Bánsági Barnabás – bansagi.barnabas@mentor.elte.hu

Sziasztok kedves Gólyák!
Bánsági Barnabás vagyok. A tavaly megújított biológia bsc. hallgatója, szeptembertől másodéves. (Igen, igen, már két vizsgaidőszakot is túléltem!)
Az első félév nehéz. Idő még az ember megszokja az új környezetet, ráérez, hogy mit várnak el tőle, mit hogyan érdemes tanulni, a neptunról meg ne is beszéljünk… Ha bármi problémátok adódna az egyetemmel kapcsolatban, zaklassatok nyugodtan engem! Legjobb tudásom szerint próbálok majd segíteni!
Veresegyházon lakom, bejárós vagyok, de a fél életemet Pesten töltöm, így a Pesti élettel kapcsolatos kéréseknek is állok elébe!
Már alig várom, hogy megismerjelek titeket! Remélem minél többen eljöttök a gólyatáborba!
 

Bohár Katinka – bohar.katinka@mentor.elte.hu

Bohár Katinka vagyok harmadéves biológus hallgató. A mentorkodás gondolata már gólyaként felmerült bennem, mivel Rákó hatalmas élmény volt és tudtam, hogy szeretném megismételni lehetőleg csapattagként. Emellett motivált még, hogy ez egy olyan kölcsönös kapcsolat gólya és mentor között, hogy miközben én segíthetek nekik átlátni az egyetem világát, elintézni a boldogulásukhoz szükséges szociális és tanulmányi ügyeket és beilleszkedni az új környezetbe, addig én is sokat tanulhatok mind a rendszerről, mind pedig saját magamról. Bíztam benne, hogy sikerül nekem is annyit adnom a gólyáknak, mint amennyit én kaptam az egész csapatomtól az első év során. A tavalyi mentorságom alatt pedig úgy érzem, hogy életre szóló élményeket és barátokat szereztem, úgyhogy hatalmas lelkesedéssel vágok neki a második mentori évemnek is. Forduljatok hozzám bátran és bizalommal!

 

Csiba Regina – csiba.regina@mentor.elte.hu

Sziasztok! Először is gratu a felvételihez, élvezzétek ki a pihenő időt, mert jön életetek következő meghatározó szakasza, az édes egyetemi évek! Csiba Regina vagyok, másodéves biológus hallgató. Személyes tudnivalók rólam: van 1 kutyám, 2 macskám (=összesen: 3 farok) és egy tujám,(Dönd)Ödön. Kicsit komolyabban: a következő időszakban mentortársaimmal együtt igyekszünk megkönnyíteni nektek az egyetem elkezdésével járó nehézségeket, egy biztos pontot nyújtani. Kérdezzetek, keressetek nyugodtan bármivel kapcsolatban, legyen szó tanulmányokról, programokról, lakhatásról (stb.) vagy akár a szórakozásról (mert ugye azt is kell..). Elértek e-mailen (r.remiyu@gmail.com), facebook-on, személyesen, füstjelzéssel, galambpostával és amivel még lehet. Gyertek el minél több gólyaprogramra és persze minden más aktuális szórakoztató és kulturális eseményre, találkozzunk ezeken, és az egyetem elsőre labirintusnak tűnő folyosóin!

 

Gugyerás Ádám – gugyeras.adam@mentor.elte.hu

Sziasztok!
Gugyerás Ádám vagyok, elsőéves biológus mesterszakos hallgató, idén először mentor és mindenek előtt szeretnék gratulálni a sikeres felvételihez! 🙂  
Nagy mérföldkőhöz értetek, már-már egy új családhoz fogtok tartozni a TTK-n. Az egyetemi élet pezsgése, pörgése és minden velejárója rátok fog zúdulni, ami első benyomásra tengernyi kötelezettséget és persze lehetőséget jelent. Nekünk mentoroknak az lesz a feladatunk a félév során, hogy ezeken a nehézségeken egy picit könnyítsünk, hogy kezelni tudjátok a sok új kihívást. Hozzánk bármikor fordulhattok tanulmányi-, vagy szociális kérdésekben, hogy épp hogy kell kezelni a Neptun tanulmányi rendszert, hogy hogy kell vizsgázni, vagy csak abban, hogy épp hol lehetne egy jót bulizni az újdonsült haverokkal. Engem elértek az adam.gugyeras92@gmail.com e-mail címen, de facebook-on is nyugodtan írjatok, ha kérdésetek van.
Remélem nemsokára megismerhetlek titeket, ha esélyetek nyílik rá, feltétlenül gyertek el a gólya-mentor találkozóra és a kultikussá vált bódvarákói gólyatáborra megismerni csoporttársaitokat, hiszen a legjobb TTK-s anekdoták ott születnek! 🙂

 

Gyulai Márton – gyulai.marton@mentor.elte.hu

Szervusz Gólya!

