Csizi Bence

Szia!

Csizi Bence vagyok, és idén kezdem a második évemet matek-kémia osztatlan tanári szakon. Matekos és tanáris mentorként is az lesz a célom, hogy a segítségedre legyek az egyetemi ügyes-bajos dolgaiddal kapcsolatban. Jobb kérdezni, mint nem tudni, szóval mindenféle kérdéssel bombázhatsz nyugodtan (személyesen, Facebookon vagy a beence9797@gmail.com os emailemen) ☺️
Egyébként szabadidőmben szeretek filmeket és sorozatokat nézni. A barátaimmal való szociális interakciókat sem utasítom el. Hobbijaim közé tartozik a metró lekésése, és a ruháim leevése.

Már várom hogy megismerhesselek!

 

Dohány-Juhos Nikolett

Sziasztok!

Niki vagyok, negyedéves tanárszakos hallgató, földrajz-történelem szakpárral. Idén leszek másodjára mentor és remélem, minél több mindenben tudok a rendelkezésetekre állni – a tanulmányi ügyektől kezdve a szociális dolgokon át mindenig, legyen szó egyetemről vagy akármi másról. Az osztatlan tanárszaknak megvannak a nehézségei, de a szépségei is, így amíg mindebbe bele nem rázódtok, addig talán tudok segítő kezet nyújtani. Magamról annyit, hogy szeretek olvasni, sorozatokat nézni, írni, állatokkal foglalkozni és a természetesen a barátokkal tölteni az időt. Emellett a legfontosabb tudnivaló, hogy szeretek segíteni, szóval nyugodtan forduljatok hozzám mindennel, megpróbálok a legjobb tudásom szerint válaszolni és megoldani a gondjaitokat, hogy a lehető legjobban teljen az első egyetemi évetek!

 

 

 

Fosztó Sára

Sziasztok Gólyák!

Fosztó Sára vagyok, szeptembertől másodéves biológia-kémia szakon. Idén leszek először mentor, és még jól emlékszem, hogy mennyire ijesztőnek és ismeretlennek tűnt az egyetem szeptemberben.

Ebben szeretnék a segítségetekre lenni, egészen a gólyatáboros ismerkedéstől kezdve, a tanulmányi ügyeken át a “hol van a legközelebbi kávézó//meki?” kérdésekig.

Facebookon és a sarafoszto97@gmail.com email címen bármikor megtaláltok, ne féljetek kérdezni, azért vagyunk.😉

Remélem sokatokkal találkozom majd a gólyatáborokban, és mihamarabb részesei lehettek Ti is egy remek hangulatú közösségnek!

 

 

Frech Dóra

Kedves Gólyák!

Frech Dóra vagyok, másodéves hallgató angol-biológia tanári szakon. A jövőt tekintve mindenféleképp a biológiával szeretnék foglalkozni, mert az ELTE-n nagyon megszerettem. Az ELTE TTK közösségi élete is rendkívül jó, és mentorként szeretném, ha ezt veletek mihamarabb megismertethetném. Mentornak azért jelentkeztem, mert minden területen szeretnélek Titeket segíteni, hogy könnyebben boldoguljatok az új környezetben. Akármilyen problémával fordulhattok hozzám, közösen találunk rá valami megoldást.

Szabadidőmet tekintve szívesen járok kirándulni és utazgatni, de egy jó buliban is mindig benne vagyok, ezért remélem, hogy szeptembertől ezekhez a programokhoz csatlakoztok TI is! Az említetteken kívül pedig sporttal töltöm legszívesebben az időmet, mert körülbelül 2 éve kezdtem el a rúdsportot, ami már az életem részévé vált, de ezen kívül szívesen járok el futni és tornázni is.

Köszönöm, hogy végigolvastad a bemutatkozásom és várom kérdéseidet!

Hambuch Matyás

Sziasztok!

Mátyás vagyok, szeptemberben leszek negyedéves osztatlan földrajz-történelem tanári szakon. Idén leszek először mentor. Igyekszem, minél több mindenben rendelkezésetekre állni (tanulmányi ügyek, ösztöndíjak, hova lehet túrázni menni, milyen egyetemi programokra érdemes jelentkezni, melyik bulira érdemes benézni stb.) Segíteni szeretnélek TIteket, hogy megismerjétek és megszokjátok az egyetemet.

Magamról: pécsi vagyok és ott is jártam középiskolába. Az ELTÉ-n régészeten kezdtem meg a tanulmányaimat, innen váltottam át tanárszakra, s úgy érzem itt megtaláltam a helyem.
Szabadidőmbe tájfutok, kirándulok, moziba járok, de rávehető vagyok bármilyen más programra is, ha a társaság megfelelő. Gyertek el, gólyatáborba és Tanári Napokra is, hogy megismerjetek!

