Biológia szakos Mentorok 2020

Dévai Grétadevai.greta@mentor.elte.hu

Sziasztok, Gólyácskák!
Gratulálok a szuperül sikerült érettségikhez és az eredményes felvételihez!
Gréti vagyok, az egyik bioszos mentorotok, idén kezdem a második évemet biológia szakon.
Gólyaként hatalmas segítséget jelentett számomra, hogy már az első pillanattól kezdve megnyílt egy csatorna néhány olyan segítőkész ember felé, akik minden problémámmal úgy tudtak szembeszállni, hogy ők már a saját bőrükön megtapasztalták azt, ami számomra még csak egy óriási kérdőjel volt.
Ez a biztonságérzet az, amit én is szerettem volna biztosítani az új Gólyageneráció számára azzal, hogy mentornak jelentkeztem.
Pontosan egy éve még én is a Ti cipőtökben jártam és (valószínűleg sokatokhoz hasonlóan) előre tartottam mindentől és mindenkitől, ami/aki bármilyen módon kapcsolódott az egyetemhez mint olyanhoz. Igen, tudom, egy teljesen új társasággal, újfajta kötelezettségekkel és időbeosztással, két hatalmas és zegzugos épülettel, egy még zegzugosabb Neptunnal, és még sokáig sorolhatnám, mennyi újdonsággal fog meggyűlni a bajotok szeptembertől, de fontos, hogy tudjátok, hogy én is így kezdtem és jól tudom, hogy ez néha kissé ijesztő tud lenni.
Mentortársaimmal karöltve tehát a mi feladatunk lesz, hogy ezt a folyamatot megpróbáljuk minél gördülékenyebbé varázsolni számotokra, szóval tárt karokkal várom a kérdésiteket és a felmerülő problémáitokat. Ehhez viszont az kell, hogy ne féljetek kérdezni, kérdezni, kérdezni (még akkor sem, ha a kérdésetek nem kapcsolódik szorosan az egyetemhez)!
Ahhoz, hogy ez a bizalom kialakulhasson bennetek, bátorítalak titeket, hogy minél több gólyáknak szervezett programon részt vegyetek!
De addig is (és természetesen utána is) Facebookon és e-mailben (greta.devai@gmail.com) bármikor elértek!
Én már nagyon várom, hogy megismerhesselek Titeket, addig pedig élvezzétek még egy kicsit a nyarat!

Hódosi Krisztina– hodosi.krisztinaemilia@mentor.elte.hu

Sziasztok Gólyák!
Először is gratulálok az érettségikhez, a felvételhez és nem utolsó sorban ahhoz, hogy túljutottatok ezen az egészen rendkívüli féléven!
Én Hódosi Kriszti vagyok, másodéves biológus hallgató, és a Titeket segítő mentorok egyike.
Hogy mit is csinál egy mentor? Segít, ahol csak tud, legyen szó az egyetemi közéletről, tanulmányi kérdésekről, a Neptun rejtelmeiről, vagy szimplán egy jó buliról. Szinte bármi történjék, mi ott leszünk, hogy támogassunk Titeket.
Remélem mindannyiótokkal megismerkedhetek a különböző programokon, no meg persze ott Ti is végre megismerhetitek egymást.
Addig is pihenjétek ki a félév fáradalmait és szép nyarat!

Horváth Enikő – horvath.eniko@mentor.elte.hu

Haliho kedves gólyák!
Nagy szeretettel köszöntelek titeket az ELTE-n, gratulálok a sikeres felvételihez!  
Horváth Enikő vagyok, másodéves biológia szakos hallgató. Először leszek mentor, de igyekezni fogok, hogy minden eddigi tapasztalatomat és trükkjeimet átadjam nektek az egyetemmel kapcsolatban.
Az idei év lehet, hogy egy kicsit rendhagyó lesz több szempontból is az előzőekhez képest, de mi, mentorok itt leszünk és segítünk minden nehézségen túllépni.
Várom, hogy csatlakozzatok a TTK-s családunkhoz és megismerjük egymást!
Keressetek tehát bátran email-ben, Facebookon, személyesen a suliban vagy sulin kívül!


