Környtanos mentorok 2010

Dvorszki Rita
A tigris korábban a Közel-Kelettől a Távol-Keletig Ázsia jelentős részén előfordult. Mára szabadon csak Kínában, Tibetben, Szibériában, Mongóliában, Malajziában, Thaiföldön, Nepálban, Bódvarákón és Indiában lelhető fel.
Élőhelye igen változatos, trópusi esőerdőkben, száraz erdőkben, lekaszált tisztásokon, mangrove-mocsarakban és magas füvű területeken egyaránt megtalálható. A legtöbb tigris erdőkben, illetve füves területeken lakik, amihez bundájuk mintázata és ún. “cicanadrágja” is alkalmazkodott. Bár első látásra kirívónak tűnik a fekete csíkozás narancssárga alapon, de a száraz, narancssárgás árnyalatú fűben nagyon jól el tud rejtőzködni, sőt, az esetenként nem csak oltalmul szolgál számára – jóízűen harapdálja, miközben ugrabugrál fűcsomóról fűcsomóra.
Horváth Tamás
Horváth Tamás vagyok! Környtanos másodéves hallgató. Szeretem a sportot (futás, úszás, kerékpározás), ill. a jó bulikat és a dance-t. Szeretek csapatban dolgozni és remélem, hogy a gólyákkal majd egy ütős valamint jó hangulatú csapatot tudunk majd összehozni.
Ha gondotok van az egyetemmel kapcsolatban nyugodtan forduljatok hozzám a horvath.tamas90 kukac gmail.com -on. Mentortársam: Németh Dávid (BTK-s)
Királyhidi Panni
Sziasztok gólyák, én Panni vagyok. Előző évben környezettanos voltam, mint ti, idén már bioszos gólya is egyben a környtan mentorkodás mellett. Több mint 10 évig versenyszerűen úsztam, 6 éve nemzetközileg bejegyzett vízimentő vagyok és két éve búvárúszom… Szóval ha sporttal kapcsolatos kérdéseitek vannak forduljatok hozzám bátran. Emellett a kari lapnál is dolgozom, így akit érdekelne az újságírás, olvasószerkesztés az is keressen bátran a kérdéseivel. Bármilyen probléma megoldásában szívesen segítek és szeretném ha a mentorpárommal közös mentorcsoportunk egy igazi összetartó kis közösséggé kovácsolódna félév végére.
László Dorina
Sziasztok!László Dorina vagyok, másodéves környezettanos hallgató, tanári szakirányon, földrajz minorral. Idén először lettem mentor, ettől függetlenül legjobb tudásom szerint fogok segíteni Nektek, legyen az tanulmányi, sport,
szociális vagy bulis kérdés. Hát, magamról pár szóban: szeretem a pillangókat, a csokit, a fagyit, a macifröccsöt, a vattacukrot, szeretek aludni, és a fűben feküdve felhőket bámulni, szeretek jókat nevetni, és szeretem a zöld dolgokat (nah, ne értsd félre… :D).
Taligás Tímea
Sziasztok!Taligás Timi vagyok másodéves MSc-s, műszeres analitika szakirányon, de mellette a környezet-földtudomány tárgyait is hallgatom, BSc-n környezetkutatóként végeztem.Harmadszor vagyok mentor, úgyhogy nem sok olyan dolog van, amiben ne tudnék segíteni. MSc-s gólyák is nyugodtan forduljatok hozzám!A mentorkodás mellett a Tétékás Nyúzban is dolgozom, én szerkesztem a Kulturális mellékletet. Ezen kívül a szokásos: szeretek úszni, focizni, röpizni, mászni, olvasni, imádom Budapestet, az ELTE-t és a Vidámparkot! 🙂

Weyde Szandra
Helló!!
Szandi vagyok, környezettanos másodéves mentor. Bármilyen gondod van, legyen az tanulmányi, vagy személyes, hozzám fordulhatsz!! Ha esetleg érdekel az újságírás, szintén nyugodtan szólj, továbbítalak az illetékeshez. 🙂 És nem mellesleg: I (L) ELTE :D:D
Teljes mentorlista:

Dvorszki Rita
Fehér Dorottya
Horváth Anikó
Horváth Tamás
Kámán Tibor
Királyhidi Panni
László Dávid
László Dorina
Németh Dávid
Semperger István
Taligás Tímea
Weyde Szandra

Utoljára módosítva: 2010. 09. 13.