Biológus mentorok 2015

Berkó reginaBerkó Regina

Sziasztok!
Regi vagyok, biológus hallgató (meglepő :D) és harmadjára mentor. 😉
Emlékszem, amikor felvettek, fogalmam sem volt, mihez fogok kezdeni, nem tudtam, hogyan álljak neki ennek az egésznek. Honnan fogom megtudni, hogyan kell a tárgyaimat felvennem? Hány kreditet kell összegyűjtenem egy évben? Milyen ösztöndíjakra tudok pályázni?
Azt hittem, hogy mindezt egyedül kell majd megoldanom, vállalva a kockázatot, hogy valamiről lemaradok, vagy valami nagy hülyeséget csinálok. Szerencsére ez nem így van! A mentorok, köztük én is, azért vagyunk, hogy ezekben és még rengeteg más dologban segítsünk benneteket.
A lényeg: BÁRMIBEN szívesen segítek, írjatok facebookon, vagy a berkoregi@gmail.com mailcímre. A hobbimmá vált a válaszolgatás és bonyolult ügyek megoldása, úgyhogy ha valaki kérdez, annak nagyon fogok örülni! Az előző évek tapasztalatai alapján főleg állíthatom, hogy jobb mindent megkérdezni, mint utólag a tüzet oltogatni! 😉
Már alig várom, hogy találkozzunk, Bódvarákóig egy percet sem alszom! 😀

 

Dolgos RitaDolgos Rita

Sziasztok!

Rita vagyok, szeptembertől másodéves biológushallgató és idén először mentor. Segítőkész, pörgős emberkének tartom magam, benne vagyok minden jó programban, buliban. Keressetek nyugodtan bármilyen kérdéssel/kéréssel legyen az tanulmányi, Neptunnal kapcsolatos vagy egyéb fontos, mint hogy hol a legolcsóbb a sör. Elérhettek akár face-en, személyesen vagy postagalamb útján. 🙂 Bízom benne, hogy Nektek is legalább annyira fog tetszeni az egyetemi élet és a szak, mint nekem, szerintem a legjobb helyre jöttetek. 🙂 Remélem már Bódvarákón megismerhetjük egymást! 🙂

 

 

Ignácz AttilaIgnácz Attila

Kedves gólyákok!

Én is üdvözöllek titeket szakunkon! Nem kis fába vágtátok a fejszét, de ezzel együtt izgalmakkal, eseményekkel teli utat fogtok megtenni itt, mire frissen érettségizett diákokból jóreményű biológusnövendékekké váltok!
Ebben leszünk mi, mentoraitok a segítségetekre: bármelyikünkhöz fordulhattok gondjaitokkal,naprakész infókért, útmutatásért, vagy akár csak bátorításért; segíteni fogunk, hogy megtaláljátok a helyetek az egyetemi élet kuszaságában.
Végzős BSc hallgatóként szívesen megosztom veletek tapasztalataimat, rálátásomat, jó tanácsaimat, akármilyen téren – az ügyintézés bonyodalmaitól a tanulmányi praktikákon át, akár a budapesti kocsmák összehasonlításáig!

 


Juhász DorottyaJuhász Dorottya

Sziasztok Gólyákok!

Dorka vagyok, harmadéves biológushallgató. Üdvözöllek titeket az ELTE-n 🙂
Először is szeretnék gratulálni a sikeres feltételihez. Szerintem nagyon jó helyre kerültetek, de a kezdet itt sem lesz egyszerű, sok nehézséggel kell majd szembesülnötök szeptemberben (tárgyfelvétel – ájlávneptun –, kritériumdolgozatok, költözködés, stb…) Gólyaként én is átmentem ezeken, és jól megizzasztottam a mentoromat, szóval ne kíméljetek 🙂
Ha úgy gondoljátok, bármiben a segítségetekre lehetek, legyen az hivatalos vagy magánügy, apróság vagy élet-halál kérdése, keressetek bátran 🙂

Remélem, mihamarabb találkozunk (itt a Gólyatábor reklámhelye)! Addig is puszi-pacsi 🙂

 

Kocsis-Jutka VirágKocsis-Jutka Virág

Sziasztok!

Virág vagyok, másodéves biológus hallgató. Emlékszem, amikor felvettek az ELTE Biológia szakára, máris komolyabb nehézségekbe ütköztem, pedig az egyetem még el sem kezdődött. Szerencsére már ekkor volt kihez fordulnom, a mentorom rögtön a segítségemre sietett, és azóta is mindenben számíthatok rá. Ezért vagyunk mi mentorok, hogy bármilyen kérdéssel fordulhassatok hozzánk, legyen szó tanulmányi ügyekről, a rettegett Neptun rejtelmeiről, vagy a legjobb bulihelyek felkutatásáról! 😀 Az egyetem teljesen más, mint a gimnázium, de itt sem vagytok magatokra utalva, Ha bármilyen kérdésetek van, keressetek a Facebookon, e-mailben, vagy akár személyesen. 🙂 Nemsokára találkozunk!

 

Péter AndreaPéter Andrea

Sziasztok!
Andi vagyok, másodéves- biológushallgató. Nagyon örülök, hogy ti is a bioszt választottátok, és nagyon-nagyon várom, hogy végre megismerjük egymást :D.

