Balga Gábor – balga.gabor@mentor.elte.hu

Sziasztok Gólyák!

Balga Gábor vagyok, szeptembertől másodéves földrajz-történelem tanári szakos hallgató. Szabadidőmet tekintve szeretek filmeket, sorozatokat nézni, olvasni, kosarazni, valamint barátaimmal eljárni különböző szórakoztatóipari egységekbe.

Idén lesz az első mentorságom, és tudom, hogy milyen nehéz belezökkenni az egyetemi életben. Ebben szeretnék segíteni Nektek, hogy minél gördülékenyebben menjen a dolog. Szóval ha bármilyen kérdésetek van, nyugodtan írjatok nekem Facebookon, vagy a b.gabor1997@gmail.com e-mail címemre. 🙂

Remélem sokatokkal találkozom majd a gólyatáborban! (Gyertek, jó buli lesz! :D)

 

Bándi Zsófia – bandi.zsofia@mentor.elte.hu

Halihó!

Zsófi vagyok, másodéves matek-magyar tanári szakos hallgató. Amikor én voltam gólya, nagy volt a fejemben a káosz.. nem értettem, hogy milyen tárgyakat kell felvennem, 20 perceket késtem az órákról mert eltévedtem a nagy Budapesten meg persze a termeket se találtam, nem tudtam, hogy milyen ösztöndíjlehetőségeim vannak, stb. De mint látjátok egy év alatt olyannyira belerázódtam, hogy mostanra mentor lettem. Úgyhogy nyugi,  kezdeti elveszettségérzésed hamar el fog tűnni és rutinos leszel. Viszont az első “löketre” szerintem nagyon is szükség van, és éppen ezért jelentkeztem mentornak, hogy átsegítselek a kezdeti nehézségeken. Fordulj hozzám bátran, bármilyen kérdéssel, nagyon szívesen segítek! (Írhatsz Facebookon, vagy a zsofiabandi1@gmail.com e-mail címemre.)

Magamról: ha talizni szeretnél, fél órával korábbi időpontot mondj, hogy odaérjek időben. Szeretek enni. Sokat. Ha viccet mesélsz, egy hét múlva újra elmesélheted, mert addigra elfelejtem. Keresztény vagyok és a hit számomra nem csak egy vallás, inkább életstílus. A többit meg majd megtudod ha megismersz. 🙂 

Alig várom, hogy találkozzunk! 

Ui.: Gyertek gólyatáborba!!

 

Biró Olivér – biro.oliver@mentor.elte.hu

Olivér vagyok! Másodéves hallgató, az angol-matektanárrá válás útján. Gólyatáborom óta az egyetemi programok barátja vagyok. Szereztem pár nagyon jó barátot is ez idő alatt, remélem nektek is segíthetek ebben. A szaktárgyakkal kapcsolatban is nyugodtan keressetek, az angolszász politikakultúrán kívül szívesen beszélek bármiről. Emellett társasokkal is kellemetlenül sok időt töltök. Ha úgy érzed unod a monopolyt, vagy csak kéne egy “jó kifogás”, hogy összevessz a barátaiddal, szívesen segítek.

 

 

 

 

Bor Barnabás – bor.barnabas@mentor.elte.hu

Szervusztok! 😀 
Barni vagyok és idén kezdem a 2. évemet biológia-kémia tanárszakos hallgatóként. Idén leszek először mentor és az lesz a feladatom, hogy segítsek nektek megkezdeni egyetemi éveiteket, minél zökkenőmentesebben. Szóval ha bármilyen kérdésetek merül fel nyugodtan kereshettek engem: borokbora@gmail.com-os emailcímemen. Bármi is legyen a probléma közösen megoldjuk, szóval kár stresszelni rajta. 😀 Egyébként szabadidőmet szeretem társaságban tölteni, szóval remélem, hogy mind az egyetemen és azon kívül is azért gyakran látlak titeket. Ezen kívül nagyon szeretek zenét hallgatni, filmezni, de sok dologra kapható vagyok. 😀  Már nagyon várom, hogy
személyesen is találkozzunk és megismerjük egymást.
Mindenkinek nagyon ajánlom a gólyatábort, én anno nagyon jól éreztem magam, de ha esetleg ott nem tudunk találkozni, akkor is nyugodtan kereshettek a megadott emailcímen, illetve facebookon is. 🙂 
 
