Földtudományis mentorok 2019

Ádám Rozália

Sziasztok kedves Gólyák!

Először is szeretnék gratulálni a sikeres felvételihez, és szeretnélek üdvözölni titeket az ELTE-n!

Ádám Rozália vagyok harmadéves földtudós hallgató, csillagászat szakirányon. Szeretek beszélgetni, táncolni, iszogatni. Ígérem később bővebben is megismertek, de egyelőre számotokra az a legfontosabb, hogy tudjátok azért vagyok, hogy segítsek nektek! Tőlem nyugodtan kérdezhettek bármiről, legyenek azok a tanárok, tantárgyak, a büfé kínálata, vagy hogy épp merre van egy bizonyos terem. Azért jelentkeztem mentornak, hogy ti igazán kiélvezhessétek ezt a kezdeti időszakot, úgy hogy közben nem maradtok le semmi fontosról!

Végül szeretném kiemelni, hogy nagyon érdemes eljönni a gólyatáborba! Amellett, hogy fergeteges buli, ahol lehetőségetek lesz egymást megismerni, sok fontos információval is gazdagodhattok, gyönyörű vidéken kirándulhattok.

Már alig várom, hogy megismerjelek titeket! Puszi, Rozi

 

Csontos Kata

Hát sziasztok!

Először is gratulálok nektek a sikeres felvételihez, egyben köszöntelek benneteket itt, az Eltén! 

Csontos Kata vagyok, másodéves földtudós geológus hallgató.

Mi, mentorok, azért vagyunk, hogy utat mutassunk nektek ebben az ismeretlen világban, amibe most belecsöppentetek, pont úgy, ahogy egy éve a mi mentoraink kupáltak ki minket ilyen király arcokká, amilyenek most vagyunk. El sem hiszitek, mennyi hasznos tipp lapul a tarsolyunkban, kezdve azzal, hogy melyik előadóban hova érdemes ülni (meg egyáltalán hogy a fenébe találod meg, mert elsőre az sem olyan könnyű ám), jegyzetek online gyűjteményének egész tömkelege, minden professzorról részletes jellemrajz a helyzeteteket megkönnyítendő, sőőt talán még egy-két vizsgakérdésről is lehetnek sejtéseink…

De nem csak a tanulással kapcsolatos dolgokban tudunk segíteni nektek (bár természetesen az az első ugyebár?!4!) hanem az egyetemi közélet berkeiben is elkalauzolunk benneteket, legyen szó akár arról, hogy milyen sportlehetőségeitek vannak az Eltén, akár arról, hogy milyen becses vendéglátóipari egységek vannak egyetemünk közvetlen közelében (Pinyó, Happy, Oporto – ó mily szívemnek kedves nevek /de, ne aggódjatok, nemsokára ti is mindet megismeritek/), vagy akár csak annyi, hogy hol lehet egy jót chillelni az egyetemen.

Magamról elég annyi, hogy jófej/kedves/aranyos/okos stb. vagyok (szerintem legalábbis), viszont kegyetlenül sokat eszem, úgyhogy jobban jársz ha eldugod előlem a kajádat, mert különben tuti belopom. Mélyebben majd úgyis megismertek, hiszen rengeteg közös program lesz, mint pl. a gólya-mentor tali vagy a GÓLYATÁBOOOOR, amit nagyon melegen ajánlok, mert minden tekintetben megéri. Ez egy életre szóló élmény, itt minden típusú ember meg tudja találni a neki tetsző programot és nem utolsó sorban itt ismerkedtek meg a későbbi egyetemi éveiteket (jó esetben) végigkísérő társaitokkal.

Végezetül csak annyit, hogy bármikor, bármilyen kérdés felmerül bennetek, keressetek bizalommal (akár engem, akár a mentorpáromat, Bercit, vagy bármelyik másik mentort) facebookon (https://www.facebook.com/csontosk99), emailben, személyesen vagy akárhol. Bármilyen butaságnak is tűnik, ne tartsd magadban!

Hamarosan találkozunk, addig is puszi pacsi 🙂

Kata

 

Major Bertalan

Kedves Gólyák!

Legelőször gratulálni szeretnék Nektek a sikeres érettségi vizsgákhoz valamint a felvételihez!

