Biológus mentorok 2013

Berkó Regina

Sziasztok!
Regi vagyok, immáron másodéves biológushallgató :).
Emlékszem milyen gondolatok kavarogtak a fejemben, amikor egy éve ugyanabban a helyzetben voltam, mint most Ti: fogalmam sem volt, mihez fogok kezdeni, nem tudtam, hogyan álljak neki ennek az egésznek. Honnan fogom megtudni, hogyan kell a tárgyaimat felvennem? Hány kreditet kell összegyûjtenem egy évben? Milyen ösztöndíjakra tudok pályázni?
Azt hittem, hogy mindezt egyedül kell majd megoldanom, vállalva a kockázatot, hogy valamirõl lemaradok vagy valami nagy hülyeséget csinálok. Szerencsére ez nem így van! A mentorok, köztük én is, azért vagyunk, hogy ezekben és még rengeteg más dologban segítsünk benneteket. És itt bizony nem csak tanulmányi ügyekre kell gondolni ;)!
A lényeg: BÁRMIBEN szívesen segítek, lehet írni/hívni/képeslapot küldeni. A hobbimmá vált a válaszolgatás és bonyolult ügyek megoldása, úgyhogy ha valaki kérdez, annak nagyon fogok örülni!
Már alig várom, hogy találkozzunk, Bódvarákóig egy percet sem alszom! 🙂

Boldizsár Célia

Halihó Gólyákok!
Boldizsár Célia ( Cili ) vagyok, másodéves biológus hallgató.
Elég nagy váltás lesz ez most mindenkinek a középiskoláshoz képest, de ne aggódjatok, mi mind azon leszünk, hogy zökkenõmentessé tegyük számotokra a beilleszkedést! Ez alatt nem csak a tanulmányi ügyekben való segédkezést értem; bármiben szívesen segítek nektek, szóval keressetek, zargassatok, füstjelezzetek, írjatok, hívjatok a nap bármely percében!
Magamról annyit mondanék, hogy energikus, csapatós, és elég erõs személyiség vagyok, aki néha szókimondóbb a kelleténél. Ez egyikõtöket se tántorítsa el attól, hogy bizalommal forduljon hozzám a kérdéseivel, azért fejeket nem szoktam leharapni.(: Imádok sétálni, enni, táncolni, megázni, szutyok fröccsöt szürcsölgetni a Kockában, olvasni, írni, kocsmázni, aludni, utazni, zenét hallgatni, fõzni, vízipipázni, mindenféle koncertre járni, és sweet home Bódvarákón lógatni a lábamat.
Remélem, hogy ott találkozunk, de ha mégsem tudnál részt venni a gólyatáborban, akkor beiratkozáson úgyis koccanunk.
Puszi pacsi

Bukuli Vanda

Sziasztok Gólyákok!
Vanda vagyok, másodéves biológushallgató. Magamról annyit, hogy életvidám, pozitív emberkének tartanak, szeretem a pörgést, és különös érzékem van ahhoz, hogy egészen lehetetlen helyzetekbe keveredjek. 🙂
Tudom nem könnyû Nektek, hisz épphogy kirepültetek a középiskola biztonságos falai közül, máris rengeteg a megválaszolatlan kérdés. De ne féljetek! Egy nagyon izgalmas év és egy felejthetetlen gólyatábor áll elõttetek, én pedig azon leszek, hogy mindenben segíteni tudjalak Benneteket.
Keressetek bártan e-mailben/Facebookon vagy akár személyesen is!
Bulizzatok sokat, tanuljatok eleget, Bódvarákón találkozunk! 😉

