Biológia szakterület Mentorai 2022

 

Cserős Janka Emília

Sziasztok Kölök Gólyák!

Először is gratulálok nektek az érettségihez és a felvételihez is! Cserős Janka vagyok, az idei évben az egyik mentorotok.

Az elmaradhatatlan gratulációk után kezdjük is. Az egyetem egy nagyon király hely. Az elején ijesztő, meg új, meg hatalmas, meg satöbbi. De ezért vagyunk mi, a mentorok, hogy mindenben segítsünk, amiben tudunk. Szóval ne féljetek kérdezni tőlem vagy a társaimtól, mert nincs rossz kérdés. Legyen szó tanulmányi kérdésről, vagy hogy éppen hol érdemes melegszenyót (v)enni.

Elérhettek messengeren ( Janka Cserős) és emailben (cs.jankic@gmail.com)

Nagyon várom, hogy megismerjelek titeket!

Dobos Petra

Sziasztok Gólyák!
Gratulálok a sikeres felvételitekhez és köszöntelek titeket az ELTE-n!

Petra vagyok, harmadik évemet kezdem biológia szakon és másodszor vagyok mentor.

Most, hogy átverekedtétek magatokat a felvételi akadályain új fejezete kezdődik az életeteknek, a mentortársaimmal pedig itt leszünk nektek, hogy segítsünk és megkönnyítsük a beilleszkedést az új helyzetbe és társaságba. Úgyhogy egyet se féljetek, forduljatok hozzám bármilyen kéréssel, kérdéssel bizalommal! Legyen szó tanulmányokról, közösségről – minden problémának van megoldása, maximum együtt tévedünk el az egyetemen.

Igyekszünk sok jó programot szervezni nektek, gyertek el bátran!
A kérdéseitekkel kereshettek e-mailben (dobospetra1@gmail.com), facebookon és persze élőben is.
Alig várom, hogy megismerjelek benneteket, addig is élvezzétek ki a nyarat!

Heli Anett Panna

Kedves Gólyák!
Először is a többiekhez hasonlóan gratulálok a felvételihez és köszöntelek Titeket az ELTÉN!

Az én nevem Heli Anett Panna (becenevemen: Panett) és másodéves hallgató vagyok biológia alapszakon. Most először veszek részt a mentorrendszerben és hatalmas örömmel tölt el, hogy a titeket támogató csapat tagja lehetek.

Célunk az, hogy megkönnyítsük számotokra a beilleszkedést és, hogy segítsük az elkövetkezendő éveiteket! (Főleg az első évet, hiszen később már ti is nagyon profik lesztek minden ügyes-bajos dolog intézésében.) Azért jelentkeztem mentornak, mert számomra is nagy segítség volt, hogy bizonytalanságok esetén bármikor számíthattam a mentoraim egyikére.

Bátorítalak titeket, hogy írjatok, kérdezzetek bátran, hiszen ezért vagyunk!

Kalmár Balázs

Üdv néktek Gólyákok!
Gratulálok mindegyikőtöknek a sikeres érettségihez és felvételhez az ELTE TTK-ra, csupa jóság vár rátok!

Balázs vagyok, harmadéves biológia BSc hallgató és mentor. Az én és társaim feladata lesz titeket segíteni a gördülékeny beilleszkedésben és lavírozásban az egyetemi életben. Remélem felhőtlen lesz számotokra az évkezdés és legalább olyan jó élményekben részesültök, mint én is, amikor kezdtem.

Ezen felül bátorítanálak benneteket, hogy bármi kérdéssel nyugodtan forduljatok hozzánk. Idén, mint mindig, remek emberek alkotják a rendszert és végtelen odaadással illetve profizmussal végzik a dolgukat.

Mindemellett külön várom, hogy átadhassam nektek mindazt, amit én is kaptam mentoraimtól és taníthassak nektek pár trükköt az egyetem „túléléséhez”, hogy megismerhessük egymást és rajtam/rajtunk keresztül ti is a gólyatársaitokat.

Találkozunk Gólyatáborban, addig is jó pihenést mindenkinek!

 

Kaluzsa Panna

Üdvözlök minden újdonsült gólyát!