Tudom, nagy változás az egyetemi élet a középsulihoz képest, és kell egy kis idő és segítség, hogy belerázódjatok, de nem kell megijedni, mi mentorok azért vagyunk, hogy bármilyen elképesztően nagy hülyeségnek tűnő kérdést, kérést a lehető legjobban megválaszoljunk, teljesítsünk. Legyen az tantárgyfelvétel, NEPTUN, vizsgaidőszak, semmi sem fog ki rajtunk :D. Nem mellesleg, teljes erőnkkel azon leszünk, hogy a tanulmányi problémák mellett segítsünk abban, hogy minél jobb csapat kovácsolódjon össze a nemcsak a gólyatáborban, hanem utána is.

Ha bármi kérdésetek lenne, nyugodtan írjatok, hívjatok, küldjetek postagalambot, vagy amit jónak láttok 0-24-ben bármikor 🙂

 

reéb zsófi mentorképReéb Zsófia

Sziasztok!

Reéb Zsófi vagyok, biológushallgató, idén másodszor mentor. Mivel szeretném, ha az elkövetkezendő években nektek sikerülne elkerülni azokat – az egyébként kellő információval könnyen kiküszöbölhető – buktatókat, amiken mi már átverekedtük magunkat, nyugodtan forduljatok hozzánk minden problémátokkal és bizonytalanságotokkal, de ha nem tudjátok hol a legolcsóbb a sör, abban is szívesen segítünk! 🙂 Határon túli hallgatóként sikerült belekóstolnom a papírmunka kevésbé habos oldalába is, így efféle gondokkal is bátran kereshettek!

Az ELTE falain kívül általános iskolások tanulmányait egyengetem, gyengéim az irodalom, a jazz, a népzene és a szépbeszéd, de bármikor kapható vagyok egy kiadós balkán mulatásra is! 😀

Üdv a csapatban, alig várom, hogy találkozzunk!

reebzs@gmail.com

06-20-385-10-21

https://www.facebook.com/reebzs

 

Rövid AlexandraRövid Alexandra

Sziasztok!
Alexa vagyok, szeptembertől harmadéves biológushallgató és elsőéves mentor!
Üdvözöllek az ELTE-n titeket! A következő években én leszek a Ti idegenvezetőtök, akihez bármikor bármilyen kérdéssel fordulhattok majd.

Az egyetemi élet egyaránt tartogat felejthetetlen élményeket és olyan akadályokat, amik miatt legszívesebben feladnátok az egészet.
Nekünk mentoroknak az a dolgunk, hogy segítsünk benneteket minden helyzetben, osztozzunk a vidám és a szomorú pillanatokban is. Mi fogunk hatalmas bulikat szervezni, segítünk tanulni, válaszolunk minden kérdésetekre.
Mi leszünk a ti mentoraitok, barátaitok, őrangyalaitok, akik könnyebbé teszik számotokra ezt az elkövetkezendő néhány évet.

Ha bármilyen kérdésetek lenne, már most is nyugodtan keressetek meg Facebookon! 🙂

 

Sajgó GrétaSajgó Gréta

Halihó!
Gréti vagyok, harmadéves biológushallgató. Szeptembertől először vágok bele a mentorkodás legmélyebb bugyraiba, de ennél nagyobb lelkesedéssel várlak Titeket, kis gólyáim! Az elmúlt éveimben sikerült sok-sok pozitív és negatív tapasztalatot felhalmoznom, amik csak arra várnak, hogy a Ti tudásotokat is gyarapíthassák!
Miért nem teljesíti a parancsod a Neptun? Hol van a terem? Hol lehet egy jót bulizni/teázni/sütizni? Hogyisműködikazamicsoda??!?!?! Bármilyen kérdésetek van, a válasz én és mentortársaim vagyunk!
Azt ajánlom nektek, hogy amennyiben lehetőségetek van rá, mindenképp gyertek el a gólyatáborba, mert a hatalmas-extra-giga-mega bulikon felül megtudhattok néhány fontos infót is, például az egyetem működéséről. JÓ-JÓ NEM KELL TOLONGANI! , tudom, hogy ez a része a legkevésbé érdekes a számotokra egyelőre 😀 A lényeg az, hogy én itt leszek veletek, és segítek mindenben, fogom a fezeteket, ne féljetek kérdezni, nálam nincs cikis téma!
Várlak titeket, Kicsi Gólyáim! 🙂

 

Valánszki LucaValánszki Luca

Sziaztok!
Luca vagyok, másodéves biológushallgató, először mentor. Szeptembertől akár személyesen, addig meg a különböző elektronikus felületeken érhettek el 24/7 kérdéseitekkel, legyen szó közös ivásról, városjárásról, adminisztrációs problémákról, vagy hiányos jegyzetekről. Igyekszem az egyetemi tanulmányokat épp úgy kimaxolni, mint a legolcsóbb és legjobb szórakozóhelyek felkutatását, illetve az új emberek megismerését.Forduljatok hozzám nyugodtan akár ilyen, akár egyéb (lehetetlen) ügyben!
És bár a csapatmunka az, mikor “egy csomó ember azt csinálja amit én mondok”, mi, a dementoraitok tényleg azért vagyunk hogy még jobbá és egyszerűbbé tegyük ezt a felejthetetlen időszakot nektek. Rákón találkozunk 🙂