Fizikus mentorok 2008

Barta Veronika
Édes Pici Gólyáim!Szokjátok meg, hogy így hívlak titeket, akármilyen nagyok,esetleg férfiasak vagytok is, mert szeretem becézgetni, és büngyürkélni a kis gólyákat. Immár négy éve ez az egyik kedvenc hobbim, mivel végzős csillagász hallgató vagyok. Szóval, ami ezen az egyetemen, mint probléma, akadály stb. felmerülhet, azzal én már találkoztam az elmúlt évek során, s ne aggódjatok, mindent meg lehet oldani, csak okosan kell csinálni, s nem kell beijedni a TO-s nénitől, (én is tudok olyan sárkány lenni mint ő…;-))Mit is írhatnék még magamról? Idén végzek, utána szeretnék továbbmenni doktorandusznak. Kedvenc hobbim a gólyák pátyolgatásán kívül a közösségépítés, már 4 éve vagyok aktív tagja a Mafihének, két évig voltam országos programfelelős, s három éve vagyok ELTE Helyi Bizottság elnök, mindez mit jelent? Ez ilyen nagyon komolyan, és hivatalosan hangozhat, de ez csak annyit jelent, hogy mindig vannak ötleteim, hogy hogyan kellene feldobni az egyetemi életet, vagy hova kellene elmenni kirándulni, s akkor fogom magam, és megvalósítom őket, legalábbis ideális esetben. Bár idén már átadom a stafétabotot, s hagyom érvényesülni az ifjoncokat, szóval, ha van ötleted, akkor keress bátran, s majd segítek megvalósítani…Mi van még? Ja, nagyon szeretek énekelni, ezt majd tapasztalhatjátok jópáran a gólyatáborban a tábortűz körül, de egyébként énekelek a BME vegyeskarában, és a Nemzeti Felharmónikusokban, az egyetemünk fizikuskórusában is. (Ami összesen 5 tagból áll, s meglepő módon szopránt kell énekelnem.) És a legfontosabb: mindig van időm arra, hogy igyak a gólyáimmal egy sört!:)
Na ízelítőnek ennyit a netes húsboltba, a többit inkább személyesen!