Engem Pannának hívnak, szeptembertől másodéves biológius hallgató leszek. Mi mind azért gyűltünk ma össze, és a félév minden más napján is, hogy az amúgyis bonyolult egyetemi dolgok még bonyolultabbnak tűnjenek. DE PÁNIKRA SEMMI OK! A ránk ruházott mentor hatalomnál fogva minden lehetetlennek tűnő beiratkozást, koleszos beköltözéses és tárgyfelvételes drámát megoldunk. Természetesen a nem hivatalos ügyekben is segítünk, mint például a legjobb csapatépítésre alkalmas vendéglátóipari egység kiválasztása. Nem csak a hivatalos ügyek megfelelő lebonyolításának rendszerébe, hanem egy szuper kis közösségbe is szeretnénk bevonni titeket. 

Bármilyen óhaj-sóhajjal, kéréssel, kérdéssel, ingyen sörrel bátran forduljatok hozzánk! 🤗

Madarász Anna

Sziasztok!

Madarász Anna vagyok, másodéves bioszos, először mentor.

Először is szeretnék gratulálni nektek, hogy felvettek titeket! Akkor is, ha az orvosira akartatok volna menni (xd mint ahogy én is), mert bízom benne, hogy itt is nagyon jól fogjátok érezni magatokat (mint ahogy én is)!

Mi, mentorok azért vagyunk, hogy segítsünk nektek alkalmazkodni az egyetemi élethez, legyen tanulmányi vagy szociális témájú kérdésetek! Életvezetési tanácsot is adunk!!! csak nem biztos hogy jót ÷[
Példa kérdések amiket fel lehet nekünk tenni:
– Hogy kell koliba jelentkezni?
– Melyik az A és melyik a C épület a campuson? Miért nincs B?? ..vagy van??
– Mi az élet értelme?
– Hogyan veszem fel a tárgyaimat?
Stb. a lehetőségek száma végtelen!

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ne féljetek kérdezni vagy segítséget kérni, és remélem minél többetekkel találkozok majd GT-ben!

Németh Júlia

Sziasztok Gólyáák!

Először is hadd gratuláljak a sikeres felvételitekhez, szeretettel köszöntünk Titeket az ELTE berkeiben!

Juli vagyok, a második évemet tapostam idén bioszon. Anno számomra nagy segítséget jelentett, hogy a nap bármelyik szakában, bármilyen gyökér kérdéssel kereshettem a mentoraimat, és ők mindig válasszal és megnyugtatással tudtak szolgálni. Én is ezt szeretném biztosítani Nektek!

Nyugodtan írjatok, kapjatok el a folyosón, ha valamiben bizonytalanok vagytok, akármilyen egyetemi ügyben igyekszem a segítségetekre lenni.

Addig is annyit tanácsolok, hogy egyetemi éveitek alatt menjetek el bátran bármilyen programra, legyen az közösségi vagy szakmai, ami csak kicsit is felkelti az érdeklődéseteket, legyetek nyitottak, nem fogjátok megbánni! 🙂

Nagyon várom, hogy megismerjelek Titeket, szerezzetek addig sok emléket a nyáron!

Pálmaffy Panni Laura

Sziasztok bébigólyák!

Panka vagyok és én leszek az egyik mentorotok. Azért vagyok, hogy utat mutassak a kis elveszett gólya lelketeknek, tehát bármi kérdésetek van, vagy kétségbe vagytok esve, ne aggódjatok és szóljatok!

Egyébként én másodéves vagyok, szóval nem is volt olyan rég, hogy én ültem kétségbeesetten a gép felett és néztem hogy mégis mi a fene az iig azonosító, és persze a többi finomság, de képzeljétek még nekem is sikerült beiratkoznom amikor az adminisztrációs dolgok kb a sírba tudnak vinni.

Úgyhogy hajrá mindenkinek!

Sebestény Márton

Sziasztok kedves Gólyák!

Köszöntelek titeket az egyetemen, gratulálok a sikeres felvételitekhez!

Marci vagyok, harmadéves biológia alapszakos hallgató, idén először mentor.

Gólyaként egy teljesen új világba kerültök: új emberek, új környezet, új kihívások. Az egyetemista lét útvesztőjében mi, a mentoraitok itt leszünk mellettetek, hogy segísünk nektek. Bármilyen felmerülő kérdéssel kereshettek minket, legyen az akár tanulmányi, akár az egyetemi élettel kapcsolatos. Ehhez viszont az kell, hogy bátran kérdezzetek tőlünk. Mindenben segítünk nektek, amiben tudunk, elvégre ezért vagyunk mentorok. Kérdezzetek, ha valahol elakadtok, kérdezzetek, ha valamiben bizonytalanok vagytok, kérdezzetek, ha egy tanácsra, vagy ha csak egy megerősítésre van szükségetek.