Horváth Máté – horvath.matemark@mentor.elte.hu

Sziasztok Kedves Gólyák!
Horváth Máté vagyok (inkább a Matyira hallgatok), másodéves Biológia szakos hallgató, most először mentor.
Bár már gondolom sokan megtették előttem, én is szeretnék gratulálni a felvételihez! Ez egy nagy mérföldkő az életetekben, és most már ti is mondogathatjátok, hogy hajj, milyen könnyű volt az érettségi (még akkor is, ha nem 😀 ).
Viszont most valami egészen más jön. Egyetemisták lesztek, ami főként azzal jár, hogy felnőttként kezelnek majd, új kihívások, feladatok és élmények várnak rátok, és nem fogják majd a kezeteket. De nyugi, lassan engedik el és ezt megkönnyítendő vagyunk itt mi, mentorok.
Az a dolgunk, hogy segítsünk megtalálni a helyeteket az egyetemen, beilleszkedni a közösségbe és bevezetni titeket a felsőoktatás rejtelmeibe, ennél fogva nyugodtan fordulhattok hozzám és bármelyik mentortársamhoz bizalommal, igyekszünk legjobb tudásunk szerint segítségetekre lenni.
Most viszont élvezzétek a pihenést, a bulikat (amikből az egyetemen se lesz hiány 😉 ) és ünnepeljetek, mi pedig várunk benneteket szeptemberben!

Illés Borbála – illes.borbala@mentor.elte.hu

Hellohallo Kisgólyák! c:
Először is, hadd gratuláljak a sikeres felvételihez, üdvözöllek benneteket az ELTE biológia szakán!
Én Bori vagyok, harmadéves biológia szakos hallgató, egyike a titeket segítő mentoroknak. Mi mentorok azért vagyunk, hogy a gimi utáni hirtelen váltás nehézségein átsegítsünk titeket, illetve bevezessünk benneteket a hallgatói élet rejtelmeibe. Mivel ennek az eleje a legnehezebb, hiszen egy csomó új dologgal fogtok találkozni, így arra biztatlak benneteket, hogy merjetek bátran hozzánk – hozzám és mentortársaimhoz – fordulni a kérdéseitekkel. Ne feledjétek, nincsenek hülye kérdések!
Engem megtaláltok a Facebookon, Illés Bori néven, ott akármikor írhattok. Illetve remélem, hogy lesz alkalmunk személyesen is találkozni!
Legyetek jók, és sok sikert kívánok az egyetemi élethez! c:

Károlyi Dorottya – karolyi.dorottya@mentor.elte.hu

Sziasztok Gólyák! 
Üdv az ELTÉN! Gratulálok nektek az érettségikhez és a sikeres felvételihez. 
Dorka vagyok, másodéves biológus hallgató, és a ti egyik mentorotok. 
A középsuli után nagy váltás lesz az egyetem, főleg ezekben a bizonytalan időkben, de mi itt leszünk, hogy segítsünk titeket, válaszoljunk minden kérdésre (tanulmányi, személyes, ami csak eszetekbe jut), útbaigazítsunk a folyosón ha eltévedtek (legfeljebb majd együtt veszünk el), és alapvetően megkönnyítsük az egyetemi beilleszkedést számotokra. 
Remélem, hogy minél előbb mindenkivel találkozhatunk személyesen is, addig is pihenjetek és vigyázzatok magatokra! 

Kása Kata – kasa.katahanga@mentor.elte.hu

Sziasztok gólyák!
Először is mindenkinek szeretnék gratulálni a felvételiéhez, főleg ezekben a nehéz időkben!
Kata vagyok, másodéves biológia szakos hallgató és először mentor.
Többek között hozzám fordulhattok, ha problémába ütköznétek vagy éppen csak nem találjátok a helyeteket ebben az új élethelyzetben. Gólyaként rengeteg segítséget, támogatást és nagyon jó tippeket kaptam a mentoraimtól és ezt szeretném én is nyújtani nektek.
Remélem hamarosan találkozhatunk személyesen is és megismerhetjük egymást.
Addig is facebookon vagy a  kasa.katahanga@mentor.elte.hu e-mail címen kereshettek bátran. 
ui.: Kollégiummal kapcsolatos kérdésekkel nyugodtan forduljatok hozzám, valószínűleg fogok tudni rájuk válaszolni, mivel magam is kollégista vagyok.:)

Kiss Dóra – kiss.doraeszter@mentor.elte.hu

Sziasztok Gólyák!
Gratulálok mindenkinek a sikeres felvételihez!
Kiss Dóra vagyok, másodéves a biológia szakon. A többi mentortársammal együtt azért vagyunk, hogy segítsük az átállásotokat a gimnazista évekről az egyetemi életre. Ez eléggé nagy változás lesz számotokra, de ha akad bármiféle problémátok, akkor nyugodtan keressetek bizalommal.
Annyit tudok ajánlani előre, hogy vegyetek részt minél több programon, hogy megismerhessétek a szaktársaitokat és mentoraitokat.
Remélem minél előbb találkozunk.