Major Bertalan vagyok másodéves földtudós hallgató, térképészet specializáción. A lehető legjobb helyre adtátok le a jelentkezéseteket mikor úgy döntöttetek, hogy ide szeretnétek felvételt nyerni. A gólyalét rengeteg változással esetenként nehézséggel jár. Mi mentorok azért vagyunk, hogy segítsünk Nektek, ha akármilyen akadályba ütköztök. Akármilyen kérdésetek van nyugodtan forduljatok hozzánk bizalommal.

Magamról röviden annyit, hogy szabaidőmben szívesen focizok, ping-pongozok, gyüjtök különböző térképeket. A többit majd úgyis megtudjátok. 😁

Mentortársammal (Csontos Kata) az a célunk, hogy az első egyetemi évetekre majd mindig szívesen emlékezzetek vissza. 

Remélem a gólya-mentor találkozón és a gólyatáborban sokatokkal találkozunk majd. Higgyétek el, hogy a gólyatábor az egyetemi éveitek egyik legmeghatározóbb élménye lesz; kár lenne kihagyni. 

 

Kellemes nyarat, nemsokára találkozunk! 

Berci

 

Mészáros Dániel

Mészáros Dániel vagyok,másodéves földtudós,geológus hallgató.Először is,hadd gratuláljak a felvételetekhez.Azért lettem mentor,mert segíteni szeretnék Nektek abban,hogy könnyebben beilleszkedhessetek az ELTE TTK egyetemistái közé.Egyetemistának lenni egy külön életérzés,ezt mindannyian tapasztalni fogjátok,sok barátot és ismerőst szerezhettek itt :)) . Én rengeteg segítséget kaptam mentoraimtól,az ő tudásukat felhasználva igyekszem majd a segítségetekre lenni.

Keressetek bátran,a Föld alól is előkerítjük a megoldást mindenre IS ! 

 

 

Mihályi Péter

Sziasztok!

Üdv a fedélzeten és gratulálok a felvételhez a TTK-ra 🙂 .

Mihályi Péter, ismertebb néven Pöcze (cz-vel!) vagyok, negyedéves földtudós hallgató geológia szakirányon. Még emlékszem arra, hogy mekkora labirintusban éreztem magamat anno amikor idekerültem. Tele voltam kérdésekkel és tartottam egy picit hogyan fogok belerázódni az egyetemi életbe, de volt kikhez fordulnom: a mentoraim, akik mindig szívesen segítettek. Azóta már láttam egy s mást és lám én is mentorrá váltam, így akármilyen bugyutának tűnik a kérdés, nyugodtan fordulhattok hozzám, megteszek mindent, hogy segítsek. Az a célom, hogy az egyetemi életetek minél kellemesebben kezdődjön, és minél akadálytalanabbul teljen.

 

Kis kedvcsináló hozzám: Sokféle közösségi programban szeretek részt venni, mint pl.: társasjátékozás, csocsózás, billiárdozás, különböző sörök elfogyasztása, spontán összeröffenés, városnézés, gasztronómiai élvezetek hajszolása stb. Jellemzően elérhető vagyok, és vevő vagyok bármire (az ésszerű határokon túl is egy picit néha). 😀

 

A gólyatáborban találkozunk, addig is jó pihenést, megérdemlitek!

 

Szalkai Ábel

Sziasztok!

Szalkai Ábel vagyok, másodéves földtudós, geológia szakirányon. Mentorként azon leszek, hogy minél simábban menjen az egyetemi életbe való beilleszkedésetek, ne érezzétek magatokat elveszettnek az ELTE falai között és természetesen jól is szórakozzatok. Legfőbb erényeim, hogy facebookon azonnal válaszolok és én vagyok a legmagasabb földes mentor, szóval könnyen megtaláltok. Túl sokat magamról nem szeretnék mondani, imádok túrázni, sokat enni, beszélgetni és sörözni, lehetőleg ezeket mind egyszerre, de úgyis jobban meg fogtok ismerni mint ahogy én azt le tudom írni. Bármi problémátok, kérdésetek van, nyugodtan keressetek, legyen az akár a tanulmányaitokkal kapcsolatos kérdés, adminisztratív probléma, vagy csak eltévedtetek az alma mater sokadik emeletén.

És még mielőtt elfelejtem: gyertek gólyatáborba! Remélem minél többetekkel találkozok ott, ki ne hagyjátok.

Ábel

www.facebook.com/abelaszalkai