Ha ezeken nem is vesztek részt, nyugodtan keressetek meg Facebookon/emailben és segítek ahol tudok.

 

Kelemen Veronika

Sziasztok!

Kelemen Veronika vagyok, biológia-kémia szakpáros, tanáris hallgató. Szeptemberben kezdem a harmadik évemet, és másodszor leszek mentor. Szeretek mások gondján-baján segíteni, ezért is jelentkeztem újra mentornak. Nagyon szeretem az állatokat (legnagyobb álmom egy törpe malac), a minyonokat, a plüssállatokat, a hasamat, és mindent ami puha és rózsaszín. Van egy kaktuszom, XIV. Lajos, egy óriási plüsspockom Poci, és egy kutyusom Kefírke. Ha éppen nem a gólyáim iránt aggódom, szeretek kirándulni, olvasni, sütni-főzni és enni. Már nagyon várom, hogy megismerjelek titeket, ha bármi kérdésetek van, keressétek nyugodtan Facebookon, vagy a kelemenvercsi96@gmail.com email címen.

Remélem gólyatáborban találkozunk!

Vercsi

Kovács Boglárka

 

Kedves Gólyák!

Kovács Boglárka vagyok, biológia és környezettan (természetismeret) tanáris hallgató. Mentorként ez az első évem, hiszen másodéves vagyok az ELTE-n. Szabadidőmben sziklátmászom, boulderezek, szeretek kirándulni, valamint a jó sert sem vetem meg a haverokkal.

Gólyaként rengeteget segítettek nekünk a mi mentoraink, gólyatáborban a csapvezek közös munkájával remek csapat alakult ki, így könnyebben ment a beilleszkedés az egyetemen. Bármilyen információra volt szükségem, ők segítettek eligazodni az iskolában és néha a városban is. Ez egy hasznos rendszer, amiben ti kaptok segítséget, könnyebben ismerkedtek és így szerveződik évfolyamok között a közösség: ezért jelentkeztem mentornak, hogy ezt felépítsük közösen és a segítségetekre legyek. Tehát várom a kérdéseket: nincs buta kérdés, csak félénk gólya, aki nem teszi fel őket!

Remélem találkozunk a gólyatáborokban, addig is kellemes nyarat kívánok!

 

Lőrincz Péter

Sziasztok,

Lőrincz Peti vagyok, szeptembertől másodéves angol-fizika szakos tanáris hallgató. Tudom, hogy milyen ijesztő tud lenni első ránézésre az egyetem, pláne, ha az ember vidéki (én például szegedi vagyok) de mint mentorotok minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy a váltás a középiskolai életből minél zökkenőmentesebben menjen végbe. Remélem minél többen el tudtok majd jönni a gólyatáborokba (a TermészetGyógyász gólyatáborban és a Tanári napokon is ott leszek), hogy minél hamarabb megismerhessük egymást. Az első félévetek során, kezdve a fönt említett gólyatáborokkal majd később a beiratkozással, bármikor fordulhattok hozzám, nagyon szívesen segítek, és nem csak a tanulmányi ügyekben, hanem bármilyen ügyes-bajos gondotokkal. Tanárisként, vegyes szakpárral rendszeresen részt veszek mind fizikás, tanáris és bölcsész rendezvényeken, bulikon, és remélem majd Titeket is be tudlak vonni minél több ilyen eseménybe. Mindemellett az egyetemi sportrendezvényeket is gyakran látogatom, illetve szabadidőmben egyetemünk sportklubjában űzök különböző sportokat, elsősorban harcművészeteket.

Zárógondolatnak: gyertek a gólyatáborba, jó lesz! 🙂

Miskei Ferenc

Sziasztok!

Miskei Feri vagyok, szeptembertől harmadéves, osztatlan tanárszakos hallgató matek-angol szakpárral, idén másodszor mentor. Szabadidőmben szeretek közösségi programokon aktívan részt venni, barátaimmal szórakozni járni, jókat sétálni, beszélgetni. 22 éves vagyok, 44-es a lábam, van két kutyám és szeretem a rakott krumplit. Szeretek magyarázni, tanítani (duh?), ennek gyakran jó hasznát veszik a többiek.😃