Rengeteg gólyaprogrammal színesítjük meg a gólyaéveteket. Jöjjetek el minél többre, hiszen jó érzés lesz majd szeptemberben egy ismeretlen épületben ismerősök közé ülni.

Mentortársaimmal azért vagyunk, hogy átsegítsünk titeket az akadályokon, és emlékezetessé varázsoljuk számotokra az első félévet. A Neptunnal kikövezett ösvényen mi vagyunk, akik ott állunk mellettetek és mutatjuk az utat az ismeretlenen át.

Hamarosan találkozunk, én már alig várom, addig is élvezzétek ki a nyarat!

Simon Csaba Botond

Kedves Gólyácskák!
Nem tudok mást mondani, mint hogy üdvözöllek titeket az ELTE-n!

Csabi vagyok (de nyugodtan szólítsatok csak Csabinak), egy elszánt leendő másodéves, igazi, vérbeli bioszos. Idén leszek először mentor, de már nagyon várom, hogy belevethessem magam és találkozhassak veletek.

Az egyetemi élet először ijesztőnek tűnhet majd, de ha ti is annyira szeretitek a kötetlenséget, mint én, akkor nagyon fogjátok élvezni. A hirtelen megnyíló sok lehetőség kicsit összezavarhat és megtéveszthet titeket, de mentortársaimmal azért vagyunk, hogy ebben segítsünk és útba igazítsunk benneteket. Meg fogtok lepődni, milyen hamar beilleszkedtek az új környezetbe!

Ui.: Nincs olyan probléma, amit ne lehetne megoldani, maximum nincsenek meg hozzá az eszközeink.

Szolnoki Fanni

Sziasztok gólyák!
Szeretnék gratulálni a sikeres felvételitekhez!

Fanni vagyok, harmadéves biológia szakos hallgató és másodjára mentor.
Röviden rólam, hogy kicsit megismerjetek: Nagyon szeretem az állatokat, mindért odavagyok, kivétel a darazsakért, szúnyogokért és a poloskákért, őket ki nem állhatom. Kedvenc tevékenységeim közé tartozik a társasozás, túrázás, főzés, de mind közül alvást élvezem leginkább és persze ha valakivel egy királyat tudok beszélgetni.

Gólyaként sajnos online időszakba kerültem be egyetemre, de ebben a szörnyű időben se hagytak cserben mentoraim és a számomra új kihívásokban támogattak. Így idén ismét én is rendelkezésetekre szeretnék állni, hogy hamar beleszokjatok ebbe az új helyzetbe és igyekszem minden kérdésetekre választ adni bármivel kapcsolatos is.

Bizalommal keressetek Facebookon vagy akár emailen (szofanni@student.elte.hu) is. Fontos, hogy ne féljetek kérdezni, ha bizonytalanok vagytok, mivel nincsen olyan, hogy buta kérdés!

Gyertek sokan gólya-mentor találkozókra és gólyatáborba is, hogy az egyetem padjaiba már ismerős arcokkal tudjatok beülni!

Addig is élvezzétek tovább a nyarat!
Üdv,
Fanni <3

Varga Balázs

Sziasztok kedves Gólyák!

Balázs vagyok, másodéves hallgató, és először mentor.
Gratulálok a sikeres felvételihez, és üdvözöllek titeket az ELTE biológia szakán!

Érdekes élmény lesz nektek hirtelen középiskolából egyetemre járni,
de ne aggódjatok, Én és mentortársaim végigkísérünk benneteket a kezdeteken,
hogy nektek a lehető legkellemesebb legyen a váltás.

Ez egy új kezdet lesz mindannyiótoknak, és remélem mindenkinek olyan jó élményeket tudunk majd szerezni, mint amilyeneket nekem sikerült az első évemben!

Bármilyen kérdéssel vagy problémával forduljatok hozzám vagy
mentortársaimhoz bizalommal, hiszen azért vagyunk, hogy nektek segítsünk!

Nagyon várom már a találkozást veletek,
remélem mihamarabb sikerül összehozni, és gólyatáborban mindenképp találkozunk!

Kellemes nyarat mindannyiótoknak, és gyertek minél többen GT-be!