Földrajz szakos Mentorok 2020

Katona Krisztián János – katona.krisztianjanos@mentor.elte.hu

Kedves Gólya!
Elsősorban, gratulálok a sikeres felvételihez és üdvözöllek az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán.
A nevem Katona Krisztián János, az ELTE TTK földrajz BSc harmadéves hallgatója és egyik mentora vagyok. Feladatom, hogy a rám bízott gólyákkal megismertessem az ELTE-n töltött hallgatói idejük rendszerét, működését, szociális életét. Rövidebben és közvetlenül, az elsők között kereshetsz engem, ha bármilyen problémádra és kérdésedre választ szeretnél az egyetemmel kapcsolatban.
A terület- és településfejlesztés szakiránya mellett, a labdarúgás és a szabadidő együtt töltése fontos számomra. Beszélgethetünk bármiről, ami érdekel téged a tanulmányaidat és a jövődet illetően.
Elérhetőségem szempontjából kereshetsz e-mail címen és Facebookon is, általában 0-24-ben állok szolgálatodra.
Mentorként csak egyet kérek tőled: Merj tőlünk kérdezni! Sok gólyának ez lehet az első egyeteme, ilyenkor nehéz egyedül megtenni az első lépéseket az egyetemi élet felé. Azért vagyunk mi mentorok, hogy a segítségünkkel beilleszkedjél és jól érezd magad nálunk.
Üdvözlettel,
Katona Krisztián János

Kovács Patrik – kovacs.patrikattila@mentor.elte.hu

Szépjónapot.
Kovács Patrik lennék Bajáról, illetve környékéről, másodéves földrajzos mentor.
Rengeteg tanítani valóm van nektek, hiszen muszáj megmutatnom, hogy melyik kocs… akarom mondani könyvtárakat érdemes látogatni az egyetem alatt. 
Szívem és szakirányom a társadalomtudományoké, illetve a felvételetek után már a tiétek is, úgyhogy ne habozzatok felkeresni legyen akármilyen bútok és bánatotok, vagy kérdésetek bármely témában.
Célom egy olyan légkör kialakítása, melyben gondolkodás nélkül hozzám fordultok segítségért, hiszen kész vagyok megosztani veletek minden rendelkezésre álló információt, praktikát és tudást.
A szorgalmi időszak nagy részét szinte teljesen a kampuszon és környékén szoktam tölteni, vagy esetenként otthon a gépem előtt, úgyhogy könnyedén megtalálható leszek mind élőben és facebookon egyaránt.
Sajnos, furcsa és szokatlan környezetben kell majd megkezdenetek a tanévet, így minden erőmmel azon leszek, hogy összébb varázsoljalak benneteket és közösséget formáljak, hogy ne idegenek közt érezzétek magatokat saját szaktársaitok közt.
Patrik voltam.
Szebb jövőt!

Kustra Vivien – kustra.vivien@mentor.elte.hu

Drága gólyák!
Kustra Vivien vagyok, harmadéves földrajzos/geográfus hallgató, szakirányomat tekintve pedig terület-és településfejlesztő.
Először is gratulálni szeretnék nektek a sikeres felvételihez!  Az elmúlt hónapok rengeteg akadályt állítottak elétek, amiket sikeresen abszolváltatok. A nehéz kezdet ellenére, remélem, hogy egy olyan folytatásban lesz részetek, ami kárpótolni fog bennetek az esetleges hiányosságokért.
Amit biztosan biztosítani tudok/tudunk bármelyik mentortársaimmal:
probléma esetén azonnali segítség nyújtás
tanácsadás, akár az egyetemmel vagy magánéleti dolgokkal kapcsolatosan
invitálás eseményekre
és ami a legbiztosabb egy olyan társaság, akikre mindig számíthatsz!
Így, hogy egy kis ízelítőt kaptatok belőlem/belőlünk, remélem, hogy hamarosan mi is megismerhetünk titeket! Ha bármilyen kérdés merülne fel bennetek nyugodtan keressetek fel és BÁTRAN írjatok!
Addig is a legjobbakat kívánom, élvezzétek ki a nyarat amennyire lehet, mert utána már nem lesz rá időtök.
Puszi nektek,
Vivi

Varga Barbara – varga.barbara@mentor.elte.hu

Kedves Gólyák!
Gratulálok a sikeres egyetemi felvételetekhez!
Én Varga Barbara vagyok harmadéves Földrajz Bsc-s tanuló az ELTE Természettudományi Karán.
Mentorként az lesz a legfontosabb feladatunk, hogy zökkenőmentessé és élvezetessé tegyük nektek az első félévet. Bizalommal fordulhattok majd hozzánk minden az egyetemet érintő kérdésben, például tanulmányi, ösztöndíjas vagy kollégiumi ügyek stb…
Pár szót szólnék magamról. Vas megyei születésű vagyok és Szombathelyre jártam gimibe, de csak a gimnázium és az egyetem között kihagyott egy évben döntöttem úgy, hogy az ELTE TTK-ra szeretnék jelentkezni. A földrajzon belül a természetföldrajz érdekel a legjobban és ennek megfelelően vettem fel a specializációmat is, ami a Táj- és Környezetföldrajz. Laktam albérletben és kollégiumban is szóval lakhatást tekintve van tapasztalatom 😀
Szabadidőmben netflixezek, dolgozok vagy a barátaimmal múlatom el az időt, illetve most mentorkodni fogok ismét 😀
Remélem, hogy azt a sok jót amit kaptam a mentoraimtól anno, most nektek is át tudjuk majd adni! 
puszi
Barbi