Biológus mentorok 2014

berkóregiBerkó Regina

Sziasztok!
Regi vagyok, immáron harmadéves biológus hallgató és másodjára mentor. 🙂 Emlékszem, amikor felvettek, fogalmam sem volt, mihez fogok kezdeni, nem tudtam, hogyan álljak neki ennek az egésznek. Honnan fogom megtudni, hogyan kell a tárgyaimat felvennem? Hány kreditet kell összegyűjtenem egy évben? Milyen ösztöndíjakra tudok pályázni?
Azt hittem, hogy mindezt egyedül kell majd megoldanom, vállalva a kockázatot, hogy valamiről lemaradok, vagy valami nagy hülyeséget csinálok. Szerencsére ez nem így van! A mentorok, köztük én is, azért vagyunk, hogy ezekben és még rengeteg más dologban segítsünk benneteket. És itt bizony nem csak tanulmányi ügyekre kell gondolni :D!
A lényeg: BÁRMIBEN szívesen segítek, lehet írni/hívni/képeslapot küldeni. A hobbimmá vált a válaszolgatás és bonyolult ügyek megoldása, úgyhogy ha valaki kérdez, annak nagyon fogok örülni! Az előző év tapasztalatai alapján főleg állíthatom, hogy jobb megkérdezni, mint utólag a tüzet oltogatni! 😉
Már alig várom, hogy találkozzunk, Bódvarákóig egy percet sem alszom! 😀

Boldizsár Célia – in progress

vandaBukuli Vanda

Sziasztok Gólyákok!
Vanda vagyok, harmadéves biológushallgató. Magamról annyit, hogy életvidám, pozitív emberkének tartanak, szeretem a pörgést, és különös érzékem van ahhoz, hogy egészen lehetetlen helyzetekbe keveredjek. 😀
Tudom nem könnyű Nektek, hisz épphogy kirepültetek a középiskola biztonságos falai közül, és máris rengeteg a megválaszolatlan kérdés. De semmi pánik! Egy nagyon izgalmas év és egy felejthetetlen gólyatábor áll előttetek, én pedig azon leszek, hogy mindenben segíteni tudjalak Benneteket.
Keressetek bátran e-mailben/facebookon vagy akár személyesen is!
Bulizzatok sokat, tanuljatok eleget, Bódvarákón találkozunk! 😉

csollanyCsollány Boglárka

Sziasztok!

Bogi vagyok, harmadéves biológushallgató. Először is örülök, hogy ezt a szakot választottátok, így tovább gyarapítjátok az egyetem hírnevét! Itt sosem fogtok unatkozni, nekem elhihetitek! J

Mindig lesz valami program, összejövetel, nagy buli. Az első évetek nem lesz a legkönnyebb, de mi mentorok azért vagyunk, hogy segítsünk nektek, kérdezzetek nyugodtan, még ha szerintetek hülyeség is, de minden dolog fontos lehet.

A nyár még a buliról, pihenésről szóljon, de aztán, ősszel kezdődjön a tanulás. Sok kérdés fog felmerülni bennetek, hiszen ez Nektek egy teljesen új és más világ, senkit nem ismertek, az egyetem is teljesen más, mint a középiskola. Nem kell félnetek! 😀 Semmi sem olyan ijesztő, mint amennyire látszik. Még a tanárok sem. 🙂

Végül kereshettek bármikor, bármilyen kérdéssel, vagy ha bármi gondotok van. 🙂

247770_545214378838969_459177346_nFlaisz Fanni

Hali! 🙂
Fanni vagyok, harmadéves biológus hallgató és másodéves mentor.
Emlékszem, amikor felvettek, egyből belecsöppentem a csodálatos egyetemi életbe, a sok közösségi programba és ki se látszódtam a jobbnál jobb bulik tengeréből. Szerencsére akkor ott volt a mentorom, aki még inkább belenyomta a fejem a mélyvízbe, de természetesen közben a tanulásra is ösztökélt! 😉

Úgyis tök sokan leírták már itt körülöttem, hogy mennyire segítőkészek, meg jófejek. Hát, nekem az egóm is nagy, úgyhogy ezt átugrom, mert én is jófej és segítőkész vagyok. 😀 Keressetek nyugodtan még az éjszaka közepén is, akár “Eltévedtem Budapesten” akár “kéne még egy ember a LAN-partira” gondokkal. 😀 [Sört viszek! ;)]

A lényeg:

Ha erőd kevés, akkor félúton kidőlsz, de ne fek… – Konfuciusz

De akkor felkarol a mentorod. – Fanni

{A kép jelenleg a Tejútrendszer másik felén készül}Juhász Dorottya

Sziasztok!

Dorka vagyok, másodéves biológushallgató. Üdvözöllek titeket az ELTE-n 🙂 Örülök, hogy ti is a biológiát választottátok, velünk nem fogtok unatkozni. Persze az igazsághoz hozzá tartozik, hogy egy szabad percetek sem lesz rá, hogy ez egyáltalán megfordulhasson a fejetekben – és itt nem csak a tanulásra gondoltam 😉

Az egyetemmel elkezdődik számotokra valami új, valami bonyolult, valami csodálatos, valami idegőrlő, és sorolhatnám az ambivalens jelzőket arra vonatkozóan, hogy mi is vár rátok pontosan, de a legszínesebb képet ti magatok fogjátok majd megfesteni. Nagy segítséget jelenthet nektek a (de)mentorok jelenléte az iskola falain belül és kívül is egyaránt, ezt tapasztalatból mondhatom.

