Jeges Viktor 

Jeges Viktor vagyok, másodéves fizikushallgató az ELTE TTK Fizikán. Mindig a megismerés vágya hajtott tanulmányaim során, konkrét terveim az esetleges jövőbeni végzettségemmel még nincsenek.

Szeretem a világot önnön teljességében megélni, csodálni. Valószínűleg ezért szerettem bele a biciklizésbe amit jelenleg is egyetemrejárás szintjén űzök, van, hogy naponta. A megismerés vágya nem csak a világra de más emberekre is vonatkozik, részben ezért jelentkeztem mentornak. Másik része talán az, hogy emlékszem milyen volt teljesen ismeretlenül belevágni az egyetemi életbe (hogy ne emlékeznék, hisz egy éve volt csak), és akkor mekkora pluszt jelentett mentoráltnak lenni.Igyekszem én is minél több hasznos tanáccsal ellátni bárkit akinek szüksége van rá.

 

Kékesi Ádám

Sziasztok,

Kékesi Ádám vagyok, harmadéves fizikushallgató, informatikus-fizikus szakirányon.

Sokatoknak én leszek a mentora. Én fogom megmutatni, hogy hogyan kell felvenni a tárgyakat, hogy kell ügyeket intézni, hogyan kell ingyen wifizni az ELTE-n, és egyéb hasznos dolgokat…

Szabadidőmben szeretek edzeni, Lolozni, egyéb számítógépes játékokban rekordokat döntögetni, találkozni és/vagy ki/beülni valahova haverokkal, valamint beteg vicceket kreálni/hallgatni.

Remélem minnél tôbbeteket sikerül megismernem a GT-ben, és/vagy a félév folyamán.

 

Körtefái Dóra

Sziasztok!

Körtefái Dóri vagyok, most leszek másodéves fizikus szakirányon. Ennek megfelelően rajongom a fizikáért, de ezen kívül még számtalan dolog érdekel. Szeretem a művészeteket, ha van időm szívesen rajzolok, de egy különleges grafika, szobor vagy egyedi ruha is teljesen el tud varázsolni. Többnyire rockzenét hallgatok, szeretek hangulatos városkákban sétálni, élvezem a mozgalmas napokat. Nem tartom magam különösebben sportos karakternek, de igazi kézilabda-szurkoló vagyok (Hajrá ETO!), és szívesen elmegyek futni is.

Hobbim: mindig nevetni. Szívesen benne vagyok egy jó hangulatú beszélgetésben akár egy kávé mellett. Szeretem szabadnak érezni magam és valósággal szerelmes vagyok az igazságba.

Mentorként szeretném ha mindannyian tagjai lennétek egy nagyszerű fizikus közösségnek, célom megkönnyíteni számotokra az egyetem ügyes-bajos dolgaival való megismerkedést. Ugye sokan hallottátok, hogy az egyetem az élet egyik legszebb időszaka, de azt is, hogy a középiskola után egészen más. Utóbbit hamarabb meg fogjátok érteni. 🙂 Azért ne gondoljatok semmi rosszra, egy remek egyetem legjobb szakját választottátok!

 

Lőrincz Péter

Sziasztok,

Lőrincz Peti vagyok, szeptembertől másodéves angol-fizika szakos tanáris hallgató. Tudom, hogy milyen ijesztő tud lenni első ránézésre az egyetem, pláne, ha az ember vidéki (én például szegedi vagyok), de mint mentorotok minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy a váltás a középiskolai életből minél zökkenőmentesebben menjen végbe. Remélem minél többen el tudtok majd jönni a gólyatáborokba (a TermészetGyógyász gólyatáborban és a Tanári napokon is ott leszek), hogy minél hamarabb megismerhessük egymást. Az első félévetek során, kezdve a fent említett gólyatáborokkal majd később a beiratkozással, bármikor fordulhattok hozzám, nagyon szívesen segítek, és nem csak a tanulmányi ügyekben, hanem bármilyen ügyes-bajos gondotokkal. Tanárisként, vegyes szakpárral rendszeresen részt veszek mind fizikás, tanáris és bölcsész rendezvényeken, bulikon, és remélem majd Titeket is be tudlak vonni minél több ilyen eseménybe. Mindemellett az egyetemi sportrendezvényeket is gyakran látogatom, illetve szabadidőmben egyetemünk sportklubjában űzök különböző sportokat, elsősorban harcművészeteket.