Csollány Boglárka

Sziasztok!
Bogi vagyok, másodéves biológushallgató. Elõször is örülök, hogy ezt a szakot választottátok, így tovább gyarapítjátok az egyetem hírnevét! Itt sosem fogtok unatkozni, nekem elhihetitek! 🙂 Mindig lesz valami program, összejövetel, nagy buli. Az elsõ évetek nem lesz a legkönnyebb, de mi mentorok azért vagyunk, hogy segítsünk nektek, kérdezzetek nyugodtan, még ha szerintetek hülyeség is, de minden dolog fontos lehet.
A nyár még a buliról, pihenésrõl szóljon, de aztán, õsszel kezdõdjön a tanulás. Sok kérdés fog felmerülni bennetek, hiszen ez Nektek egy teljesen új és más világ, senkit nem ismertek, az egyetem is teljesen más, mint a középiskola. Nem kell félnetek! 😀 Semmi sem olyan ijesztõ, mint amennyire látszik. Még a tanárok sem, bár néha alaposan rá tudnak ijeszteni az emberre.
Végül kereshettek bármikor, ha bármi gondotok van, ha éppen nem a vonaton robogok Budapest felé, vagy nem alszom, bármikor elérhetõ vagyok. 🙂

Flaisz Fanni Pálma

Sziasztok gólyákok! 🙂

Fanni vagyok, biológus BSc-s hallgató.
Kocka vagyok, és büszke is rá, szóval *tényleg* bátran kereshettek a nap 24 órájában facebook-on, Gmail-en, de még telefonon is. Bármilyen üggyel, amivel csak szeretnétek. 🙂
Szeretnék évközben több találkozót is szervezni Nektek, hogy azok a gólyák is megismerhessék egymást, akik a táborban nem tudtak résztvenni. És nem szeretném azt sem, hogy elfeleljtsétek: fontos a tanulás, de a barátok és a jó társaság is elengedhetetlen! 🙂
Nos, magamról azon kívül, hogy kocka vagyok… 🙂 Szeretek sportolni, úgyhogy ha kedvetek tartja, bátran keressetek meg, és szívesen megszervezek pl. egy kosarazós délutánt a BEAC-on. De természetesen LAN-partikban is benne vagyok. 😀
Kedvenc íróim J. R. R. Tolkien és George R. R. Martin, a legfinomabb ital az abszint, az eper cukorral finomabb és vigyázzatok magatokra! 🙂

Gémesi Anett

Sziasztok kedves kis gólyák!
Hát ez egy új élet lesz 🙂
Egy jó kis élet; új helyen, új emberekkel, bulikkal hét közben és hétvégén, elõadásokkal, gyakorlatokkal, kreditekkel, vizsgaidõszakkal és még sok-sok mással.
Mi mind azon vagyunk, hogy a jó részét segítsük még jobbá, a nehezebbet pedig könnyebbé tenni.:)
Magamról pedig annyit hogy vidám, mosolygós, jókedvû, kedves, szõkekékszemû, bulizós, pörgõs, lelkizõs, jégersörözõs, sírvaröhögõs, természetjárós, állatbarát, megõrülõs, kakaószürcsölõs, kekszes, pesti, harmadéves biológiás, sörborpálinkás, mindenkiveljóbalevõs, fesztiválozós, Bódvarákós, csapatjátékos, vadulós, lazulós, tanulós, mindig segítõs, figyelmes, lelkisegélyszolgálatos, kreditsegélyszolgálatos, energiabomba, mindentmegoldunkos, arconpörgõs, mindig pozitívan állunk mindenhez. Anett volnék. 🙂
Keressetek nyugodtan bármikor, bármivel.:)
Puszik ^^

Költő Enikő

Sziasztok!
Enikõ vagyok, mostanában sokan Encsnek hívnak, de bármelyik becenevemre hallgatok. 🙂 Második évemet taposom az ELTE-n, kutató szakirányon. A Kari Ösztöndíjbizottság delegáltja vagyok, eléggé aktívkodok a HÖK-ben, így ha bármilyen kérdésetek lenne ezzel kapcsolatban, vagy úgy gondoljátok a késõbbiekben, hogy szívesen tennétek a hallgatótársaitokért, keressetek bátran!
Szabadidõmben szeretek a barátaimmal lenni, olvasni (nem olyan könyvet, ami tele van latin szavakkal), utazni, néha még a nem létezõ mûvészi vénámat is kibontakoztatni. Idén elõször vagyok mentor, de úgy hiszem, hogy nagy segítségetekre leszek majd az egyetemi éveitek elkezdésében, mivel jómagam is tudom, hogy elsõre kicsit ijesztõ, de bármilyen kérdéssel nyugodtan forduljatok hozzám, legyen az a tanulmányaitokkal kapcsolatos, az ösztöndíjakkal, vagy akár egy jó buli helyet keresel. De az elsõdleges feladatunk az Egyetemen persze a tanulás, ezt ne felejtsétek el! Elértek e-mail-ben, Facebook-on, telefonon, vagy akár személyesen is, a Campuson elég sok idõmet töltöm. 🙂