Azon szerencsések közé tartozom, akiknek alkalma nyílt arra, hogy idén veletek gyakorolhassa a (de)mentori szerepet, ezzel megkönnyítve számotokra a kezdeti nehézségeket.

Biztos vagyok benne, hogy rengeteg kérdésetek lesz a sulival kapcsolatban, abban pedig még biztosabb, hogy arra is kíváncsiak lesztek, hogyan NE látszódjon rajtatok az előző esti buli hatása 🙂 Egy szó, mint száz, sok hasznos információval szolgálhatok a sulival kapcsolatban és még hasznosabbakkal a túléléssel kapcsolatban.

Ha úgy gondoljátok, bármiben a segítségetekre lehetek, legyen az hivatalos vagy magánügy, apróság vagy élet-halál kérdése, keressetek bátran 🙂

photo.phpKönczöl Adél

Üdv Gólyákok!

Adél vagyok, másodéves biológus hallgató és a Te mentorod. 🙂
Egy kis segítséggel könnyen belerázódhattok az egyetemi életbe. Ezt a segítséget tőlem és mentortársaimtól kaphatjátok meg, úgyhogy zargassatok éjjel-nappal, ha kérdésetek van.

Szívesen megmutatom Nektek a budapesti belváros alternatív oldalát, tartok „idegenvezetést”. Igyekszem majd minél több találkozót szervezni, hogy megismerhessük egymást. Sokkal egyszerűbb lesz a dolgotok, ha a gyakorlatokon ismertek már egy-két kedves arcot, vagy akár pár jó baráttal is lepacsizhattok.
Élvezzétek a nyarat, gyertek a gólya-mentor találkozókra és Rákóra! Ha pedig túlbuzgó vagy, illetve már most kérdésed merülne fel, keress facebookon.

reéb zsófi mentorképReéb Zsófia

Sziasztok!
Reéb Zsófi vagyok, szeptembertől harmadéves biológushallgató, idén először mentor. Mivel szeretném, ha az elkövetkezendő években nektek sikerülne elkerülni azokat – az egyébként kellő információval könnyen kiküszöbölhető – buktatókat, amiken mi már átverekedtük magunkat, nyugodtan forduljatok hozzánk minden problémátokkal és bizonytalanságotokkal, de ha nem tudjátok hol a legolcsóbb a sör, abban is szívesen segítünk! 😀 Határon túli hallgatóként sikerült belekóstolnom a papírmunka kevésbé habos oldalába is, így efféle gondokkal is bátran kereshettek!
Az ELTE falain kívül általános iskolások tanulmányait egyengetem, gyengéim az irodalom, a jazz, a népzene és a szépbeszéd, de bármikor kapható vagyok egy kiadós balkán mulatásra is! 😀
Üdv a csapatban, alig várom, hogy talákozzunk!
reebzs@gmail.com
06-20-385-10-21
https://www.facebook.com/reebzs

10596047_766023383420906_418298639_nVasicsek Richárd

Üdv gólyák!

Ricsi vagyok és a többi mentorral együtt én is a nap 24 órájában, a hét minden napján és az év minden hetében (!!!!!!!!44négy) azon leszek majd, hogy bármilyen problémátokat, kérdéseiteket óhajotokat, sóhajotokat és kívánságaitokat igyekezzek teljesíteni/megválaszolni/elhárítani, legyen szó akár a tanulmányaitokat érintő pánik által szült kétségbeesett jajveszékelésekről, illetve bármi másról. Amennyiben a szükség úgy kívánja, a különböző kommunikációs felületeken elérhettek, szinte bármikor! 🙂 (ugyanitt bojler eladó)

krisz mentor képVissi Krisztián

Sziasztok Gólyákok!

Köszöntelek titeket az ELTE-n! 🙂 Boldogok vagytok, hogy bekerültetek, de féltek a tanulmányi- és egyéb ügyek útvesztőitől, a rejtélyes NEPTUN-tól, és a hatalmas épület kiismerhetetlen termeitől?

A jó hír: nem vagytok egyedül, mi mentorok MINDENBEN a segítségetekre leszünk! 🙂 Nincs más teendőtök, mint kiélvezni a nyarat (hisz megérdemlitek!), majd eljönni a Gólyatáborba – ami életetek egyik legnagyobb élménye lesz! Nemcsak mi leszünk ott veletek, hanem leendő társaitok, és az ELTE legkirályabb arcai!

Krisztián vagyok, másodéves biológus BSc. hallgató. Lételemem a pörgés, nappal és éjszaka is aktív vagyok, egyszerre több dologgal is foglalkozom, így a legváltozatosabb helyeken találhattok rám. Szeretem a kihívásokat és mindent, ami extrém! Kevés kivétellel a nap 24 órájában megtaláltok, örömmel segítek mindenben, nem csak ELTE-s ügyekben! Írjatok, hívjatok vagy keressetek meg a kocsmában (és persze az egyetemen :P)!

Gólyatábor után rendszeresen szervezünk majd nektek programokat, bejárjuk a környék kocsmáit, megyünk bulizni és persze tanulgatni is! 🙂 Végig mellettetek leszünk, a tárgyfelvételtől a termek megtalálásáig, az akciós szesztől a legnagyobb bulikig mindenben segítünk! 🙂