bátran forduljatok majd hozzám bármilyen kérdéssel/kéréssel bármikor, igyekszem elérhető lenni a nap nagy részében. Idén 3 gólyatáborban (Gyógymatek GT, Fizikus GT, Tanári Napok) is jelen leszek mentorként, szóval biztosan sokatokkal fogok találkozni. Remélem, minél többen eljöttök mindhárom GT-be, és jól szórakozunk majd együtt. Ott találkozunk! 🙂

Kovács Gábor

 

BemutatkozóképSziasztok!

Kovács Gabi vagyok, szeptembertől harmadévesFizika BSc hallgató csillagász szakirányon. Még emlékszem milyen volt felkerülni egyetemre, és mennyit segített nekem a saját mentorom. Ez motivált arra, hogy én is segítsek Nektek, hogy el ne tévedjetek az egyetemi lét útvesztőjében.

Szeretek túrázni, tudom mit jelent az, hogy „Turbék-turbék”, és szabadidőmet szívesen töltöm a barátaimmal. A maradék időmben sportolok, filmet, sorozatokat nézek, olvasok vagy gépezem. Elég gyakran megtalálható vagyok közösségi programokon mezei fizikusként.
Idén már másodszorra leszek mentor, így viszonylag tapasztaltabb is vagyok, és lelkesen várom, hogy megismerjelek benneteket. Szívesen válaszolok minden egyetemmel, kollégiummal kapcsolatos kérdésetekre a nap bármely szakaszán. Mottóm, hogy minden kérdésre van válasz csak meg kell találni.

Találkozunk a gólyatáborban! 🙂

 

Kovács Kristóf Péter

 

IMG_46072Sziasztok!

Kristóf vagyok, idén kezdem a második évemet informatikus fizikus szakirányon. Érdekel emellett a biológia, biofizika is, de elcsábított a sötét oldal…
Nyugodt, békés embernek tartom magam, szeretek koncertekre, fesztiválokra járni, ha témája tetszik, szívesen kiugrom egy sörözős, beszélgetős estére. Nagyon szeretem a társasjátékokat, remélem gólyatáborban, vagy év közben ki is tudunk próbálni párat. Bár mostanában egy alkalmi úszás, futás teszi ki a sportos időmet, aktívabb mozgós dolgokra is kapható vagyok.

Először vagyok mentor, de gólyaként van már tapasztalatom, mik azok a dolgok, amikre érdemes figyelni az egyetemet elkezdve. Persze semmi veszélyes dologra nem kell gondolni, egy remek szakra, és társaságba kerültök be, úgyhogy csak lazán, jókedvvel készüljetek a gólyatáborra és az évkezdésre!

Rácz Gergely

 

gSziasztok!
Rácz Geri vagyok, másodéves fizikushallgató, informatikus fizikus szakirányon. Bár korábban már más egyetem padjait is koptattam, mégis első alkalommal leszek mentor. Már az első itteni évemben belefolytam az egyetemi közéletbe, emellett igyekeztem ügyelni a tanulmányaimra is, több-kevesebb sikerrel. A célom az (hogy jó legyek), hogy mentorként megkönnyítsem számotokra az első féléveteket, hogy sikerüljön belerázódnotok az egyetemi életbe, és hogy aktív tagjaivá válhassatok a fizikus közösségnek. Az egyetemi ügyek intézésében is jártas vagyok, bár mindig sikerül új buktatókat találnom. Szabadidőmben szeretek sportolni, illetve sok sportágat követek is. Emellett szeretek filmeket, sorozatokat nézni, zenét hallgatni stb… (amit kb. mindenki elmond)

Az egyetem során fontosnak tartom, hogy ne csak a tanulmányaitokkal foglalkozzatok, könnyű elveszni az egyetemen, ha nem tartozol semmilyen közösséghez. A félévek során rengeteg programmal találkozhattok majd, melyeknek akár szervezéséből is kivehetitek a részeteket. De akár szervezőként, akár résztvevőkén, nem érdemes kihagyni egyet sem!

 

Szigeti Balázs

 

10414887_741795919190103_4716007668654682096_n (1)Sziasztok!
Szigeti Balázs vagyok, most leszek másodéves fizikus szakirányon.  Először is gratulálok nektek a felvételihez, mindenkinek jár egy nagy taps!  Elvileg, arra találtak ki minket, mentorokat, hogy segítsünk nektek eligazodni a TH, Neptun és egyéb gyönyörűségek világában, ami a többségeteknek elsőre és talán másodjára is totális káosznak tűnik majd. Nem is tévedtek nagyot,  de remélem tudok nektek majd segíteni abban, hogy  a lehető legjobban kiismerhessétek majd az egyetem világát.

Magamról annyit, hogy a fizikán belül a hálózatelmélet áll hozzám a legközelebb, de emellett unalmasabb óráimban jazz gitározom, bűvészkedem, vagy éppenséggel a huszonxedik sorozatot kezdem el nézni.  Bármikor szívesen kapható vagyok egy közös filmnézésre, vagy egy velősebb vitára egy sör mellett.

Remélem, minél többetekkel találkozok a gólyatáborban.