 

Darányi Éva – daranyi.eva@mentor.elte.hu

Sziasztok! Darányi Évinek hívnak, másodéves biológia-kémia szakos tanárpalánta, ex-herbálila gólya, jelenleg pedig feltörekvő mentor! 

Hobbim a gördeszkázás, a főzés és a fura helyeken jógázás. Bátran forduljatok hozzám bármilyen kérdéssel.
 
 
 
 
 
 
 
 

Hambuch Mátyás – hambuch.matyas@mentor.elte.hu

Sziasztok!

Mátyás vagyok, szeptemberben leszek negyedéves osztatlan földrajz-történelem tanári szakon. Idén leszek először mentor.  Igyekszem, minél több mindenben  rendelkezésetekre állni (tanulmányi ügyek, ösztöndíjak, hova lehet  túrázni menni, milyen egyetemi programokra érdemes jelentkezni, melyik bulira érdemes benézni stb.)  Segíteni szeretnélek titeket, hogy megismerjétek és megszokjátok az egyetemet.

Magamról: pécsi vagyok és ott is jártam középiskolába. Az Eltén régészeten kezdtem meg a tanulmányaimat, innen váltottam át tanárszakra, s úgy érzem itt megtaláltam a helyem.
Szabadidőmbe tájfutok, kirándulok, moziba járok, de rávehető vagyok bármilyen más programra is, ha a társaság megfelelő. Gyertek el, gólyatáborba és tanári napokra is, hogy megismerjetek !
Ha ezeken nem is vesztek részt, nyugodtan keressetek meg facebookon-emailben és segítek ahol tudok.

 

Imre Dóri – imre.dora@mentor.elte.hu

Imre Dóri vagyok, ötödéves, angol-bioszos osztatlan tanáris mentor. A tanárképzés legnagyobb részén már túl vagyok, találkoztam ezzel-azzal. Bátorítok minden kedves gólya komát a mentorrendszer kihasználására,kérdezzetek mindig bátran!

 

 

 

 

 

 

Józsa Kornél – jozsa.kornel@mentor.elte.hu

Szervusztok!
Józsa Kornél vagyok, felsőbbéves matematika – fizika szakos tanáris. Másodjára segítek idén a gólyáknak mentorként, kérdezzetek nyugodtan bármivel kapcsolatban, nagyon szívesen válaszolok Nektek. Az egyetem ügyes bajos dolgai nagyon bonyolultnak tűnhetnek, de azt gondolom az első félév végére a kérdések jelentős többségének már biztos tudás veszi át a helyét. Ezeket a kérdéseket tegyétek fel nyugodtan Facebookon​​​ (www.facebook.com/kornel.jozsa.9​), vagy e-mailben (jozsa.kornel@mentor.elte.hu, jozsakornel19@gmail.com).
Szabadidőmben szeretek a főzni, és enni, és finomakat inni, filmeket nézni, vagy a ’60-as – ’90-es évek zenéit hallgatni. Szegedről származok, pont ahogy az igazi halászlé is. 😛
Augusztusban találkozunk, szép nyarat addig is!

 

Kollár Dóra – kollar.dora@mentor.elte.hu

Sziasztok! Kollár Dóri vagyok, másodéves hallgató biológia-kémia tanári szakon.

Most leszek először mentor, így még elég friss a gólyalét élménye. Tudom, milyen nehezek lehetnek az első hónapok, a beilleszkedés, a hallgatóvá válás folyamata. Ezt szeretném megkönnyíteni nektek. Bátran keressetek, ha valamilyen kérdésetek van, vagy ha csak ápolásra szorul a lelketek! Akár személyesen, Facebookon vagy a kollard97@gmail.com-os e-mail címemen.