Nekünk, mentoroknak a feladatunk az, hogy segítsünk nektek beilleszkedni az egyetemista lét új, szokatlan, bonyolult ámde annál szebb világába, és hogy elsajátítsátok a legfontosabb képességeket, amelyek az egyetemi boldogulásotokhoz, “túlélésetekhez” kellenek. 🙂 Az alapvető tanulmányi és szociális kérdések (“Hogyan kell tárgyakat felvenni?”, “Hogyan rakjam össze az órarendemet?”, “Hogy lesz koli helyem?”, “Mit kell csinálni ahhoz, hogy legyen pénzem (bulizni)?”, “Hogy kell egy szimultán kongruenciarendszereket megoldani?” :D) mellett forduljatok hozzánk bizalommal olyan kérdésekben is, hogy “Hol tudok olcsón jót kajálni?”, “Hol lehet a campuson nyugodtan aludni?”, “Ma mi jót csináljak (tanulás helyett)?” vagy bármi agymenéssel, ami éppen eszetekbe jut :D. Mindezek mellett a félév folyamán különböző programokat szervezünk nektek, melyek célja, hogy minél jobban megismerjétek egymást, a többi hallgatót, és fergetegeseket szórakozzunk :D. Remélem, már a gólyatáborokban találkozunk, már nagyon várlak titeket! 🙂

Kellemes további nyarat nektek! 🙂

 

Tóth Viktória

Sziasztok!

Tóth Viki vagyok, harmadéves biosz-matek tanárszakos hallgató. Idén leszek másodszorra mentor. Segítőkész, és pozitív embernek tartom magam, emiatt is áll közel a szívemhez a mentorkodás. A kedvenc hobbim az alvás, de ezen kívül szeretek kirándulni, enni, barátokkal lenni, és mindezeket vegyíteni. Tudom milyen nehéz az egyetemi élet küszöbén, emiatt is szeretnék nektek segíteni abban, hogy minél gördülékenyebben telhessen az első félévetek. Bármi problémával, kérdéssel keressetek nyugodtan. Emberi időben elérhető vagyok a Facebookon és a tviki60@gmail.com email címen.

Már nagyon várom, hogy megismerjelek titeket, és hogy találkozhassak veletek a gólyatáborokban.

Szigeti Szilvia

Sziasztok!

Szigeti Szilvi vagyok, negyedéves (leírni is durva) biológia-kémia tanárszakos hallgató. Pályafutásom alatt másodszorra tevékenykedem, mint mentor. Remélem a már meglévő tapasztalatok fényében idén is hasznomat veszitek. 😃

Bár már rég volt, de még emlékszem, hogy az izgalom mellett mennyire ijesztőnek tűnt az egyetem, hogy fogok tudni beilleszkedni, hogy lesz összeegyeztethető a buli és a tanulás. Szórakozni ugyebár mindenki szeret, de (elvileg) az utóbbi miatt jelentkezünk egyetemre, tehát nagyon fontos ezt a két dolgot egyensúlyban tartani, ami tapasztalatok alapján nem mindig a legkönnyebb, ígyhát jó ha van egy segítő jobbkeze az embernek a kezdeti időszakban. 🙂

Ha bármi kérdésed van vagy segítségre lenne szükséged, fordulj hozzám bizalommal!

 

Szögi Balázs

Sziasztok!

Szögi Balázs ’Bazsa’ vagyok és szeptembertől leszek harmadéves földrajz-történelem tanárszakon.

Először is gratulálok a felvételitekhez! Szeretek visszagondolni a gólyaévemre, amikor a határmenti faluból felkerültem a milliós nagyvárosba. Bízok benne és azon is leszek, hogy amit én kaptam az egyetemtől és a közösségétől, azt TI is ugyanúgy megkapjátok, és hogy a szociális és tanulmányi ügyeitekben is a lehető legnagyobb segítségetekre legyek!

Magamról röviden annyit, hogy egész szociális lénynek tartom magam, bár ez nem azt jelenti, hogy ne szeretnék néha egyedül lenni és egy ideig csak nézni ki a fejemből és semmire se gondolni. 😃Emellett szeretem a jóféle megborítós, alpáriremixes muzsikákat, a fura nevű DJ-ket és természetesen szeretek ezekre „táncolni” is. Úgy vélem magas műveltséggel rendelkezem az internet legremekebb szennyvideóiból is, kezdve a klasszik „Szipus Alfonztól” a (jelenlegi) legújabb emmetyes ittas riporterig 😀 Mindennapjaimat pedig a KCSSK-ban tengetem, a koli legújabb klubjának keretein belül.

Ha bármi kérdés/óhaj/panasz van, akkor állok rendelkezésetekre, keressetek nyugodtan és majd találkozunk ’Rákón a Geo-Bio táborban, a Tanári Napokon és a KCSSK gólyatalálkozón .