Gyulai Márton vagyok, elsőéves biológus hallgató, most először mentor. 
Gratulálok a sikeres felvételihez, ügyesek, okosak vagytok! Ahogy mondani szokás, most jön a neheze. Mi mentorok azért vagyunk, hogy minél könnyebbé tegyük nektek az egyetemi életet, bevezessünk titeket a Neptun rejtelmeibe, integráljunk titeket a közösségbe. Tehát ha elakadtok valamiben, kérdésetek van, keressetek engem (Facebookon, vagy a marcigyulai@gmail.com e-mail címen), vagy bármelyik másik mentortársamat!
Remélem sokan el tudtok jönni a Gólya-Mentor találkozókra, vagy Bódvarákóra, a világ legjobb gólyatáborába, szóval ott találkozunk 😀
u.i.:Talán még nem tudsz róla, de már nagyon várod, hogy megismerd a gólyatársaidat, minket, a felsőbbéveseket és ebbe a nagyszerű közösségbe tartozz.
 

Hócza Szabolcs – hocza.szabolcs@mentor.elte.hu

Sziasztok Gólyákok! Hócza Szabolcs vagyok, mádodéves BSc-s biológus hallgató, mentor és képviselő is. Azt mondták jobb lenne ha nem is írnék semmit a bemutatkozásnál, hogy ne rontsak a helyzeten, de azért csak megpróbálok valamit összehozni. Már gólyatáborba menet a vonaton tudtam vagy inkább éreztem, hogy ide mentorként vagy csapvezként de visszajövök, hogy áttudjam adni ugyanazt az élményt az én gólyáimnak, mint a mentoraim nekem az első félév során, akiket azóta a legjobb barátaim között tudhatok. Bármilyen problémával nyugodtan fordulhattok hozzám, amikor csak tudok valamilyen módon elèrhető vagyok. Nem csak egyetemes dolgokkal kereshettek, hamar rájöttök, hogy sportban és horgászatban is remek beszélgetőpartnerre találtok bennem. Facebookon, hoszaby@caesar.elte.hu e-mailcímen vagy 06-30/846-9399 telefonszámon is nyugodtan lehet keresni. Remélem ezt a fontos időszakot életetek egyik nagy szakaszában jobbá vagy kényelmesebbé tudom tenni! A Rákó-pozitívakkal gólyatáborban, a többiekkel pedig majd a campuson találkozunk. Jók legyetek ciconia-im!

Jantner Gábor – jantner.gabor@mentor.elte.hu

Sziasztok gólyák!

Jantner Gábor vagyok, másodéves biológus hallgató és idén először mentor. Mindenek előtt szeretnék nektek gratulálni a sikeres felvételihez. Az egyetemmel életetek egy új szakasza kezdődik meg és én és mentortársaim végig azon leszünk, hogy ez a lehető legsimábban kezdődjön nektek, valamint, hogy minél jobb élmény legyen számotokra. Így arra bíztatlak benneteket, hogy minden problémával keressetek meg engem, vagy valamelyik társamat. Ne feledjétek, az egyetlen rossz kérdés a fel nem tett! Remélem minél többetekkel találkozni fogok az elkövetkező gólya-mentor talik és a gólyatábor során és mielőbb megismerhetlek titeket.

 

Juhász Dorottya – juhasz.dorottya@mentor.elte.hu

Sziasztok Gólyácskák!

Juhász Dorottya vagyok, másodéves biológus hallgató, van macskám és farka is van (ne féljetek, hamarosan ti is így fogtok mindenhol bemutatkozni 😉 . Először is szeretnék gratulálni a sikeres felvételitekhez, az első akadályt letudtátok! Az igazi izgalmak viszont majd még csak most jönnek, de ne féljetek, nagyon szuper évek várnak rátok. Remélem én és mentortársaim is segíteni tudunk majd nektek, hogy az első évetek még könnyebb legyen. Mi már az új tanterv szerint végeztük el az előző szemesztert, mondhatni mi voltunk a kísérleti gólyák, így remélem tudok majd pár hasznos információval szolgálni ezzel kapcsolatban, úgyhogy majd kérdezzetek bátran erről, és persze bármi másról is. Remélem minnél többen eljöttök a gólya-mentor találkozókra és a gólyatáborba is, és hamarosan találkozunk! 🙂 

u.i.: Az én drágalátos mentortársam, Csiba Regina bemutatkozásában tudnotok kell valamit: Ödön már nincs köztünk, gondatlanságból elkövetett tujaölés áldozata lett 🙁

 

Péli Noémi – peli.noemi@mentor.elte.hu

Sziasztok Gólyácskák! 
Péli Noémi vagyok, másodéves biológus hallgató. Elsőként szeretnék gratulálni a sikeres felvételitekhez! Ehhez mérten a nyár a tiétek, meg kell ünnnepelni és erre a legjobb hely Bódvarákó és a gólya-mentor talik, úgyhogy remélem sokatokkal találkozunk majd ott. 😉 😀
Mi mentorok azért vagyunk, hogy segítsünk nektek kifűrkészni az egyetem titkait, mint a Neptun működése vagy a legjobb helyek bulizáshoz. Mivel már én is az új tanrendben kezdtem meg a tanulmányaimat, így ha bármilyen kérdésetek van a tárgyakkal kapcsolatban keressetek meg igyekszem segíteni, amiben csak tudok. Ha segítség kell valamiben írjatok rám facebookon, hívjatok vagy támadjatok le a folyosón. 😀
Szép nyarat, sikeres és boldog egyetemi életet nektek, és miharabb találkozzunk!