Magamról annyit, hogy szabadidőmben szeretek olvasni, lovagolni és trambulinozni, bár a legutolsó nem mindig végződik jól. Megesik, hogy másnap a sürgősségin kötök ki.

Alig várom, hogy megismerhesselek Titeket! És gyertek minél többen a gólyatáborba, mert fergeteges lesz!

 

Nagy Fruzsina – nagy.fruzsina@mentor.elte.hu

Sziasztok! 😃
Nagy Fruzsi vagyok, másodéves biosz-történelem szakon. Mivel csak most végeztem az első évemmel, így időben közelebb áll hozzám az a feeling, melyet friss gólyaként éreztem az egyetem útvesztőjében, ezért remélem, nagyon megértőnek mutatkozom majd. 😀 Környezetes mentor leszek, de értelemszerűen a bioszos, töris, btk-s kérdésekben is tudok segíteni. Herceghalmon élek, Budapest mellett. Imádom a művészeteket, a táncot, és szeretek emberekkel foglalkozni. Először leszek mentor, így remélem, nem okozok csalódást. Ha bármi kérdésetek van a hozzám kötődő szakokkal, az egyetemi élettel vagy az első lépésekkel kapcsolatban, írjatok és forduljatok hozzám bizalommal! Ne feledjétek: azért vagyok, hogy segítsek! 😉😊

 

Ongai Erik – ongai.erik@mentor.elte.hu

Sziasztok!

Ongai Erik vagyok, második évemet fogom kezdeni matek-töri szakpárral, de előtte már voltam egy évet matek-fizikán is. Ez lesz az első évem mentorként, igyekezni fogok mindenben segíteni nektek. Mivel főleg a vidékiekben ezerféle kérdés merülhet fel, bátran keressetek meg facebookon vagy kérdezettek e-mailben, o.erik@indamail.hu az e-mail címem. Nyugodtan lehet kérdezni mindenféléről, a kollégiumi léttől kezdve az órákig, de akár a tömegközlekedéshez szükséges havi diákbérlet árát is nyugodtan kérdezzétek meg, ha nem sikerült megnézni. Buta kérdés nem létezik.

Magamról annyit, hogy Szombathelyről származom, a hobbijaim közé tartozik a foci, a sakk és a matek.  De nem vetek meg jó társaságban elfogyasztott néhány sört vagy egy társasozást sem. Remélem sokatokkal találkozhatok a gólyatáborban. De akikkel nem, azokkal is várom a mielőbbi megismerkedést.

Addig is további kellemes nyarat kívánok!

 

Szögi Balázs – szogi.balazs@mentor.elte.hu

Sziasztok!

Bazsa vagyok, szeptembertől negyedéves fölrajz-történelem tanárszakos hallgató és most leszek másodjára mentor.

Először is gratulálok a sikeres felvételitekhez és üdvözöllek benneteket köreinkben! 🙂 Az egyetem egy külön világ, ahol (a középsulis váltástól eltérően) nem csak az emberek újak, hanem az egész rendszer is, ezt pedig időbe telik kiismerni. Én magam azon leszek (akár csak mentortársaim), hogy segítsek nektek átlendülni az egyetemi élet kezdeti nehézségein, az élet legtöbb területén. Legyen szó akár egyetemi bürokráciáról, tanulmányi ügyekről, egyetemi programokról, útbaigazításról, személyes dolgokról vagy akár csak arról, hogy társaságot kerestek egy esti megboruláshoz, forduljatok hozzám bizalommal 🙂

Magamról röviden annyit mondanék, hogy vidékiként a KCSSK koliban lakok, szeretem a focit, a szennyzenéket és szennyvideókat, valamint a leghülyébb összeesküvés-elméleteket 😀

Bízok benne, hogy minél többetekkel megismerkedhetek a gólya-mentor találkozókon és/vagy a gólyatáborban 🙂