Szabó Péter

Hali Gólyákok!
Péter vagyok, harmadik éve mentorkodom. Bármilyen ügyben fordulhattok hozzám, a hét minden napján állok rendelkezésetekre, legyen szó tanulásról, vagy bulizásról. Akármilyen kéréssel, kérdéssel, problémával kapcsolatban számíthattok a segítségemre.
Rendszeresen fogok összeröffenéseket szervezni, ha te is szeretnél ennek a részese lenni, válassz engem! =)

Szakács Dávid

Sziasztok!

Dávid vagyok, sok mentorhoz hasonlóan másodéves, csak épp nem az alapképzésben :). Az elõadások látogatása helyett inkább kísérleteket végzek a Biokémiai Tanszéken, általában itt lehet megtalálni. Szabadidõmben sokat sportolok az ELTE triatlon klubjának oszlopos tagjaként. Ezen kívül rendszeresen fogyasztok zenét is változatos formában, és nagyon szeretek olvasni, amikor csak idõm engedi.
Forduljatok hozzám bátran minden problémával, és legjobb tudásom szerint segíteni fogok. Az osztott képzés indulásától fogva figyelemmel kísérem a szak változásait, így remélem, hogy nincs olyan helyzet, amit ne tudnátok a segítségemmel gyorsan megoldani. Ám a mentor dolga nem merül ki ennyiben.
Ha érdekelnek a legjobb sportolási lehetõségek, vagy éppen a legolcsóbb/legkülönlegesebb sörcsapot keresed a városban, akkor nálam jó helyen keresed a választ. Keressetek nyugodtan bármilyen kérdéssel vagy problémával bármikor!
Remélem készen álltok egy izgalmas kalandra, mert lesz benne részetek bõven!

Varga Éva

Háló Newbies!^^
Éva vagyok, másod éves biológus hallgató. Imádom a zenét, az (extrém) sportokat, ezeket fõként mûvelni, nem csak nézni. Az egyetem kórusában éneklek, gyakran járok futni a Margit-szigetre, kirándulni, lovagolni, íjászkodni, falatmászni, jógázni, és bármi ami megtetszik, azt ki is próbálom. Általában elég sok mindent szoktam egyszerre csinálni a legkülönbözõbb területeken, szeretem a zûrzavart magam körül, nem sokáig maradok egy helyben, de ha bármilyen kérdésetek van, zargassatok nyugodtan, arra mindig lesz idõm. A sulis dolgokon kívül is szívesen segítek bármiben, bármikor, lehetõleg azért olyan idõpontban, amikor emlékszem is rá, bár elvileg alvás közben is értelmesen beszélek… Azt mondják kedves vagyok és aranyos, szóval nincs mitõl félni.:)

Vörös Éva

Kedves Gólyákok!
Köszöntelek Titeket az ELTÉn! Vörös Évi vagyok, harmadéves bioszos, kémia tanári minorral. Másokkal ellentétben kedvencem a rendszertan. Már az oviban látszott a biológiai irányultságom, mivel egy Coccinella septenpunctata volt a jelem. Fordulhattok hozzám bármilyen kérdéssel, legyen szó a kreditekről, szakirányokról, vizsgákról, vagy hogy hol kaptok alkoholt este 10 után.:) Budapesti lévén bármikor útbaigazítalak. Megtalálható vagyok az egyetemen, emailben, és én akármikor felveszem a telefonom!