 

Plankó Eszter – planko.eszter@mentor.elte.hu

Sziasztok Gólyák!

Plankó Eszternek hívnak, másodéves hallgató vagyok biológia alapszakon. Mentorként és szakterületi koordinátorként is felkereshettek engem! Mi mentorok azért felelünk, hogy Ti gólyák könnyebben beilleszkedjetek az egyetemi életbe. Hozzánk bármilyen problémával lehet fordulni, szívesen segítünk. Ránk az egyetemen kívül is lehet számítani. Nekem speciel a legjobb barátnőmmé vált a mentorom, aki most már a mentorpárom is. Legyetek nyitottak mindenképp, sosem tudhatjátok mi fog kisülni egy dologból. És tényleg bátran forduljatok hozzánk, senki nem lesz a terhünkre.:) Én is többször kikértem a mentorok segítségét, ami nagyon megkönnyítette az akkori helyzetemet. 

Remélem minél többen el tudtok jönni a gólya-mentor találkozókra és a gólyatáborba, hogy minél előbb megismerhessünk Titeket!

 

Somodi Csenge – somodi.csenge@mentor.elte.hu

Sziasztok gólyákok!

Csenge vagyok, elsőéves MSc-s biológus hallgató, idén másodszorra mentor. Először is gratulálok a sikeres érettségihez, és felvételihez, túl vagytok életetek első komoly próbatételén! Szeptembertől egy új életszakasz veszi kezdetét. Ez mindig kicsit ijesztő, főleg ha vidékiként kerültök fel Pestre, de mentortársaimmal azon leszünk, hogy megkönnyítsük nektek ezt az időszakot. Feladatunknak érezzük, hogy továbbadjuk azokat a “misztikus” praktikákat is, amikkel jelentősen könnyebbé tehető a tanulás, vizsgázás (sokszor életmentő lehet). Keressetek bármikor Facebook-on, e-mail-ben, vagy személyesen, egyetemmel kapcsolatos, vagy egyéni problémával, biztos vagyok benne, hogy közösen sikerül majd megoldani a felmerülő kérdéseket ;). Sok program lesz az első félévben, amiken jobban megismerhetitek egymást, és az egyetemi életet, az első ilyenek a gólya-mentor találkozók, és az össz tétékás gólyatábor. Ott találkozunk! 😉

 

Sztankay Klára – sztankay.klara@mentor.elte.hu

Szevasztok gólyácskák!

Klári vagyok, másodéves biológus hallgató és idén leszek először mentor. Olyan pozitív élmény  volt számomra a gólyatábor és a saját mentoraimmal töltött idő, hogy eldöntöttem magam is mentor szeretnék lenni. Az egyetemi élet sok változással jár, így mi leszünk a segítségetekre. Bátran forduljatok hozzám bármilyen kérdéssel kapcsolatban, ne féljetek feltenni a legbugyutábbnak tűnő kérdést is, nyugodtan keressetek meg Facebook-on vagy írhattok e-mailt is (sztankay98@gmail.com). Ezenkívül mindig, minden körülmény között bárkivel elfecsegek macskákról és hüllőkről. 😊 Ha tehetitek mindenképpen gyertek el a gólyatáborba, hatalmas élmény és buli lesz!

 

Ullaga György – ullaga.gyorgy@mentor.elte.hu

Sziasztok Gólyák!

Először is szeretnék nektek gratulálni a sikeres felvételitekhez. Első akadály letudva, bár az igazi kihívások csak most fognak következni.

Engem Ullaga Györgynek hívnak, másodéves biológus hallgató, és először mentor. Mentorként a feladatunk, hogy az első félévben segítsünk bármilyen problémában, ami felmerül az egyetemi élettel kapcsolatban vagy akár azon kívül is. Legyen az a Neptun enyhén kaotikus rendszerének kiismerése vagy segítség a fővárosi élettel kapcsolatban. Én is vidékről költöztem fel 1 éve így remélem tudok adni 1-2 jó tippet. Ti az új biológus képzés második évfolyama lesztek, így majd tudunk nektek abban is segíteni, hogy mik ennek az új képzésnek az előnyei, illetve hátrányai.

Keressetek bátran a problémáitokkal, minden tőlem telhetőt megteszek, hogy segíteni tudjak. Bízom benne, hogy sikerül nekem is annyit adnom nektek amennyit én kaptam a csapatomtól, illetve mentoraimtól.

Remélem sokan eljöttök majd a gólya-mentor talikra, illetve a gólyatáborba, hogy minél hamarabb megismerkedhessünk.