Zárógondolatnak: gyertek a gólyatáborba, jó lesz! 🙂

Lukovics Márk

Sziasztok!

Lukó vagyok, 22 éves, másodéves infofiz szakirányos hallgató. Az első félév egy nagyon nehéz hangolódási időszak, amiben nekem is sokat segítettek a mentoraim. Fontosnak tartom az egyetemi rendszer megismerésében való segítséget, amit a gólyáknak tudok nyújtani, és hasonlóan lényegesnek tekintem még a közösségi életbe való beilleszkedést, mert az egyetemet jóval egyszerűbb barátokkal és az ő segítségükkel elvégezni. Rólam, amit érdemes tudni, szeretem a fekete színt, a cicákat, a kettőt együtt még jobban, ezek mellett szeretek zenélni és széles stílus körben hallgatni is. Szeretem ezek mellett a közösségi programokat, így ha el fogtok ilyenekre járni, biztosan találkozni fogunk ott. Hozzám nyugodtan fordulhattok bármilyen kérdéssel, problémával az egész félév során, még ha nem is az én gólyáim vagytok hivatalosan.

Találkozunk a gólyatáborban!

 

Szécsényi Ádám


Sziasztok!

Ádám vagyok, a második évemet kezdem a Fizika BSc-n, csillagász szakirányon. Magamról annyit, hogy Ráckevén élek, onnan ingázom be a suliba. Egy általában vidám, humoros embernek tartom magam, akiből sokak számára jó beszélgetőpartner válhat. Kicsit filmbuzi vagyok, a zenei ízlésem pedig a Melbourne Minimaltól az Industrial Metal-on át a 70’s Disco-ig tart.

Azért jelentkeztem mentornak, hogy megkönnyítsem az életeteket, amennyire csak tudom. Engem meglepetésként ért tavaly, amikor felvettek, hogy mennyire más egy egyetem, mint egy középiskola, és teljesen elveszettnek éreztem magam. Szerencsére voltak jó mentoraim, akik milliószor a szánkba rágták, hogy mi micsoda, és mit hogyan kell csinálni. Ez idén se lesz másképp. A kérdéseitek számánál már csak a mi türelmünk lesz határtalanabb. Szóval bármikor bármi gond van, akkor én és mentortársaim készséggel állunk szolgálatotokra.

A gólyatáborról meg annyit, hogy biztos jó. Én anno csak két napot voltam, de az adta, szóval bátorítok mindenkit, hogy vegyen részt rajta.

 

Vígh Benjámin

Sziasztok!

Benji vagyok, 18 éves, és most leszek másodéves csillagász szakirányon. Először is gratulálok nektek a felvételihez! Mentorként arra találtak ki minket, hogy segítsünk Titeket olyan dolgokban, mint például nem elveszni a városban az első napokban, nem eltévedni az egyetemen az első hetekben, kiismerni a Neptun érzékeny lelkivilágát, átvergődni a tárgyfelvételek, majd a tárgyak buktatóin, és mindezek mellett beilleszkedni az egyetemi életbe és a társaságba. De ezeken felül is igyekszem majd segíteni minél több mindenben.

Magamról a szokásos szeretekolvasnizenéthallgatniésaszépfelhőket mondókán kívül annyit mondok, hogy nagyon széles az érdeklődési köröm, szeretek zenélni, és gyakran járok koncertekre, szóval keressetek bátran!

A félévek során rengeteg programmal – és a legtöbbön velem is – találkozhattok majd, ilyen példának okáért a Tor-túra, a Nyifff, a Kex, vagy a CERN kirándulás. Néhánynak akár a szervezéséből is kivehetitek a részeteket, már gólyaként is. Remélem, minél többetekkel találkozok a gólyatáborban, nagyon nem érdemes kihagyni (igaz, ilyen még nem volt, mint az idei).