Biológus mentorok 2010

Fadel NadinSzakterületi főmentor
Kedves Gólyák-Békák!
Fadel Nadin vagyok, végzős Biológia Bsc szakos hallgató, jelenleg a biológia szakterület főmentora.
Tarka hétköznapjaim egy része kollégiumi falak között pörög, így a bioszos kérdések mellett a kolival kapcsolatosakra is jó eséllyel tudok majd nektek válaszolni.
Keressetek nyugodtan, bármi nyűggel-bajjal.
Bejczy Diána
Sziasztok:)
Dia vagyok, másodéves bioszos,mentor (: . Próbálok segíteni mindenben,amiben csak tudok:D Szeretek röpizni,futni,és biosz-matek szakos tanár leszek.elviekben.de ez majd még kiderül… 😀 Elvileg Bogival csináljuk a híres (Bodó Máté által ránk hagyott) Boráros Borozást, lehet jönni,jó móka. Szerintem ennyi.Ha én leszek a mentorod,úgy is jobban meg fogjuk ismerni egymást (: Puszííí
Böszörményi Kinga
Sziasztok!!
A nevem Böszörményi Kinga, másodéves biológus hallgató vagyok. Budapesten születtem, Ausztriában nőttem fel, Sopronban érettségiztem, most itt vagyok 🙂
Általában bringával közelítem meg az egyetemet, de máshova is így jutok el 🙂 (bringázzatok ti is!!!!)
Zenei téren inkább az elektronikus zenét kedvelem, de szeretek Led Zeppelint, Guns’n’Rosest vagy Rammsteint is üvölttetni a szobámban. Bulikban, kocsmatúrákon általában jelen vagyok, de emellett persze a tanulást sem hanyagolom. Szeretek a gólyáim körül nyüzsögni, programokat szervezni nekik
a mentortársammal együtt 🙂
Domokos Judit
Domokos Judit vagyok harmadéves biológus ELTE polgár a festői szépségű Szolnok cityből, első alkalommal mentor. Ha a temérdek tanulás mellett^^ időm engedi, szívesen járok színházba, moziba, koncertekre (…igen,még mindig lájkolom az IHM-et); nem vetem meg a jó bulikat. Szeretek lovagolni, túrázni, bringázni (néha sajnos elesek), szeretem a tejbegrízt viszont az omlósz kölköt nem csípem. Ha bármilyen problémátok akadna az év során, nyugodtan forduljatok hozzám, én a legjobb tudásommal próbálok segíteni.
Hevesi Zsófi
Sziasztok, Zsófi vagyok.Immáron harmadéves a mentorpárommal, Kittivel együtt!
Nos, szeretem az állatokat, ezért jövök ki olyan jól néhány emberrel.
Vannak kedvenc tárgyaim, amiket többször felveszek! A kis dolgoknak is örülök, mint például egy
amőbának. Porcicákat tartok a szobámban, csak is megfigyelés céljából, hiszen biológus vagyok.
Egyébként megtaláltok egyetemen belül és kívül is, bármilyen kéréssel/kérdéssel fordulhattok
hozzám!
Lakatos Barbara (Nyuszt)
Az idei gólyatábor után úgy érzem, elég csak ennyi: Zöld a „hajam”, de LILA a szívem (és a lábkörmöm).
Szőke Szidónia
Helloka!Szőke Szidónia vagyok, 1990.09.26-án, Veszprémben láttam meg a napvilágot. Balatonfüreden, a Lóczy Lajos Gimnáziumba jártam, emelt angolra.

A személyiségem

Valójában, még Én is képes vagyok meglepni magam. A legmeghatározóbb vonásaim: mindenekelőtt hogy nagy a szám és imádok vitatkozni, merengeni, filozofálni, ölelni, nevetni, mindig talpon lenni, eleget tudni, ismerkedni, szerepelni, forrócsokizni, illatokat szagolni, fetrengeni a természetben, megijedni, nézni az embereket, beszéltetve lenni, cipőket próbálgatni, huncutkodni, segíteni, filmezni, flörtölni, elégedett lenni, felemelkedni-lezuhanni, száguldani, szeretni.
Szenvedélyem nézegetni a csillagokat és elmélkedni róluk!
Szerintem, szeretni a legnehezebb. Igazán, tiszta szívből, önfeláldozóan. Sok emberre mondom, hogy szeretem, mindenkit másképp. Nem halnék meg senkiért. Szeretem az életem: építeni, tapasztaltatni, változtatni. Szoktam igazat adni. Ritkán.
Sokáig színészkedtem, ideiglenesen abba kellett hagynom.
Az álmok, az Élet egyik legnagyobb ajándékai.
Hogy miben hiszek? Magamban, a jelenben és a vágyaimban.
Annak a véleményére adok, aki megérdemli. Akinek teljesen mindegy, hogy nézek ki, hogy viselkedek, beszélek, élek.
Carpe diem! A második hitem. A világ legegyszerűbb dolga művelni.
A vágyaim. Ezek hajtanak és a kíváncsiság.
Mindenki a maga módján álmodja meg az életét.
Szeretem az Anyukámat.
Olvasok, mindig mást, lélekfüggő.
Gyűlölöm és imádom a médiát.

Az életem most

Jelenleg az ELTE TTK Biológia szak, másod éves hallgatója vagyok. Mit is jelent ez számomra?
– ELTE! – csap Zsófi hatalmasat a sulis mappára.
– ElÉn! – hangzik a velős válasz Petitől.

Az igazat megvallva a legjobb dolog, ami az életemmel történt. Ott kezdem az egészet, hogy tökéletes megnyugvással tölt el a tudat, hogy tele van csupa intellektuel hallgatóval, akik a legszebb dolgot tanulják a világon. Természettudományt. A fizika csillagfényes rejtelmeit, a földrajz lankás tájait, a kémia reakció-dús kísérleteit és persze a biológia örök-fiatal élőlényeit. Aztán még ott van a környezettan, földtudomány és a matematika. Végeredményben káprázatos és kellőképp lenyűgöző témák.
Az elején alig bírtam elhinni, hogy a szakomon mindenki ugyanazt akarja. Mármint a 300 emberből az összes ért a biológiához és az, hogy a nem is olyan távoli jövőben közülünk fognak kikerülni a világmegváltó feltalálók és kutatók, büszkeséggel tölt el. Igen. Nagyon büszke vagyok, hogy köztük lehetek és erre az egyetemre járhatok!

Azt hiszem, ezen a ponton kell, hogy azt mondjam, ha jobban meg szeretnél ismerni, nyugodtan keress meg és fél liter folyékony kenyér társaságában beszélgessünk egy jót! 🙂

Szép napot!

Akik még mentorok voltak:

– Huller Zsófi
– Moldován Kinga
– Albert Zsófi
– Dombi Eliána
– Madarász Viki
– Bankó Zsuzsi
– Hartdegen Juci
– Merkl Bogi
– Pittner Gabi
– Zomborácz Kitti