Üdv
Vera*

Ferdinándy Bence
Másodéves fizikus és elsőéves biológushallgató vagyok. Előbbit a világ, utóbbit az élet megismerése céljából végzem 🙂
Szabadidőmben olvasok, számítógépezem, szerepjátékozom, ezoterikus cuccokkal foglalkozom, a barátaimmal iszom, a testvéreimmel iszom, az előző kettő valamelyikével pipázom vagy lógok valahol velük.
Mentorkodáson kívül az egyetemi életben a Mafihe (Magyar Fizikushallgatók Egyesülete) révén veszek még részt, ahol az ELTE Helyi Bizottság elnökségi tagja vagyok. Mentorkodásra pedig azért adtam a fejem, mert egyrészt én nagyon örültem, hogy volt mentorom tavaly, másrészt meg mert remélem jókat fogok majd a leendő kisgólyáimmal szórakozni:)
Füzeséri Károly
Sziasztok!
Füzeséri Károly (nektek Karesz) vagyok. 4. éves fizikus hallgató. Nagyon érdekel a fizika és a programozás. Emellett szeretem a jó bulikat, a szép lányokat és a közéletet. Voltam már mentor
korábban is. Sokmindenkit ismerek. A buliszervezésben és a tanulmányi ügyekben is otthon vagyok valamelyest. Ja és majdnem kifelejtettem, hogy jófej vagyok, meg jóképű, meg szerény is…
Juhász Kriszti
Harmadéves fizika Bsc-s vagyok, meteorológus szakirányon. Tavaly én szerveztem a gólyatábort, félévet szakterületi koordinátor voltam, amit ebben az évben is folytatok. Már tavaly is voltam mentor, a pozitív tapasztalatok miatt idén is szeretnék egy jó gólyacsapatot. Hobbim a bringázás, és pár programot is szerveztem a Mafihében progfelelősként. Mindenkit szeretetttel várok a mentorcsoportomban.
Kiss Anita
Kedves, mosolygós, rózsaszín fizikus főmentor vagyok. Szeretem a zene és a tánc minden formáját. 4 évig színpadi és modern táncot tanultam. Több fajta létformában előfordulok.1.:filozofálgatni az élet nagy dolgairól és közben nézni a gyönyörű természetet 2:Szeretek jó társaságban egy sör mellett beszélgetni akár a sportról is.3.:Discoban , koli buliban tombolni ezerrel az első sorban 4:Logisztikai érzékem felülmúlhatatlan ha jegyzetről, információról van szó a föld alól is előkerítem.
Már a gólyatáborban alkalmad nyílik rá, hogy megismerj, de legkésőbb a beiratkozásnál találkozunk.
Lakatos Dóra
Szia!
Másodéves fizikushallgató vagyok, biofizika szakirányon. Az elmúlt egy évben aktívan tevékenykedtem a Magyar Fizikushallgatók Egyesületében (ahol minden lelkes érdeklődőt szívesen látunk), illetve aktívan hozzászoktam, hogy az ELTE-n minden kérdésre legalább három, különböző, hivatalos válasz van. Tíz éve zongorázom és világ életemben utáltam jellemzést írni magamról, úgyhogy most legyen ennyi, a Gólyatáborban remélhetőleg úgyis találkozunk. Év közbeni általános megtalálási helyem a MAFIHE iroda.
Mones Enys
Mones Enys vagyok, immár negyedéves fizikus hallagtó, és harmadszorra mentor. Szeretem azt amit tanulok, talán ez az egyik legfőbb oka is annak, hogy jó átlagom is van, de ez nem számít annyira. Már régebben is segítettem a gólyáknak, vagy alattam lévő fizikushallgatóknak, akik ha betévedtek a Mafihe irodába és gyorstalpalóra volt szükségük, vagy esetleg pár nappal a zh előtt megkerestek, és kifejezetten szeretek segíteni nekik. Ugyanakkor mafihésként fizikusbulikat is szerveztem nekik. Egyrészt ezért is lennék mentor, másrészt pedig három év alatt sikerült kiismernem az egyetem bürokratikus oldalát is, már a véremben van a TO-n sorbanállás, TO-s néni kedvenc étele/itala/színe/jogszabálya, valamint, hogy mi hol található az épületben (mert ugye három év alatt az ember majdnem minden termet bejár). És ugyanakkor ami talán kevésbé hangzik fontosnak, de azért én annak érzem: nem csak tanulni jár az ember az egyetemre, és ezt úgy érzem elég jól megtanultam. Vagyis mint minden jó egyetemista (aki bent is marad?), tudom a környékbeli kocsmák/kajáldák/ATMek/boltok/hegyek/völgyek helyét, és amennyire tudtam, eddig is motiváltam a gólyáimat a közösségi életre, mert úgy vélem enélkül nem lehet jól végigcsinálni az egyetemet. Ha az ember nem tanul meg lazítani, bekattan. Ezért én amellett, hogy szakmailag támogatom az alsóbbéveseket, képességeimhez mérten megismertetem velük az egyetem szimpatikusabb arcát is.
Hobby? Az van sok. Pl a fizika ?, de azért első helyre mégis a gitárt raknám. Szóval, gitárból jöhet bármi, elektromos, klasszikus, basszus. Aztán még, szeretem a puzzle-t, járok squasholni, szeretek olvasni (angolul, az baromi jó), barátokkal inni (á dehogy is!). Mivel ezen dolgok általában kiteszik a napom nagyrészét, úgyhogy több nem is kell.
Ráczpali István
Jellemzés:fizika-informatika tanárnak tanulás, geofizikusnaktanulás (környezettanszakraisjárás), meteorológiaszeretés, geológiaérdeklődés, ásványgyűjtés, kőzetgyűjtés, túraszeretés, bornagyonszeretés, NUK vagy KUK kollégistánaklevés (még nemtudás).
xp-nekhívás [ixpénekejtés) (Windowshozsemmiközelevés).

Sáfrány Edina Rita
Sziasztok!Immáron második éve leszek az újonnan jött első éves hallgatók mentora, így a mentorálásban is van némi tapasztalatom. Harmadéves fizika Bsc-s hallgató vagyok geofizikus szakiránnyal. Harmadéves hallgatóként sok tapasztalattal rendelkezem az egyetemmel kapcsolatban, melyeket szeretném majd átadni a leendő gólyáimnak.
Egyetemi éveim során sok programon vettem részt így állíthatom, hogy jól ismerem a programjainkat. Ha bármilyen programról szeretnél informálódni tőlem nyugodtan kérdezhetsz. Természetesen a szórakozáson kívül a tanulmányokkal és a hallgatók segítésével is foglalatoskodok. A hallgatók segítését két fronton is végzem az egyik a MAFIHE titkáraként, a másik pedig a hallgatói önkormányzat lelkes képviselőjeként. A fentebb említett dolgokon felül nagyon szeretek táncolni és persze jó társaságban lenni, melyből szerencsére nincs hiány.
Mentorcsoportomba minden kedves elsőéves gólyát nagy szeretettel várok.