Fizikus mentorok 2019

Buza Barnabás

Hellóka gólyák!

Buza Barnabás vagyok, másodéves fizikus mentor.

Gratulálok nektek a sikeres felvételihez, azt gondolom, nem fogjátok megbánni, hogy ide jelentkeztetek ^^

Igyekszünk majd benneteket a hirtelen információáradatban elnavigálni, hogy minél zökkenőmentesebb legyen az első időszak :3

Én alapvetően egy vidéki gyerek vagyok, aki alig egy éve cseppent bele a pesti életbe, és relatíve hamar meg is szokta azt… Hobbijaim közt van a horgászat, foci, gaming, sör és a biliárd.

Várom, hogy megismerjük egymást, puszikaaa!

 

Facskó Benedek

Sziasztok! 

Beni vagyok másodéves fizikus hallgató, fizikus szakirányon.

A mentortársaimmal együtt én is fogom segíteni az integrációtokat az egyetemre. Ez egyrészt abból áll, hogy ellátunk titeket a fontosabb információkkal, másrészt meg hogyha a részetekről merül fel bármilyen kérdés, arra is örömmel válaszolunk. Az egyik legfontosabb dolgotok amúgy is ez lesz: merjetek kérdezni bármiről, ami felmerül bennetek. Egy teljesen új és ismeretlen helyzetbe kerültök, amelyben abszolút természetes, hogy nem evidens számotokra az eligazodás.

Gyertek el a gólya-mentor találkozókra, és a gólyatáborba, ha tudtok, mert jó az ismerkedést minél hamarabb kezdeni.

Jólesz Zsófia

Jólesz Zsófi vagyok, fizikus mentor, most leszek másodéves. A mentorságban az motivált elsősorban, hogy saját tapasztalatból tudom, milyen sokat tud segíteni egy elsőévesnek, ha tudja, hogy fordulhat olyan diákokhoz, akik tapasztaltak, és ugyanúgy átestek a kezdeti nehézségeken.

Úgy gondolom, hogy mivel elég jól tudok alkalmazkodni, és jó szociális készségeim vannak, észrevenném a “nehezebb eseteket”, és tudnék nekik is segíteni, még ha esetleg maguktól nem is jönnek oda; illetve jól együtt tudnék működni a mentortársaimmal.

 

Papp János

Sziasztok Papp János vagyok, másodéves vagyok a fizika BSc infofizika szakirányon.

Remélem mentorként segítségetekre lehetek az egyetemi élet elkezdésének zavaros és kesze-kusza időszakában. Bátran forduljatok hozzám, illetve bármelyik mentortársamhoz akármilyen kérdésetek is van, még ha nagyon triviálisnak is érzitek azt. Nincs rossz kérdés csak amit nem tesznek fel. Az egyetemi közösségi élet is sokban különbözik a középiskolaitól. Az ebbe való betekintés két nagyon jó lehetősége a gólya-mentor talik, illetve a gólyatábor. Remélem minél többetekkel találkozhatok és megismerhetlek titeket ezeken. 

 

Takács Roxána

Sziasztok! 

Rhó vagyok, másodéves fizikus hallgató, fizikus szakirányon. Azért lettem mentor, mert szeretném megkönnyíteni az egyetem kezdést számotokra, ahogy az én mentoraim is tettek ezt egy évvel ezelőtt. Mind tudjuk milyen nehéznek és sokszor bonyolultnak tűnhet az egyetem egy gólya számára. A Neptun csodálatos világában könnyen elveszhet az ember és nem mindig egyértelmű, hogy kit kell keresni, ha valami problémátok adódna akár a tárgyfelvétellel, vagy éppen a kollégiumi dolgokkal. Ebben igyekszem a rendelkezésetekre állni és remélem sok hasznos és fontos információval láthatlak majd el titeket a következő félév során. Gyertek el a gólya-mentor találkozókra és a golyatáborba hogy már szeptember előtt megismerhessük egymást, illetve megismertessétek leendő évfolyamtársaitokat. Sokat jelent, ha az első előadásra már ismerős arcok közé ülhettek be. Az egyetemen kívül is bármikor rendelkezésetekre állok, legyen szó fizikus activityről, gólya bálról, vagy akár egy esti kiruccanásról. Bátran keressetek, ne féljetek kérdezni, és a legfontosabb, hogy élvezzétek az egyetemen eltöltött időt!

 

Vigh Benjámin

Sziasztok kedves emberek!

Vígh Benjámin vagyok, lassan negyedéves a Fizika BSc-n, csillagász szakirányon. Azért lettem ismét mentor, hogy szebbé tegyem nektek az egyetemi életre való átállást, és megkönnyítsem a középiskolás évek emlékének elhalványulását. Az egyetemen sok mindenben magatokra lennétek utalva, és mások tapasztalata és segítsége nélkül az egész könnyen el lehet benne kavarodni. Ennek megoldására vagyunk mi, a mentoraitok, hogy ezt sokkal könnyebb legyen átélnetek, és sose maradjatok egyedül a megválaszolatlan kérdéseitekkel.

Természetesen a tanulmányok mellett az egyetemnek a társasági élet és akár az egyetemi közéletbe való bekapcsolódás is fontos része. Fizikusként különösen jó lehetőségeitek vannak, és sosincs korán elkezdeni akár a kísérletek bemutatását fiatalabbaknak, a TDK-n való részvételt, vagy a Mafihével való megismerkedést.

Szeretek dolgokat csinálni, és ezt mindenkinek szívből tudom ajánlani. Csináljatok dolgokat!

Remélem, hogy találkozhatok minél többetekkel a gólya-mentor talikon és abban is, hogy nem hagyjátok ki az egyszeri alkalmatokat a hipercsudiszuperságos örökkéfelejthetetlen gólyatáborbamenésre !