Maller Csaba – maller.csabalaszlo@mentor.elte.hu

Sziasztok gólyák!
Először is szeretnék gratulálni a sikeres felvételihez!
Remélem már nagyon várjátok, hogy elkezdődjön az egyetemi életetek, mert biztos nagyon szeretni fogjátok.
Csabi vagyok, másodéves biológia szakos hallgató és először mentor.
Az előző tanév remek mentorai motiváltak arra, hogy én is mentor legyek és remélem sikerül hasonló szintet elérnem, mint ők. Az a feladatom a többi mentorral együtt, hogy bármilyen kérdésetekre válaszoljak az egyetemmel kapcsolatban akármilyen témában, szóval ne kíméljetek.
Igyekszünk minél jobban megkönnyíteni a beilleszkedéseteket az egyetemi életbe. Remélem sikerül sok jó programot szerveznünk nektek már nyáron és az őszi félév alatt is.
Ha bármilyen kérdésetek lenne keressetek bátran facebookon vagy a maller.csabalaszlo@mentor.elte.hu email címen.

Nyitrai Ákos – nyitrai.akoslaszlo@mentor.elte.hu

Sziasztok gólyák!
Nyitrai Ákos vagyok, harmadéves biológus hallgató.
Először is szeretnék mindenkinek gratulálni a sikeres felvételijéhez!
Mentortársaimmal azon leszünk, hogy megkönnyítsük az egyetem elkezdésével járó nehézségeket, pláne ezekben a furcsa időkben. Ha bármi kérdésetek van az egyetemmel kapcsolatban, mentortársaimmal szívesen segítünk nektek legjobb tudásunk szerint.
Érdekes, egyben izgalmas jövő áll előttetek, ne féljetek tőle!
Várom, hogy minél hamarabb megismerkedhessünk.

Sasvári Péter – sasvari.peter@mentor.elte.hu

Sziasztok, kedves gólyák!
Először is gratulálok a sikeres felvételihez!
Most kezdődik életetek egyik legjobb időszaka!
Sasvári Péter vagyok másodéves biológia BSc-s hallgató. Idén leszek először mentor, és már nagyon várom. Azért jelentkeztem mentornak, mert az én tavalyi mentoraim motiváltak engem.
Remélem, sokan jöttök majd el az Egyetem, és az általunk szervezett programokra.
Először kicsit szokatlan lesz az új légkör, mert meg kell szoknotok, hogy felnőttként kezelnek titeket, de ne féljetek, mert mi mentorok pont azért vagyunk, hogy segítsünk nektek.
Bármikor fordulhattok hozzánk bármilynek kérdéssel; akár Facebookon vagy e-mailben.
Addig is jó nyaralást, és vigyázzatok magatokra a nyáron!

Szakács Kristóf – szakacs.kristof@mentor.elte.hu

Sziasztok gólyák!
Szakács Kristóf vagyok, másodéves biológia szakos hallgató.
Ebben a félévben talán még nehezebb lesz az egyetemi élet megkezdése, mint eddig bármikor. De ti, akik már túl vagytok egy sikeres érettségin – amihez szeretnék gratulálni -, biztosan élvezetes és energikus félévet tudtok majd megkezdeni itt az egyetemünkön. Csak emlékezzetek, hogy nem kell megijedni az újdonságoktól, bátran forduljatok mentoraitokhoz, ha valami olyannal találjátok szembe magatokat, amivel nem tudtok mit kezdeni.
Én nagyon szívesen segítek bármikor, akár e-mailen, akár Facebookon kerestek meg.
Remélem sokat tudunk majd élőben is találkozni, addig is sziasztok!

Török András – torok.andras@mentor.elte.hu

Sziasztok Gólyák!
Hadd legyek a sokadik ember, aki gratulál a sikeres érettségihez és ahhoz, hogy felvételt nyertetek az ELTE biológia szakára.
Az én nevem Török András, másodéves biológus hallgató vagyok, és a ti mentorotok. Jogos kérdés lehet, hogy mit csinál egy mentor? Gyakorlatilag mindent is, ami ahhoz kell, hogy sikeresen vegyétek az egyetemi akadályok sokaságát. A mentortársaimmal karöltve mi fogunk tudni eligazítani titeket az egyetemi ügyintézésben, mi vezetünk be titeket a Neptun rendszer csodálatos világába, és mi segítünk beilleszkedni a közösségbe, ami hatalmas segítség lesz ahhoz, hogy átvészeljétek a különböző új megpróbáltatásokat, amik most várnak rátok.
Tőletek annyit kérünk, hogy forduljatok hozzánk bizalommal, és ne ijedjetek meg akkor, ha valamit nem értetek: csak írjatok egyikünknek, és (szinte) biztos, hogy választ kaptok a kérdésetekre.